Helmut Müller-Lankow: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Kindheit

1987 | Oorlogsfilm, Biografie

Duitsland 1987. Oorlogsfilm van Siegfried Kühn. Met o.a. Carmen-Maja Antoni, Fritz Marquardt, Heide Kipp, Angelika Böttiger en Martina Eitner.

Het min of meer autobiografische verhaal van regisseur K[KA3]uhn (gezien en gespeeld door Poser in de rol van een negen- jarige), die bij zijn liefhebbende oma (Antoni) opgroeit. De handeling vindt plaats in het laatste jaar van WO II en is gesitueerd in een provinciestadje in Selezi[KA3]e. De grootvader is als gevolg van een ongeluk (mede door de schuld van kleinzoon Poser) bedlegerig geworden en tenslotte overleden. Voordat het Rode Leger oprukt, komt er een rondtrekkend circus langs en grootmoeder raakt gefascineerd door artiest Marquardt; er ontspint zich een laatbloeiende romance. Zij trekt met het circus naar het Westen, terwijl haar kleinzoon enigszins geëmotioneerd achterblijft op de door haar in steek gelaten boerderij. Een kleine, sentimentele film. Camerawerk van Peter Ziesche.

Polizeiruf 110: Alibi für eine Nacht

1977 | Misdaad

Oost Duitsland 1977. Misdaad van Hans-Joachim Hildebrandt. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Anne-Kathrein Kretschmar en Alfred Rücker.

In de eerste huwelijksnacht raakt een man zwaar gewond door de ontploffing van een ketel. Zijn vrouw denkt dat het een ongeluk is, maar Oberleutnant Fuchs (Borgelt) voelt aan dat er misdaad in het spel is. Uit een nader onderzoek blijkt dat hij te maken heeft met gestoorde familieverhoudingen en dat iemand de dader dekt. Fuchs blijft met hulp van zijn medewerkers net zolang puzzelen totdat hij het geval kan klaren. Onopwindend, maar redelijk bekeken in eigen land toen de film voor het eerst werd uitgezonden in de zomer van dat jaar. Het scenario is van regisseur Hildebrandt. Aflevering 48.

Polizeiruf 110: Die Rechnung geht nicht auf

1975 | Misdaad

Oost Duitsland 1975. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep, Anne-Kathrein Kretschmar, Alfred Rücker en Hans-Gerd Sonneburg.

In het arbeidersparadijs van Erich Honecker moesten eerzame burgers zonder speciale connecties met de communistische partij, vijf tot tien jaar op een wachtlijst staan om een tweetactautootje met een gedeeltelijk houten frame en plastik panelen te kunnen kopen. Op de zwarte markt, waar men met harde marken uit het Westen of Amerikaanse dollars kon betalen, viel veel sneller aan een nieuw karretje te komen. Om aan die markt te leveren werd in de fabriek de bestemming van een auto op de productielijn veranderd; hij werd dan op papier als taxi aan een co[KA3]operatieve onderneming geleverd. Om zaak sluitend te krijgen moest men natuurlijk knoeien met de kentekenbewijzen en de oude wrakken op de weg houden. Door een inbraak bij een VEB (Volks Eigener Betrieb) komt men op het spoor van een autozwendel. Het geslepen team van de heldhaftige politie uit de titel stapelt de bewijzen op tegen een boekhouder bij een taxibedrijf en een voormalige chauffeur. Het scenario van Joachim Plötner was op de werkelijkheid gebaseerd en bedoeld als een ernstige waarschuwing om vooral niet te frauderen. De partijtop evenwel reed in Volvo's, die waren veel beter en luxueuzer dan Trabants, Wartburgs of Wolga's uit de Sovjetunie. Aflevering 34.