Viviane Vanfleteren

Producer

Viviane Vanfleteren is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Trippel Trappel: Dierensinterklaas

2014 | Animatie

Nederland/België 2014. Animatie van Albert 't Hooft en Paco Vink.

Waarom bezorgt Sinterklaas geen cadeautjes aan huisdieren? Een eigenwijze fret, een betweterige wandelende tak en een bang vogeltje besluiten op 5 december naar de haven van hun stad af te reizen, waar de stoomboot verankerd ligt, om hun verlanglijstjes in te leveren. Nederlandse animatiefilms zijn zeldzaam, en leuke Sinterklaas-films ook: twee redenen om Trippel Trappel Dierensinterklaas een warm hart toe te dragen. Het op Disneyleest geschoeide scenario is niet al te verrassend, maar dat wordt gecompenseerd door fraaie, oer-Hollandse tekeningen, aardige grapjes, vrolijke liedjes en - fijn voor ouders - een bescheiden lengte.

Weekend aan zee

2012 | Drama

België 2012. Drama van Ilse Somers. Met o.a. Marieke Dilles, Maaike Neuville, Ellen Schoeters en Michael Pas.

'Ik vind dat wij dit weekend nog eens een laatste keer als happy singles de bloemekes moeten buiten zetten,' kirt Dorien (Schoeters). Ze zit samen met haar drie beste vriendinnen - allemaal twintigers - in een familiehuisje aan het strand in Oostende. Maar de geplande lol wordt al snel getemperd door volwassen zaken als relaties, zuigelingen en ziektes. Het speelfilmdebuut van Somers heeft de juiste ingrediënten, maar het ontbreekt aan waarachtige inhoud en doorvoelde emotie. Tot overmaat van ramp worden de weinige hoogtepunten gesmoord door dreinende muziek.

Quixote's Island

2011 | Drama, Fantasy

België 2011. Drama van Didier Volckaert. Met o.a. Tiemen Van Haver, Jeroen Willems en Annick Christiaens.

De zestienjarige San (Van Haver) heeft het moeilijk: moeder overleden, geen vrienden en een drukbezette vader. In zijn fantasie verzint hij een manier om de stoere Isabelle (Kuppens) voor zich te winnen, en krijgt daarbij hulp van de historische avonturier Don Quichot. Prima cast kan niet verhelpen dat dit dromerige drama, de eerste lange speelfilm van scenarist-regisseur Volckaert, uiteindelijk niet helemaal overtuigt. Jeroen Willems heeft evengoed een mooie dubbelrol als de vader die geen grip krijgt op zijn zoon én als Cervantes' dolende ridder.

The Secret of Kells

2009 | Animatie, Avonturenfilm, Fantasy

Ierland/Frankrijk/België 2009. Animatie van Paul Young, Tomm Moore en Nora Twomey.

In het negende-eeuwse Ierland groeit het jongetje Brendan op bij de monniken van de Abdij van Kells. De monniken werken aan het Book of Kells, een echt bestaand, prachtig gekalligrafeerd religieus boek. Brendan kan helpen, door in het bos buiten de abdij ingrediënten te verzamelen voor de speciale groene inkt. Maar de abt mag het niet weten, die is - terecht - bevreesd voor Vikingen die in de buurt rondzwerven. Betoverend mooie, complexe, ouderwets met monnikenwerk gemaakte animatie werd genomineerd voor een Oscar.

Les triplettes de Belleville

2003 | Animatie, Drama

Frankrijk/België/Canada/Verenigd Koninkrijk 2003. Animatie van Sylvain Chomet. Met o.a. Michel Robin, Jean-Claude Donda en Monica Viegas.

Animatiefilm waarin een grootmoeder, haar wielrennende kleinzoon en zijn hond via de bezemwagen van de Tour de France in de haven van Marseille en vervolgens in een metropool aan de andere kant van de Atlantische Oceaan belanden. In Sylvain Chomets nauwkeurige tekenstijl worden stadsgezichten en schimmige steegjes net zo liefdevol uitgewerkt als de gezichtsuitdrukkingen op de waterhoofden van de personages. Dialogen zijn vrijwel afwezig, muziek wordt spaarzaam ingezet: voor de juiste, ouderwetse sfeer heeft de regisseur aan omgevingsruis genoeg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Viviane Vanfleteren op televisie komt.

Reageer