Leota Bryan: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Charles Chaplin : The Cure

1917 | Komedie

Verenigde Staten 1917. Komedie van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Edna Purviance, Eric Campbell, Henry Bergman en Albert Austin.

Een dag in een kuuroord met Charlie. Alhoewel alcohol streng verboden is arriveert hij met een koffer vol sterke drank. Het water uit de bron dat hij moet drinken vervangt hij door gin. Hij komt in conflict met zijn eeuwige tegenstander Campbell, veroorzaakt een chaos in de foyer en zet de zwemplaats op stelten. Het eindigt allemaal in de klassieke warboel. Weer een onweerstaanbare komedie uit de artistiek rijkste periode van Chaplin die een half uur lang van de ene gag in de andere stapt, zonder op adem te kunnen komen. De film bevat verschillende klassieke fragmenten, zoals zijn confrontatie met de aan een rolstoel gekluisterde Campbell wiens verbonden voet heel wat heeft te doorstaan. Alles werd weer in beeld gebracht door Rollie H. Totheroh en William C. Foster.

Charles Chaplin : Easy Street

1917 | Komedie

Verenigde Staten 1917. Komedie van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Edna Purviance, Albert Austin, Eric Campbell en Henry Bergman.

Nadat hij missie-zuster Purviance heeft ontmoet, besluit vagebond Charlie te gaan werken. Op een aanplakbiljet worden politiemannen gevraagd. Charlie wordt aangenomen en zijn eerste opdracht is de orde te herstellen in Easy Street. De straat wordt namelijk geterroriseerd door Campbell en iedereen die in zijn buurt wordt horizontaal afgevoerd. Maar Charlie laat zich niet afschrikken. Ongetwijfeld de bekendste en populairste film die Chaplin draaide bij Mutual. Een verhaal waarin sociale satire, machtswellust en humor op vakkundige wijze in elkaar zijn verstrengeld. Hier ligt duidelijk de basis van het imago dat uit zijn latere, lange speelfilms zou groeien: de underdog die opkomt voor de zwakken. Rollie H. Totheroh en William C. Foster stonden in voor de fotografie.

Charles Chaplin : The Rink

1916 | Komedie

Verenigde Staten 1916. Komedie van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Edna Purviance, James T. Kelly, Eric Campbell en Henry Bergman.

Charlie is kelner in een restaurant maar in zijn vrije tijd gaat hij graag rolschaatsen. Tijdens één van die gelegenheden ontmoet hij Purviance. Als hij haar het hof probeert te maken, verschijnt Campbell, de echtgenoot van een dame die hij vaak gezien heeft in het restaurant, samen met Purviance's vader. Charlie weet Purviance weg te lokken en stelt zich voor als een beroemd rolschaatser. Ze nodigt hem uit voor een rolschaats- party. In deze film geeft Chaplin een unieke demonstratie van zijn evenwichtskunst op rolschaatsen. Het gechoreografeerde rolschaatsballet ontbreekt in geen enkele Chaplin-compilatiefilm. Opnieuw stonden Rollie H. Totheroh en William C. Foster in voor de fotografie.

Charles Chaplin : The Count

1916 | Komedie

Verenigde Staten 1916. Komedie van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Eric Campbell, Edna Purviance, Leo White en May White.

Charlie is leerling-kleermaker. Tijdens het strijken verbrandt hij de broek van een graaf, zodat hij de deur uitvliegt. De kleermaker vindt in de broekzak een briefje waarin de graaf afzegt voor een party, die door de rijke erfgename Purviance wordt gegeven. De kleermaker besluit zich uit te geven voor de graaf. Maar Charlie, die een bekende is van de kokkin, is ook in het huis. Terwijl hij zich moet verbergen voor de opeenvolgende aanbidders van de kokkin, staat hij plotseling voor zijn verbaasde ex-baas en hij heeft diens bedrog door. Weer een snelle opeenvolging van slapstick en persoonsverwisseling. De tafelmanieren van Charlie vormen een hoogtepunt van de film, evenals zijn alles vernietigend golfspel op het buffet. Fotografie van Rollie H. Totheroh en William C. Foster.

Charles Chaplin : Behind The Screen

1916 | Komedie

Verenigde Staten 1916. Komedie van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Edna Purviance, Eric Campbell, Albert Austin en Henry Bergman.

Charlie is decordrager in een filmstudio. Hij wordt doorlopend afgejakkerd door zijn baas, Campbell. In de studio wil een jong meisje, Purviance, een kans wagen als actrice, maar niemand schenkt haar enige aandacht. Er worden gelijktijdig drie films gedraaid in de studio, een historische, een komedie en een drama. Zoals te verwachten lopen de opnamen weldra door elkaar heen. Weer een daverende opeenvolging van de meest uitzinnige invallen, met als hoogtepunt de val waarin heel wat mensen uit de studio verdwijnen. Het is de enige Chaplin-film met een lange taartengooi-scène. Voor die tijd zeer zeldzaam is een scène waarin homoseksualiteit gesuggereerd wordt. Het blijkt echter dat een van de jongens een verklede Purviance is. De film kwam in Zweden in botsing met de censuur vanwege de verregaande brutaliteit. Fotografie van Rollie H. Totheroh en William C. Foster.