Julio Alemán

Acteur

Julio Alemán is acteur.
Er zijn 41 films gevonden.

Inseminación artificial

1983 | Drama

Spanje/Mexico 1983. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. María José Cantudo, Julio Alemán, Andrés García en María Kosty.

Tegen de wil van haar man in, besluit een vrouw haar toevlucht te nemen tot kunstmatige inseminatie...Een abominabele produktie.

Padre por accidente

1982 | Drama

Colombia 1982. Drama van Manuel Busquets. Met o.a. Carlos Benjumea, Paola Jiménez, Julio Alemán en Saby Kamalich.

Een meisjes vlucht weg van huis, omdat ze van haar welgestelde ouders niet genoeg aandacht krijgt. Ze komt aan in Colombia waar ze vriendschap sluit met een vrachtwagenchauffeur. Een middelmatige film, die wordt goedgemaakt door de aardige en bescheiden manier waarop hij is verfilmd.

La Agonía del difunto

1981 | Drama

Colombia 1981. Drama van Dunay Kuzmanich. Met o.a. Julio Alemán, Hernando Casanova, Raquel Bardisa en Hilda Cibar.

Een landeigenaar doet alsof hij dood is om een confrontatie te vermijden met de boeren die zijn landerijen overspoelen teneinde de overstromingen te ontvluchten. Een bescheiden film die er niet in slaagt de inspiratie van het toneelstuk waarop hij gebaseerd is, naar het filmdoek over te brengen.

La Guerrillera de Villa

1969 | Avonturenfilm

Mexico/Spanje 1969. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Carmen Sevilla, Vicente Parra, Julio Alemán en José Elías Moreno.

Een Spaanse zangeres stelt zich ter beschikking van de Mexicaanse Revolutie. Een onbeschrijflijk grotesk knoeiwerk.

Los angeles de Puebla

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Francisco del Villar. Met o.a. Julio Alemán, Kitty de Hoyos, María Duval en María Elena Marqués.

Een vrouwelijke engel moet drie goede daden verrichten als ze vleugels wil krijgen. Daarvoor gaat ze naar de stad Puebla. Een houterige komedie.

La Perra

1966 | Erotiek, Drama

Mexico/Argentinië 1966. Erotiek van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Libertad Leblanc, Julio Alemán, Carlos López Moctezuma en Héctor Méndez.

Een verhuurder van plezierjachten wordt het werktuig van een oogverblindende ex-prostituée, die hem tracht over te halen haar man te vermoorden. Als hoofdverdachte na de moord weet hij aan de politie te ontsnappen en kan hij zich wreken op de vrouw en haar werkelijke liefje. Vrij sexy melodrama hoewel de explosieve Latijnsamerikaanse stijl in handen viel van de Argentijnse censor. Redelijk camerawerk en goede muziek.

El derecho de nacer

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Tito Davison. Met o.a. Aurora Bautista, Julio Alemán, Fernando Soler en Maricruz Olivier.

Een arts probeert een ongehuwde moeder ervan te overtuigen dat ze geen abortus moet plegen. Dan vertelt ze hem haar tragische levensverhaal. De tweede bewerking van de roman van Felix. B. Caignet. Men probeerde de film wat meer cachet te geven met een Spaanse actrice in de hoofdrol en grotere lengte dan gebruikelijk, maar het is toch een slecht melodrama geworden.

Sólo de noche vienes

1965 | Drama

Guatemala/Mexico 1965. Drama van Sergio Véjar. Met o.a. Elsa Aguirre, Julio Alemán, Rodolfo Landa en Regina Torné.

Een jonge toerist leert een mooi meisje kennen en wordt verliefd op haar. Niet lang daarna meent hij haar weer te zien, maar het blijkt de schoonzuster van het meisje te zijn, die verliefd wordt op hem. Een bijzonder verwarrend en slecht opgebouwd melodrama, gefilmd in lelijke kleuren.

Sangre en Río Bravo

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Roberto Rodríguez. Met o.a. Julio Alemán, Joaquín Cordero, David Reynoso en Dacia González.

Geholpen door twee schurken probeert een man grond te kopen van boeren. Degenen die niet willen verkopen worden vermoord. Het gebruik van de handcamera en het grote aantal zooms maken dat de film letterlijk niet om aan te zien is.

Rocambole vs. las mujeres arpías

1965 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1965. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Julio Alemán, Maria Duval, Regina Torné en Jacqueline Andere.

