Edith Hancke: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Zwei Männer und ein Baby

2004 | Romantiek, Komedie

Duitsland 2004. Romantiek van Ilse Hofmann. Met o.a. Heiner Lauterbach, Sandra Speichert, Michael Roll, Maya Lauterbach en Edith Hancke.

Architect Max Stein (Lauterbach), een verstokt vrijgezel, werkt samen met compganon Ulli Mattuschke (Roll) van huis uit. Ze hopen op een grote opdracht en raken verstoord, vooral Max, als Ulli`s zus Lisa (Speichert), met een krijsende baby in de woning trekt. Max merkt echter dat de kleine hummel hem inspireert, dat hij op de peuterspeelplaats aanspraak heeft bij de moeders, en jonge vrouwen die hem als macho geen blik waardig keurden. Dan ontdekt hij dat hij tot over zijn oren verliefd is op Lisa. Zou hij zijn vrijgezellenbestaan kunnen opgeven? Het scenario van Stefan Kuhlmann is allesbehalve origineel, maar wordt gered door de goede rolverdeling. Het camerawerk is van Andy Löv.

Mord an Bord

2002 | Komedie, Romantiek

Duitsland 2002. Komedie van Edzard Onneken. Met o.a. Barbara Wussow, Axel Pape, Stefan Jürgens, Edith Hancke en Klaus Sonnenschein.

Burkharda Meier (Wussow), een getrouwde kapster, gaat af als een gieter op een auditie, waar men een zangeres zoekt voor het luxueuze passagiersschip Olympia Voyager. Ze ontvangt door een misverstand een aanstellingsbrief, op naam van `Nancy Meyer` en begeeft zich in die hoedanigheid aan boord. Met de hulp van sympathieke pianist Hartwin (J[KA3]urgens) die meteen verliefd op haar wordt, en een paar charmante trucs valt ze niet door de mand en heeft ze zowaar succes. Burkharda is blind voor Hartwins gevoelens en ze heeft alleen maar oog voor de onsympathieke artistieke leider Fred Hahn (Pape). Ondertussen wordt ze benaderd door een passagier die zegt dat hij Nancy Meyer goed kent. Het komt tot een handgemeen en de ongelukkige valt overboord. Dit wordt toevallig gefilmd door Zopf (Choynski), een nare oude man, die Burkharda gaat chanteren. Gelukkig sterft hij voordat hij Burkharda kan compromitteren en nu is het Hartwins beurt om een avance te maken. Daarvoor moet het toeval Fred Hahn nog uit de weg helpen; hij blijkt een taaie rakker, die zomaar niet de geest geeft. Het soapachtige scenario van Ina Siefert en Andy Hoetzel is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Hera Lind. De film is een koddig geheel rond een populaire rolverdeling, die vooral op de Duitse tv bekend is geworden. Wussow kan niet zingen en zal dat nooit leren, ze valt een beetje tegen en ze had eigenlijk uit de kleren moeten gaan - de liefde bedrijven in je ondergoed is toch maar niks. Jürgens is een sympathieke sprookjesprins, maar het schip is eigenlijk mooier dan de rolbezetting. Het luchtige verhaal speelt in de Caraïben, Texas, Mexico, Honduras en Berlijn, en doet niet onder voor een aflevering van TRAUMSCHIFF met zwarte humor in plaats van romantiek en komedie. Wie het niet al te serieus neemt, kan zich best vermaken. Het camerawerk is van Benjamin Dernbrecher.

Zwei Tote im Sender und Don Carlos im Pogl

1983 |

Duitsland 1983. Joachim Roering. Met o.a. Claus Biederstaedt, Ruth-Maria Kubitschek, Heinz Ehrenfreund, Peter Pasetti en Jürgen von Manger.

De handeling speelt zich af tegen het eind van een ogenschijnlijke normale werkdag in een tv-studio. Er is echter één verschil: er worden twee heuse lijken in het gebouw gevonden. Boeiende satire met veel zelfspot over macht en onmacht van een mediabedrijf. Decors van Mathias Matthies en Ellen Schmidt. Achter de camera stond Wolfgang Treu.

Tatort - Rechnung mit einer Unbekannten

1977 | Mysterie

Duitsland 1977. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Hansjörg Felmy, Peter Matic, Karin Eickelbaum, Willy Semmelrogge en Gertrud Kückelmann.

Had mijnheer Rosenk[KA3]otter (Matic), die zijn echtgenote bij zijn thuiskomst dood aantrof, zelf de moordenaar ingehuurd of was de dader echt een van de betrapte inbrekers? Inspecteur Haferkamp (Felmy) stelt een onderzoek in. Hardnekkig speurwerk van Haferkamp, een bekwame tegenspeler en een gecompliceerd, maar logisch en overtuigend verhaal, maken er een sterke misdaadfilm van. Het scenario is van Peter Hemmer. Camerawerk van Josef Vilsmeier.

Unsere Tante ist das Letzte

1973 | Komedie

Duitsland 1973. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Eddi Arent, Gisela Schlüter, Ernst H. Hilbich, Edith Hancke en Willy Millowitsch.

Idioterie ten top in een film over een familie die door een zwager wordt meegenomen naar Venetië en daar allerlei lollige dingen meemaakt.

Unser Willi ist der Beste

1971 | Komedie

Duitsland 1971. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Heinz Erhardt, Ruth Stephan, Rudolf Schündler, Jutta Speidel en Bruno Dietrich.

