Peter Krause

1965 Acteur

Peter Krause (1965) is acteur.
Er zijn 3 films en 1 serie gevonden.

We Don't Live Here Anymore

2004 | Drama

Verenigde Staten/Canada 2004. Drama van John Curran. Met o.a. Mark Ruffalo, Naomi Watts, Laura Dern en Peter Krause.

In We Don't Live Here Anymore, gebaseerd op twee korte verhalen van de schrijver André Dubus,laat regisseur John Curran zien hoe echtelijk bedrog het systeem van het dagelijkse leven ontregelt. Vreemdgaan is meer dan vrijen, liegen en bedriegen. De vier volwassenen die in deze sombere film worden opgevoerd zijn uiteindelijk niet meer dan marionetten van hun eigen hormonen

Six Feet Under

2001 | Drama, Televisieserie

Verenigde Staten 2001. Drama van Alan Ball. Met o.a. Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose en Freddy Rodríguez.

Als vader Nate Fischer onverwachts overlijdt, moeten zijn vrouwen en kinderen hun leven weer op zien te pikken én het familiebedrijf overeind houden. En laat dat nu net een begrafenisonderneming zijn. Het gevolg is een geijkt maar ijzersterk gezinsdrama, verpakt met gitzwarte humor in een wat dromerige sfeer, waarbij de grote levensvragen natuurlijk niet geschuwd worden. Subtiel spel van de acteurs (waaronder Peter Krause en een pre-Dexter Michael C. Hall) en fantastisch schrijfwerk leverde verdiend een reeks prijzen op. Let vooral ook op de mooi in beeld gebrachte sterfgevallen die elke nieuwe aflevering inluiden.

The Truman Show

1998 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1998. Drama van Peter Weir. Met o.a. Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney, Natascha McElhone en Noah Emmerich.

Al sinds hij een baby was woont Truman (Carrey) in het met verborgen camera's volgehangen stadje Seahaven. Hij weet niet dat alle personen om hem heen acteurs zijn en hij 24 uur per dag met verborgen camera's gefilmd wordt. Vanuit de regiekamer regelt showrunner Christof (Harris) zijn leven. Alleen wordt Truman verliefd op de verkeerde. Slimme satire neemt, een jaar voor de eerste aflevering van het tv-programma Big Brother, reality tv op de korrel, op een elegante en grappige manier. Goed spel van Carrey, in zijn eerste serieuze rol. De regie, het script en de bijrol van Harris kregen Oscarnominaties.

Blood Harvest

1987 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1987. Horror van Bill Rebane. Met o.a. Itonia Salochek, Dean West, Tiny Tim, Lori Minneti en Peter Krause.

Een sexy studente keert terug naar de familieboerderij, zonder in de gaten te hebben dat er overal om haar heen wordt gemoord terwijl zij zich uitkleedt voor een aantal voyeuristische naaktscènes. Vervelend, bloederig en onaangenaam en bovendien uiterst voorspelbaar, tenzij je valt voor de opzichtige troubadour Tiny Tim die een zingende neuroot met clownsgezicht speelt. Opgenomen in Wisconsin, naar een scenario van Ben Johnson en Emil Joseph; achter de camera stond Ito Rebane.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Krause op televisie komt.

Reageer