Robin O'Dell

Acteur

Robin O'Dell is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Runaway

2000 | Drama

Verenigde Staten 2000. Drama van Arthur Allan Seidelman. Met o.a. Dean Cain, Pat Hingle, Debbi Morgan, Kathryn Erbe en Cliff De Young.

Deze geschiedenis speelt rond 1948 in de zuidelijke Amerikaanse staat Georgia. Luke Winter (Newton) en Sonny Monroe (McLaughlin), twee tieners, bevriend sedert hun prille jeugd, zijn respectievelijk blond en bruin. Rond die tijd heerste er nog apartheid in Amerika. Ze lopen samen weg van huis en willen met een vlot de rivier afvaren. Het vaartuig slaat om en Sonny belandt in een soort coma, waaruit hij weer snel ontwaakt. Dan vinden zij een bot dat tot een menselijk skelet behoort. Ze keren terug naar huis en sheriff Frank Richards (Cain) stelt een onderzoek in. Het gaat om een drievoudige moord en een van de slachtoffers was Sonny`s vader. De dader werd nooit gepakt, maar de blanken in het stadje willen de sheriff tegenhouden. Weduwe Evelyn Carnes (Erbe) geeft de sheriff tenslotte waardevolle aanwijzingen. Een romance bloeit dan tussen hen op. Het scenario van Ron Raley naar de roman van Terry Kay bevat te veel plotgaten om de kijker te boeien. Regisseur Seidelman heeft na een tijdje vergeten dat de film bedoeld was voor kinderen en daarmee naast de roos geschoten: te flauw voor ouderen en te moeilijk voor kinderen. Het camerawerk is van Ron Garcia.

The First of May

1999 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1999. Familiefilm van Paul Sirmons. Met o.a. Julie Harris, Dan Byrd, Mickey Rooney, Charles Nelson Reilly en Tom Nowicky.

Harris, die in een van haar eerste films tegenover James Dean stond in East of Eden, speelt een oude dame die een vriendschap opvat voor een eenzaam jongetje. Samen sluiten ze zich aan bij een circus en slagen er uiteindelijk toch in een eigen, alternatieve familie om zich heen te verzamelen. Familiedrama over de waarde van pleegouderschap heeft ook een rol van de bejaarde Rooney en een cameo-optreden van honkballegende Joe DiMaggio.

Summer of Decision

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Joseph Tankersley. Met o.a. Wendy Phillips, Robin O'Dell, Tom Nowicki en Joel Traywick.

Surfvirtuoze Melissa (O`Dell bekend uit [KL]Sea Quest[KLE]) stort zich halsoverkop in het huwelijk met een zekere Butch (Nowicki), die een verschrikkelijke bruut blijkt te zijn. Algauw loopt hun woelige relatie op de klippen. Als Butch voor de zoveelste keer rake klappen uitdeelt, vlucht Melissa het huis uit en loopt letterlijk tegen de nog zeer jonge Billy (Traywick) op. Billy komt uit een goed en chique nest. Hij heeft net de smaak te pakken gekregen van het surfen. De oudere Melissa en de jonge Billy vallen voor elkaar. Er ontwikkelt zich een hartstochtelijke verhouding tot groot ongenoegen van Billy`s moeder Angela (Phillips), die de jaloerse Butch met een fiks pak dollars paait om met Melissa weg te trekken zodat zij het tweetal uit elkaar kan drijven. Die zomer moeten Melissa en Billy de balans opmaken en een verstandig besluit nemen. Huilerig en goedkooop gemaakt melodrama met een competente rolverdeling die het vak bij de tv leerde. Desondanks déjà vu. O'Dell en Nowicki spelen twee jaar later nog eens samen in de rolprent THE FIRST OF MAY die een dergelijk verhaal behelst, maar dit keer tegen de achtergrond van een rondreizend circus.

The Cape: Atlantis

1996 | Drama, Sciencefiction, Familiefilm

Verenigde Staten 1996. Drama van Ian Toynton. Met o.a. Corbin Bernsen, Adam Baldwin, Cameron Bancroft, Bobby Hosea en David Kelsey.

De ervaren astronaut Henry `Bull` Eckert (Bernsen) staat aan het hoofd van een speciale eenheid van de NASA. Het is zijn taak om jonge kandidaat-astronauten klaar te stomen voor belangrijke opdrachten. Terwijl Henry voorbereidingen treft voor een oefenvlucht krijgt hij het bericht dat een Russische spionage- satelliet uit zijn baan is geraakt en binnen tien dagen op aarde zal neerstorten. In de satelliet zit een lading uranium zodat de nucleaire ramp niet te overzien zal zijn. Pogingen om de satelliet onder controle te krijgen vanop de aarde mislukken. Door de grote zonne-activiteit versnelt de val van de satelliet. Er is geen tijd meer te verliezen. Operatie Atlantis moet redding brengen. Samen met vier leerlingen moet Henry de ruimte in om een catastrofe te vermijden. Voorspelbaar science fact-avontuur, gemaakt in nauwe samenwerking met NASA en ASCAN, het speciale ruimte-trainingsprogramma. De pilotfilm voor de serie THE CAPE, die nog meer avonturen in petto heeft. Er wordt dan ook bijzonder veel tijd uitgetrokken om de verschillende personages te introduceren. Voor spektakel en actie moet je wachten tot de laatste twintig minuten. Paris Qualles schreef het scenario. Voor de fotografie tekende James Chressanthis. Dolby Surround.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robin O'Dell op televisie komt.

Reageer