Charles Lamb

Acteur

Charles Lamb is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Comeback

1987 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1987. Komedie van David Ambrose. Met o.a. Anton Rodgers, Stephen Dillon, Kate Buffery, Charles Lamb en Andrew Robertson.

Sinds zijn vrouw hem verlaten heeft is filmproducer John Charters (Rodgers) een verbitterde man geworden. Bovendien tast een ziekte zijn lichamelijke functies aan. In zijn wanhoop neemt hij een dodelijke dosis slaapmiddelen in, maar door de vlugge reactie van zijn dokter wordt hij op het nippertje gered. In het hospitaal komt hij terecht op een zaal met potenti[KA3]ele zelfmoordenaars. Mede door toedoen van zijn arts Dr. Marshall (Buffery) en zijn, ook in het leven ontgoochelde, maar veel jongere, buurman Alec (Dillon), leert hij opnieuw de waarden van het leven kennen. Een bijna-dood ervaring versterkt bovendien nog zijn wil om te leven. Aangrijpende, maar alles behalve sentimentele, benadering van het zelfmoordprobleem. Het leven, hoe uitzichtloos ook, is en blijft waard om geleefd te worden. Op bijna documentaire wijze volgen we het dagelijkse doen op deze zeer typische hospitaalafdeling. Een film die niemand onbewogen kan laten en die een blijvende indruk nalaat op de kijker. Ambrose baseerde het scenario op het autobiografische boek van John Charters. Peter Jackson stond achter de camera.

The Criminal

1960 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1960. Misdaad van Joseph Losey. Met o.a. Stanley Baker, Margit Saad, Sam Wanamaker, Grégoire Aslan en Jill Bennett.

Weloverwogen verfilming van het gevangenisleven, speciaal gericht op de veroordeelde die ontsnapt en zijn vriend bedriegt. Baker doet het heel vakkundig.

The Salvage Gang

1958 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Familiefilm van John Krish. Met o.a. Christopher Warbey, Ali Allen, Amanda Coxell, Frazer Hines en Richard Molinas.

Na bij vergissing een bed te hebben verkocht om aan geld te komen voor een gebroken zaag, gaat een groep kinderen op pad om het bed weer terug te krijgen. Na een wat onwennig, slapstick- achtig begin krijgt deze kinderfilm een mooi bizar kantje als de kinderen hun teruggevonden bed door de straten van Londen naar huis rijden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Lamb op televisie komt.

Reageer