Het vervolg op WAS IST DENN BLOß MIT WILLI LOS?, waarin Erhardt, die als belastingambtenaar net met pensioen gestuurd is, geconfronteerd wordt met armlastige familieleden, die hun hand ophouden. Zijn pensioen is daarvoor te klein en hij krijgt een baantje als verkoper van keukenapparaten en moet van deur tot deur trekken. Dat draait aanvankelijk uit op een grote chaos totdat hij bij toeval zijn firma een dienst kan bewijzen in een tv-programma. Een gedateerde klucht over de kleine man rond de populaire ster Erhardt. Het scenario is van Rolf Ulrich en Reinhold Brandes. Het camerawerk is van Karl Löb. Vervolg: WILLI WIRD DAS KIND SCHON SCHAUKELN.

Mittsommernacht

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van Paul May. Met o.a. Robert Fuller, Ruth-Maria Kubitschek, Carl Lange, Liane Hielscher en Marianne Hoffmann.

Moord en verkrachting, valse beschuldigingen en drie aantrekkelijke vrouwen (twee dochters en een huishoudster) op een eenzame boerderij van een weduwnaar tegen een mooi Noors decor bepalen de inhoud van deze film van de maker van UND EWIG SINGEN DIE WÄLDER, maar het is minder goed.

Das Große Glück

1967 | Romantiek, Musical, Komedie

Oostenrijk 1967. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Marika Kilius, Hans Jürgen Bäumler, Uschi Glas, Scilla Gabel en Gerd Vespermann.

In 1963 en 1964 werden Marika Kilius en Hans-Jürgen Bäumler wereldkampioen kunstschaatsen. Hun populariteit werd door regisseur Antel uitgebuit in een film, Die große Kür, en een paar jaar later met Das große Glück, waarin het koppel voornamelijk doet waar het goed in is: schaatsen. Het dun-ijs-verhaaltje voorziet in carrièreproblemen voor Hans-Jürgen, omdat Marika gaat trouwen. Een nauwelijks terzakedoend recent Oostenrijks mopje: 'Marika Kilius und Hans-Jürgen Bäumler wollen wieder zusammen Eislaufen. Ihr Spezialsprung: der dreifache Alzheimer.' (IdH/VPRO Gids)

Dicke Luft

1962 | Komedie

Duitsland 1962. Komedie van Rolf von Sydow. Met o.a. Willy Millowitsch, Ingrid van Bergen, Peter Vogel, Rainer Bertram en Harald Dietl.

Een aardige klucht over een fabrikant van bikini`s (Millowitsch) die 's nachts op kosten van de zaak slippertjes maakt, en over zijn onkosten moeilijkheden krijgt met de belastingen. Zijn bijna volwassen kinderen reageren op onverwachte wijze, hoewel één van zijn nachtelijke ontmoetingen de vriendin van zijn zoon blijkt te zijn.

So liebt und küsst man in Tirol

1961 | Romantiek

Duitsland 1961. Romantiek van Franz Marischka. Met o.a. Adrian Hoven, Vivi Bach, Harald Juhnke, Monika Dahlberg en Oskar Sima.

Kitscherige romantiek en het intrappen van open deuren in het Tiroolse Zillertal. De strijd om een erfenis en een hotel dat leeg blijft. De kakafonie van naar marsmuziek klinkende Dixieland, hoempamuziek en gejodel weerhouden niet alleen de gasten, maar ook de kijker. Het scenario is van Ilse Lutz-Dupont, Janne Furch en Hans Billian. Het camerawerk is van Gerhard Krüger.

Als geheilt entlassen

1959 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1959. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Wolfgang Neuss, Wolfgang Müller, Wera Frydtberg, Günther Schramm en Loni Heuser.

Von Cziffra verfilmde de toneelklucht van Sergio Paolini en Stelio Silvestri over twee would-be gauwdieven, Neuss en Müller, die de kluis van een bank willen kraken. Ze boren daartoe een gat in de vloer van de erboven gelegen woning, die toebehoort aan het pasgetrouwde, maar flink kibbelende echtpaar Schramm en Frydtberg. Bedoeld als parodie op de toen zeer populaire RIFIFI-reeks, maar slechts matig boeiend en tegenwoordig behoorlijk belegen. Scenario van de regisseur en achter de camera stond Friedel Behn-Grund.

Ohne Mutter geht es nicht

1958 | Komedie

Duitsland 1958. Komedie van Erik Ode. Met o.a. Ewald Balser, Adelheid Seeck, Heidi Brühl, Piet Clausen en Roland Kaiser.

Veel kabaal in een gezwollen komedie over een professor en zijn gezin die een huis kopen. Schlagersterren Kaiser en Brühl als zoon en dochter.

Ein Mann muß nicht immer schön sein

1956 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1956. Komedie van Hans Quest. Met o.a. Peter Moll, Peter Alexander, Georg Thomalla, Franz-Otto Krüger en Christiane Maybach.

Jazzmuzikant Peter Moll wordt ervan beschuldigd een lied gestolen te hebben en belandt voor een dag in de gevangenis; waar een misdadiger hem vertelt dat hij in een beha een diamant verstopt heeft. Peter ziet een goede manier om uit de financiële zorgen te komen en gaat met zijn vriend Paul op zoek naar het kledingstuk.

Der Raub der Sabinerinnen

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Hörbiger, Fita Benkhoff, Gustav Knuth, Anneliese Kaplan en Loni Heuser.

Hörbiger als gymnasiumleraar die zijn stadje wil opstoten in de culturele vaart der volkeren door er het toneelstuk over de Sabijnse maagdenroof op te voeren. Al eerder verfilmd in 1936. Scenario van Emil Burri en Johannes Mario Simmel naar een klucht van Franz en Paul Schönthan. Camerawerk van Albert Benitz.