Taiji Yabushita

Regisseur

Taiji Yabushita is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Shonen jack to mahotsukai

1967 | Animatie

Japan 1967. Animatie van Taiji Yabushita.

Na enkele jaren van afwezigheid kwamen de Toei Animation Studio's met deze film die gaat over Jack en het meisje Kiky, dat een kidnapster blijkt te zijn. Zij brengt de kinderen naar een plaats waar ze in duivels veranderd worden. Deze film kan niet tippen aan eerdere Toei-produkties: het verhaal is slecht en het geheel is vlak getekend.

Hyokkori hyotan jima

1967 | Animatie

Japan 1967. Animatie van Taiji Yabushita.

Door een vulkaanuitbarsting drijft een stuk land richting zee; het komt terecht bij een stelletje mensenhatende honden. Deze tekenfilm uit de Toei Animation Studio behoort zeker niet tot de beste produkten van de Japanners. Hun humor is bovendien zeker niet altijd de onze.

Sindbad no Boken

1963 | Familiefilm, Fantasy, Animatie, Avonturenfilm

Japan 1963. Familiefilm van Taiji Yabushita.

De verschillende avonturen van Sindbad en zijn vriendje Ali aan boord van de boot 'Golda'. Een tekenfilmversie van de legendarische Sindbad de Zeeman uit de Duizend en één nacht. Technisch pover en zonder al te veel fantasie.

Shindbad no baden

1962 | Animatie

Japan 1962. Animatie van Taiji Yabushita.

Zowel in Amerika als in Europa werd deze - in Venetië onderscheiden - Japanse tekenfilm een groot succes. Hij is gebaseerd op het bekende verhaal van Sinbad de Zeeman. In de jaren zestig maakte Toei Animation Studio de ene na de andere tekenfilm. Veelal werden het topprodukten, waarvan dit er één is.

Anju to zushio-maru

1961 | Animatie

Japan 1961. Animatie van Taiji Yabushita.

Een schitterende tekenfilm, gebaseerd op een Oosterse legende, waarin een man wordt beschuldigd van een niet door hem begane misdaad. De Toei Animation Studio groeide in de jaren zestig uit tot de op één na grootste tekenfilmstudio; alleen die van Walt Disney was groter. De film is perfect.

Saiyu-ki

1960 | Animatie

Japan 1960. Animatie van Taiji Yabushita en Osamu Tezuka.

Deze perfecte Japanse tekenfilm is afkomstig uit de Toei Animation Studio. De film handelt over een zilveren aap, die verliefd wordt op een meisje. Zoals vaak is ook deze film gebaseerd op een Oosterse legende; er komen weer de nodige tovenaars en monsters aan te pas.

Shônen sarutobi sasuke

1959 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Japan 1959. Animatie van Taiji Yabushita en Akira Daikuhara.

Deze film werd in 1960 bekroond tijdens het filmfestival van Venetië. Het verhaal gaat over Saski, die na eerst de nodige gevechten met allerlei monsters te hebben geleverd, tovenaar wordt. Deze tekenfilm behoort tot de beste die er ooit in Japan zijn gemaakt. Het scenario is van Dohen Muramatsu naar een idee van Kazuo Dan. Het camerawerk is van Seigo Otsuka.

Hakuja Den

1958 | Animatie

Japan 1958. Animatie van Taiji Yabushita.

Deze eerste Japanse avondvullende tekenfilm is gebaseerd op een oude Chinese legende. Hsu Hsien vindt een zwaan. Enige tijd later ontmoet hij een meisje, dat de incarnatie van de zwaan blijkt te zijn. Deze fraaie tekenfilm is afkomstig uit de Toei Animation Studio, een soort Japanse Walt Disney, die in 1959 een speciale prijs ontving tijdens het filmfestival in Venetië.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Taiji Yabushita op televisie komt.

Reageer