Een gemaskerde held neemt het op tegen een leger vrouwen die in harpijen zijn veranderd door een vreemde drank. Ze plegen diefstallen in opdracht van een echtpaar. Een film vol actie. Het personage van Rocambole heeft niets te maken met de gelijknamige film van Bernard Borderie. Kreeg een vervolg in ROCAMBOLE VS. LA SECTA DEL ESCORPION.

Rocambole vs. la Secta del Escorpión

1965 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1965. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Julio Alemán, María Duval, Chucho Salinas en Carlos López Moctezuma.

Het tweede avontuur van Rocambole, die dit keer samen met de zijnen moet strijden tegen een mysterieuze sekte die over de wereld wil heersen. Het vervolg op ROCAMBOLE VS. LAS MUJERES ARPIAS.

Yo, el valiente

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Julio Alemán, Begoña Palacios, Emilio Fernández en José Elías Moreno.

Een jongen keert terug naar zijn dorp, vergezeld van een man genaamd Cuervo, met wie hij bevriend is geraakt. Hij heeft zijn leven gered met als doel de dood van zijn moeder te wreken. Daarvoor moet hij zijn jongere broer en andere verwanten het hoofd bieden. Spanning, ruwheid, goede dialogen en uitstekende acteurs.

Preciosa

1964 | Drama, Musical

Mexico 1964. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Guillermo Murray en Rafael del Rio.

Een zangeres die wil trouwen, moet kiezen tussen drie aanbidders. De acteerprestaties van Lepe zijn even belachelijk als haar liedjes, om nog maar te zwijgen over de regie.

Me ha gustado un hombre

1964 | Komedie

Venezuela/Mexico 1964. Komedie van Gilberto Martínez Solaris. Met o.a. Julio Alemán, Teresa Velázquez, Lilián de Celis en Rafael Treviño.

Na veel verwikkelingen en misverstanden worden twee jonge mensen verliefd op elkaar en ook nog beroemd als zangers. Een smakeloze komedie met veel voor de hand liggende en soms grove grappen.

Los novios de mis hijas

1964 | Komedie, Drama

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Amparo Rivelles, Julio Alemán, Maricruz Olivier en Patricia Conde.

Een weduwe spant zich in om haar vier dochters behoorlijk uit te huwen. Een belachelijke en reactionaire film.

Los hijos que yo soñé

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Libertad Lamarque, Julio Alemán, Enrique Rambal en Patricia Conde.

Een vrouw, wier dochter is gestorven, adopteert een paar kinderen die wees geworden zijn bij een instorting. Zeer melodramatisch.

Diablos en el cielo

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Julio Alemán, Julio Aldama en Javier Solís.

Twee vrienden krijgen ruzie tot het punt dat de een denkt dat de ander zijn vriendin wil verleiden. Een melodramatische bewerking van de luchtvaartkomedie ANDO VOLANDO BAJO.

Napoleoncito

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Amador Bendayán, Silvana Pampanini, Julio Alemán en Angélica María.

Een arme bankemployee, die zich verbeeldt de minnaar van een beroemde theaterster te zijn, wil voorkomen dat zijn wijk wordt afgebroken. Hij moet dit zien te bereiken op het nieuwjaarsfeest van de frivole eigenaar van de bankinstelling. Een weinig fantasierijke komedie, waarin voor de zoveelste keer duidelijk wordt dat de arme ondergeschikte meer intellect en waardigheid bezit dan zijn meerdere, die hij een lesje in menselijkheid geeft.

Museo del horror

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van Rafael Baledón. Met o.a. Julio Alemán, Patricia Conde, Joaquín Cordero en Olivia Michel.

In een nogal lugubere buurt verdwijnen jonge mensen op een mysterieuze manier. De politie verdenkt de beheerder van het kerkhof van het stelen en kopen van lijken. Goede fotografie, hoewel de achtergrond te wensen overlaat.

La sonrisa de los pobres

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Julio Alemán, Patricia Conde, Marco Antonio Muñiz en Jose Alfredo Jiménez.

Een plattelander komt aan in de stad om zijn financiële en sociale positie te verbeteren. De Film zit vol met melodramatische situaties, maar is goed geregisseerd.

La edad de la violencia

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julián Soler. Met o.a. Fernando Soler, César Costa, Julio Alemán en Patricia Conde.

Brutaal en slecht plagiaat van WEST SIDE STORY. Zo slecht gemaakt dat hij meer lijkt op een komedie dan op een melodrama voor jongeren. Afschuwelijk.

