Joel Traywick

Acteur

Joel Traywick is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Summer of Decision

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Joseph Tankersley. Met o.a. Wendy Phillips, Robin O'Dell, Tom Nowicki en Joel Traywick.

Surfvirtuoze Melissa (O`Dell bekend uit [KL]Sea Quest[KLE]) stort zich halsoverkop in het huwelijk met een zekere Butch (Nowicki), die een verschrikkelijke bruut blijkt te zijn. Algauw loopt hun woelige relatie op de klippen. Als Butch voor de zoveelste keer rake klappen uitdeelt, vlucht Melissa het huis uit en loopt letterlijk tegen de nog zeer jonge Billy (Traywick) op. Billy komt uit een goed en chique nest. Hij heeft net de smaak te pakken gekregen van het surfen. De oudere Melissa en de jonge Billy vallen voor elkaar. Er ontwikkelt zich een hartstochtelijke verhouding tot groot ongenoegen van Billy`s moeder Angela (Phillips), die de jaloerse Butch met een fiks pak dollars paait om met Melissa weg te trekken zodat zij het tweetal uit elkaar kan drijven. Die zomer moeten Melissa en Billy de balans opmaken en een verstandig besluit nemen. Huilerig en goedkooop gemaakt melodrama met een competente rolverdeling die het vak bij de tv leerde. Desondanks déjà vu. O'Dell en Nowicki spelen twee jaar later nog eens samen in de rolprent THE FIRST OF MAY die een dergelijk verhaal behelst, maar dit keer tegen de achtergrond van een rondreizend circus.

Sub Down

1997 | Thriller, Drama

Verenigde Staten/Luxemburg 1997. Thriller van Alan Smithee en Gregg Champion. Met o.a. Stephen Baldwin, Gabrielle Anwar, Tom Conti, Chris Mulkey en Tony Plana.

De Amerikaanse atoomonderzeeër Portland zet koers naar de Noordelijke IJszee met aan boord de kleine duikboot Marvyn. Terwijl een team van drie wetenschappers met de Marvyn metingen uitvoert onder de ijskap, komt hun moederschip in aanvaring met een Russische Akula-onderzeeër. De Akula implodeert na de botsing en de Portland zinkt zwaar beschadigd naar de oceaanbodem. Op een diepte van 2200 voet staat het researchteam voor een bijna onmogelijk klus: binnendringen in de Portland en de kernreactor herstellen om de duikboot met 66 overlevenden naar de oppervlakte te krijgen.

Big Dreams & Broken Hearts: The Dottie West Story

1995 | Biografie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1995. Biografie van Bill D'Elia. Met o.a. Michele Lee, Lisa Akey, Chet Atkins, David James Elliot en Larry Gatlin.

Deze tv-film gaat over de opkomst en ondergang van Dotty West (Lee), een C & W zangeres. De film vertelt ook het relaas van haar drie stormachtige huwelijken. Het begint met haar fatale auto-ongeluk in 1991 om daarna terug te keren naar haar jeugd, waarin de zorg voor haar broertjes en zusjes aan haar was toevertrouwd. Later probeerden zij en haar eerste man Bill West (Russ), een songwriter, zowel de grote doorbraak te maken als voor de kinderen te zorgen. Haar weg naar het succes wordt gekenmerkt door vallen en opstaan, maar uiteindelijk weet zij in de toptien door te dringen. De tournees die daarop volgden, waren op den duur fnuikend voor al haar huwelijken. Verdere problemen ontstonden door de verkeerde huwelijkspartners, de drank en de belastingen omdat ze achter was met haar aangiftes. Theresa Rogerton schreef een sterk scenario met realistisch dialoog en ingehouden emotie. D'Elia heeft zijn getalenteerde hoofdrollen goed geregisseerd, waardoor de film geloofwaardig is. Lee geeft een sterke rol weg en ze maakt het de moeite waard om te gaan kijken. Country-zangers met een gevestigde reputatie halen hun herinneringen aan Dottie op, terwijl ze zichzelf spelen. De productiewaarden zijn eersteklas. Ook bekend als PAPER MANSION.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joel Traywick op televisie komt.

Reageer