Michael Sacks: cast en muziek.
Er zijn 10 films gevonden.

A Palace

1991 |

1991. Paul de Nooijer. Met o.a. Friederike Härt, Claudia Fox, Sabine Bolland en Andreas Anzeneder.

Why Me?

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Glynnis O'Connor, Armand Assante, Craig Wasson, Annie Potts en Michael Sacks.

Een zorgvuldig behandeld, realistisch drama over een luchtmacht-verpleegster wier gezicht, leven en huwelijk worden verwoest door een frontale botsing. O'Connor laat weer eens een stukje eersteklas acteerwerk zien, niet gehinderd door het feit dat haar mond in het grootste deel van de film letterlijk zit dichtgenaaid. Dalene Young schreef het uitstekende script naar de ware ervaringen van Leola Mae Harmon.

Starflight: The Plane That Couldn't Land

1983 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1983. Sciencefiction van Jerry Jameson. Met o.a. Lee Majors, Hal Linden, Lauren Hutton, Ray Milland en Gail Strickland.

Een nieuw supersonisch passagiersvliegtuig wordt tijdens zijn eerste vlucht van Californië naar Australië getroffen door brokstukken van een raket. Het toestel is stuurloos en kapitein Majors kan niet verhinderen dat het blijft stijgen tot het buiten de atmosfeer in een baan rond de aarde komt. Terugkeer lijkt uitgesloten. Interessante variant op het Airport-thema, eveneens met een reeks bekende namen op de aftiteling. Deze keer geen bom- of neerstortingsgevaar. Maar alles werd zo goedkoop gemaakt dat zelfs de speciale effecten van John Dykstra de film geen extra waarde kunnen geven. De vertolking is vlak, het scenario onwaarschijnlijk.

Split Image

1982 | Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 1982. Drama van Ted Kotcheff. Met o.a. Michael O'Keefe, Karen Allen, Peter Fonda, James Woods en Elizabeth Ashley.

O`Keefe, een frisse jonge student, die aan atletiek doet, maakt kennis met Allen, die lid is van een sekte, die geleid wordt door Fonda. Deze heeft zijn jeugdigde discipelen volledig in zijn macht en maakt willoze werktuigen van hen. O`Keefe`s welgestelde, braaf burgerlijke ouders (Dennehy-Ashley) zijn radeloos en roepen de hulp in van specialist Woods, die de jongen ontvoert uit de gemeenschap in een poging om de hersenspoeling ongedaan te maken. Geloofwaardig met prima spelprestaties van allen.

The House of God

1979 | Komedie

Verenigde Staten 1979. Komedie van Donald Wrye. Met o.a. Tim Matheson, Charles Haid, Bess Armstrong, Michael Sacks en Lisa Pelikan.

Een zwarte komedie over een stel co-assistenten die ondervinden wat het is om onder druk te werken in een ziekenhuis. Een paar leuke momenten, maar voornamelijk een verspilling van (toen onbekend) talent. Naar een roman van Samuel Shem, bewerkt door Wrye. De film werd niet in de bioscoop uitgebracht.

The Amityville Horror

1979 | Horror

Verenigde Staten 1979. Horror van Stuart Rosenberg. Met o.a. James Brolin, Margot Kidder, Rod Steiger, Don Stroud en Murray Hamilton.

Ook het theatrale acteren van Steiger kan de onzichtbare macht die het droomhuis van een pasgetrouwd stel overheerst niet laten verdwijnen. Een rommelige bewerking van de best-seller van Jay Anson. Alle cliché's van het spookhuis komen aan de beurt. In drie latere AMITYVILLE-films werd op het thema voortgeborduurd.

Hanover Street

1979 | Romantiek, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1979. Romantiek van Peter Hyams. Met o.a. Harrison Ford, Lesley-Anne Down, Patsy Kensit, Christopher Plummer en Alec McCowen.

In 1943 heeft een toevallige ontmoeting tussen een Amerikaanse piloot (Harrison) en een Britse verpleegster (Down) grote gevolgen: ze worden verliefd, maar zij is gelukkig getrouwd met een kapitein van de inlichtingendienst (Plummer). De vlieger krijgt een opdracht, waardoor hij met de captain verzeild raakt in Lyon en als hij ontdekt wie hij is, staat hij voor een dilemma op het ogenblik dat het leven van zijn rivaal van hem afhangt. Het scenario van Hyams is ongeloofwaardig en je raakt geen ogenblik betrokken bij de personages. De fotografie van David Watkin is weer uiterst verzorgd en John Barry componeerde een mooie, romantische score, maar de toeschouwer komt niet aan zijn trekken. Voor de Patsy Kensit-fans: zij is het inderdaad die we zien als het tien-jarige dochtertje van Down en Plummer.

The Sugarland Express

1974 | Actiefilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1974. Actiefilm van Steven Spielberg. Met o.a. Goldie Hawn, Ben Johnson, Michael Sacks, William Atherton en Frank Steggall.

Lou Jean (Hawn) vraagt haar man Clovis (Atherton) om uit de gevangenis te ontsnappen, omdat hij haar moet helpen met een probleem: de kinderbescherming wil hun baby afpakken. Als hij vrij is slaan de twee op de vlucht en kidnappen ook nog een politieagent. Diens collega's zetten de achtervolging in. Spielberg schakelt soepel tussen genres, van komische western tot dramatische roadmovie, in zijn op ware gebeurtenissen gebaseerde speelfilmdebuut. Mooi in beeld gebracht door Vilmos Zsigmond (oa The Deer Hunter). Een jaar later brak Spielberg definitief door met Jaws.

The Great Niagara

1974 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van William Hale. Met o.a. Richard Boone, Michael Sacks, Randy Quaid, Jennifer Salt en Burt Young.

Tijdens de depressie in de jaren dertig probeert de verbitterde, kreupele Richard Boone zijn beide zoons over te halen om net als hij ooit de Niagara-watervallen te bedwingen. Compleet met spectaculaire reddingsactie.

Slaughterhouse Five

1972 | Sciencefiction, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1972. Sciencefiction van George Roy Hill. Met o.a. Michael Sacks, Ron Leibman, Eugene Roche, Sharon Gans en Valerie Perrine.

Naar de korte roman van Kurt Vonnegut [KL]Slaughterhouse-Five or The Children`s Crusade[KLE].Het speelt gedeeltelijk op een planeet (Trafalmadore) ergens in de ruimte, waar de hoofdpersoon Billy Pilgrim (Sacks) gevangen wordt door kleine groene aliens die hem (naakt) in een kooi in de dierentuin opsluiten. Anderzijds reist hij door de tijd en is hij de krijgsgevangene, die in 'Schlachthof V' tijdens het verschrikkelijke bombardement van Dresden in WO II gevangen zit.