La diosa impura

1963 | Thriller

Argentinië/Mexico 1963. Thriller van Armando Bo. Met o.a. Isabel Sarli, Julio Alemán, Víctor Junco en Armando Bo.

Laura vermoordt haar handlanger omdat ze zich de enige weet aan wie hij de plaats van de buit van een dievenbende verraden heeft. Deze bende zit haar op de hielen. Deze zeer ongewone thriller is een Argentijnse/Mexicaanse co-produktie. De Mexicaanse versie moet het zonder de ontkledingen van de hoofdrolspeelster doen.

Historia de un canalla

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Amparo Rivelles, Julio Alemán en Olivia Michel.

Een vrouw staat tercht wegens moord op haar verloofde. Eerste van een serie van drie films, die de beslissingen van een jury in verschillende rechtszaken belichten. Elke film bestaat uit drie episoden, in dit geval getiteld: El jurado, Casa de costura en Burla sinistra. De film overtuigt niet maar loopt wel goed. De drie rolprenten in kwestie zijn gegroepeerd onder de titel EL JURADO RESUELVE.

Amor y sexo

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. María Félix, Julio Alemán, Julio Aldama en Augusto Benedico.

Een liederlijk en rijk meisje verslijt ontelbare mannen voordat ze ontdekt dat ze smoorverliefd is. Jammer dat de regisseur van belangrijke werken als TIBURONES en TLAYUCAN een film als deze maakte: grof en geforceerd, bovendien gevaarlijk tegen het vulgaire aan. Ondanks alles kan men merken dat Alcoriza betere films gemaakt heeft.

Una joven de 16 años

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Julio Alemán, Patricia Conde, Teresa Velázquez en Enrique Rambal.

Na veel verwikkelingen en misverstanden slagen drie zusters erin hun geliefden te huwen. Een bijzonder banale bewerking van LOS MARTES ORQUIDEAS (Mugica, 1941) waarvan al snel een remake in Hollywood werd gemaakt: YOU WERE NEVER LOVELIER van William Seitner, 1942.

Siempre hay un mañana

1961 | Biografie

Mexico 1961. Biografie van Miguel Morayta. Met o.a. Joaquín Cordero, Julio Alemán, Elvira Quintana en Alfonso Mejía.

Het leven van de Noordamerikaanse priester Lambert, die besluit gedurende enkele jaren een voetbalelftal van een instituut te leiden. Overdreven melodramatisch; gesitueerd in de sportwereld. Ook bekend als LA VIDA DEL PADRE LAMBERT.

Neutrón, El enmascarado negro

1961 | Sciencefiction

Mexico 1961. Sciencefiction van Federico Curiel. Met o.a. Wolf Rubinski, Julio Alemán, Armando Silvestre, Rosa Arenas en Claudio Brook.

De 'Robin Hood' Neutrón bindt de strijd aan tegen de verraderlijke Dr. Caronte. Het filmdebuut van Neutrón, eertijds zeer populair in Mexico, hier aangepast aan een bijna sadomasochistische entourage.

Me dicen el consentido

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Julio Alemán, Adriana Roel, Alejandro Parodi en Guillermo Orea.

Een jongeman achtervolgt zijn vrouw en een andere man, die zij behandelt als een broer, met de bedoeling hen te doden. Een duf boerenmelodrama.

Los encapuchados del infierno

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Oscar Pulido en René Cardona.

Een geheimzinnige bandiet, `El encapuchado Negro` (Het Zwarte Masker) probeert een sarcofaag te stelen die de helft van een schatkaart bevat. De andere helft is in het bezit van een ander gemaskerde `El Jinete Negro` (De Zwarte Ruiter). Een infame western met maskers in alle kleuren en soorten, die twee opvolgers kent. Hij bestaat uit drie episoden: Los encapuchados del infierno, El tesoro maldito en Grito mortal.

Los Hermanos del Hierro

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Ismael Rodríguez. Met o.a. Antonio Aguilar, Julio Alemán, Columba Rodríguez en Patricia Conde.

Twee broers willen de dood van hun vader wreken met hulp van een sluipschutter. Een van de broers is het er echter niet mee eens. Een van de beste films van Rodríguez, prachtig gesitueerd en uitstekend vertolkt. Een overdenking met betrekking tot geweld. Ook bekend als LOS LLANEROS.

La venganza del resucitado

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Noé Murayama en Raúl Meraz.

