Nobuko Otowa

Acteur

Nobuko Otowa is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Kokotsu no hito

1973 | Drama

Japan 1973. Drama van Shiro Toyoda. Met o.a. Hisaya Morishige, Takahiro Tamura, Hideko Takamine en Nobuko Otowa.

Een 80-jarige man verliest zijn geheugen en zijn verstand, maar behoudt zijn zin voor het schone. Zijn schoondochter neemt de beslissing de oude man in het gezin op te nemen en zijn laatste levensjaren zo aangenaam mogelijk te maken. Gebaseerd op een bestseller van Sawako Ariyoshi werd deze gevoelige, humane film een enorm populair succes in Japan. Ook bekend als TWILIGHT YEARS.

Tsuyomushi Onna to Yowamushi Otoko

1969 | Drama

Japan 1969. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Nobuko Otowa, Eiko Yamagishi, Taiji Tonoyama en Hideo Kanze.

Als haar man zijn werk verliest, besluiten een vrouw en haar dochter als serveersters in een cabaret met een twijfelachtige reputatie te gaan werken. Een film, gemaakt en geschreven door Kaneto Shind, die een ijzeren reputatie heeft op gebouwd als de expert van realistische en perverse onderwerpen.

Sei no Kigen

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Taiji Tonoyama, Nobuko Otowa, Hideki Ayashi en Kayo Matsuo.

Een man op leeftijd probeert de verpleegster die hem verzorgt te verleiden. Na het schandaal dat hierdoor ontstaat, begint de zoon van de bejaarde een relatie met de verpleegster. Een zwaar beladen erotisch psycho-drama van filmische betekenis, hoewel hij niet behoort tot het belangrijkere werk van Kaneto Shindo.

Yabu no naka no kuroneko

1967 | Horror, Fantasy, Historische film

Japan 1967. Horror van Kaneto Shindo. Met o.a. Kichiemon Nakamura, Nobuko Otowa, Kei Sato, Rokko Toura en Taiji Tonoyama.

Twee vrouwen, verkracht en vermoord door plunderende samoerai, terroriseren Japan als wraakzuchtige, vampierachtige geesten. Een heldhaftige samoerai die ze moet vernietigen ontdekt dat het zijn vermiste vrouw en moeder zijn. Een formele, maar niet stijve Japanse spookfilm, die in elkaar zit als een knap maar grimmig sprookje. Ook bekend als BLACK CAT en ODD AFFINITY.

Akuto

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Kyoko Kishida, Eitaro Ozawa, Nobuko Otowa en Isao Kimura.

Een wrede en geile heer in een topfunctie wenst hoe dan ook de echtgenote van een van zijn ondergeschikten te bezitten. Gebaseerd op eem verhaal van Junichiro Tanizaki, bewerkt voor de film en geregisseerd door Shindo zelf. Zij zijn ieder specialist op het gebied van rauwe en perverse drama's. Het resultaat is voor zijn genre opmerkelijk, en dat mocht men wel van hen verwachten.

Koge

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Mariko Okada, Nobuko Otowa, Kinuyo Tanaka, Norihei Miki en Eiji Okada.

Een echtpaar ziet geen andere oplossing voor hun slechte economische situatie dan hun dochter Tomoko als geisha te verkopen. Te lang, saai en huilerig melodrama dat geschreven werd door de regisseur naar de roman van Sawako Ariyoshi.

Onibaba

1964 | Horror, Historische film

Japan 1964. Horror van Kaneto Shindo. Met o.a. Nobuko Otowa, Jitsuko Yoshimura, Kei Sato, Jukichi Uno en Taiji Tonoyama.

Tijdens de burgeroorlog in het 16de-eeuwse Japan maken twee vrouwen er een gewoonte van verdwaalde krijgers te vermoorden om hun wapenrusting te verkopen. De poging van een buurman om de jongere van de twee te verleiden leidt tot een groteske climax. De artisticiteit van de film wordt overschaduwd door de openlijk seksuele en gewelddadige scenes. Shindo eindigt dit sterke verhaal met een gedenkwaardige bovennatuurlijke wending. Scenario van regisseur Shindo. Camerawerk van Kiyomi Kuroda.

Uso

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Yasuzo Masamura, Yoshio Shirasaka en Kimisaburo Yoshimura. Met o.a. Jerry Fujio, Takashi Nakamura, Junko Kano, Keizo Kawasaki en Nobuko Otowa.

Drie sketches over het uiteenlopende gedrag van vrouwen, elk onder leiding van een andere regisseur en gespeeld door verschillende acteurs. De eerste heet PLAY GIRL, de tweede OFFICE WIFE en de derde THREE WOMEN.

Sekai Daisenso

1961 | Sciencefiction

Japan 1961. Sciencefiction van Shue Matsubayashi. Met o.a. Frankie Sakai, Nobuko Otowa, Akira Takarada, Yumi Shirakawa en Andrew Hughes.

VV.

Naked Island, The

1961 | Drama

Japan 1961. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Nobuko Otowa, Taiji Tonoyama, Shinji Tanaka, Masanori Horimoto en Nobuto Otowa.

Aangrijpend verslag in documentaire stijl over een boerengezin dat op een rotsachtig eiland bij Japan probeert in leven te blijven.

Waga Ai

1959 |

Japan 1959. Heinosuke Gosho en Heinosuke Gosho. Met o.a. Ineko Arima, Yatsuko Tan-ami, Nobuko Otowa, Jacob Ben-Ami en Shin Saburi.

In terugblikken vertelt de film het liefdesverhaal van Saburi met de oudere man Arima, een oorlogscorrespondent. Een sentimenteel damesdrama, dat naar klasse streeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nobuko Otowa op televisie komt.

Reageer