Vervolg op LOS ENCAPUCHADOS DEL INFIERNO, waarin een van hen, vermoedelijk de goede, tegen twee andere gemaskerden vecht, de schat vindt én trouwt. De film bestaat net als zijn voorganger uit drie episoden: La venganza del resucitado, La recompensa mortal en La serpiente asesina.

La barranca sangrienta

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Oscar Pulido en Quintín Bulnes.

Laatste deel van de trilogie LOS ENCAPUCHADOS DEL INFIERNO. Na veel wederwaardigheden (sinds de laatste avonturen zijn er twee jaar verstreken) slagen noch de bandieten noch de gemaskerde held erin de schat te verwerven: die blijft door een explosie voor altijd verborgen. Net als bij zij voorgangers zijn er drie episodes: La barranca sangriente, Secuestro trágico en Intrigas de muerte. Net zo slecht als zijn voorgangers.

Nuestros odiosos maridos

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Sonia Furió, Julio Alemán, Rosa Arenas en Bárbara Gil.

Twee vrouwen besluiten hun echtgenoten, die van de ene fuif naar de andere gaan, een lesje te leren. Onsamenhangend en zeer slecht gefilmd, in het bijzonder het taartgevecht waarmee de film eindigt.

Nostradamus y el destructor de monstruos

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Domingo Soler, Aurora Alvarado, Julio Alemán en Rogelio Jiminez Pons.

Het derde deel van de geschiedenis van 'Nostradamus'. Matig, maar niet echt slecht te noemen. Bestaat uit drie episoden: El destructor de monstruos, El estudiante y la horca en El ataúd vacó. Ook bekend als MONSTER DEMOLISHER.

Nostradamus el genio de las tinieblas

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Aurora Alvarado.

Het vervolg op LA MALDICION DE NOSTRADAMUS, waarin dit personage doorgaat met iedereen te terroriseren. Evenals de voorganger bestaande uit drie episoden. Het zijn: El genio de las tinieblas, Más allá de la vida en El hijo de la noche.

Látigo Negro contra los farsantes

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemán, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

Een gemaskerde rechtdoener bindt de strijd aan met een reeks bandieten. Deze film bestaat uit drie episoden: 'El farsante', 'La escuela del crimen' en 'La heredera impaciente'. Het was de eerste van vier films onder regie van Curiel rond de avonturen van 'Látigo Negro', de een nog matiger dan de ander.

La Sangre de Nostradamus

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Manuel 'Manver' Vergara.

De beroemde tovenaar 'Nostradamus' is in de moderne tijd geplaatst en veranderd in een soort Dracula. Het laatste deel van de lotgevallen van Nostradamus, dat net als zijn voorgangers uit drie episoden bestaat: El aparecido en el convento, El ave negra en La última víctima. Filmtechnisch heel behoorlijk, en goed gespeeld.

La Marca del Gavilán

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemán, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

De tweede aflevering van de avonturen van `El L[KA1]atigo Negro`, waarin de held het wederom aan de stok krijgt met allerlei bandieten. Evenals zijn voorganger (EL LATIGO NEGRO CONTRA LOS FARSANTES) bestaat deze film uit drie episoden: La marca del Gavilán, La trampa en Matrimonio y mortaja. Even onbeduidend als het eerste deel.

La Maldición de Nostradamus

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Aurora Alvarado.

Om te bereiken dat de naam van zijn vader opeisbaar wordt, toont de zoon van Nostradamus de overblijfselen van de beroemde tovenaar aan de Vereniging voor Bovennatuurlijk Onderzoek. Het is de eerste van vier films over hetzelfde personage en bestaat uit drie episoden.

Con la misma moneda

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemán, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

De gemaskerde rechtdoener 'Látigo Negro' wreekt zich op een bende bandieten die een dorp uitbuiten. Vierde en laatste film rond de avonturen van de gemaskerde van het type 'Zorro', gespeeld door een nieuwkomer in het genre: Alemán. De film bestaat uit de volgende episoden: 'Con la misma moneda', 'La flecha delatora' en 'Los profanadores'. Even pover als zijn voorgangers.

La Cigüeña dijo sí

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Julio Alemán en Adriana Roel.

Na duizend-en-een problemen te hebben overwonnen, kunnen een weduwe en een weduwnaar, die ieder een kind hebben, eindelijk trouwen. Een uitermate geforceerde komedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julio Alemán op televisie komt.

Reageer