Romano Scavolini

Regisseur

Romano Scavolini is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Dog Tags

1986 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Italië 1986. Oorlogsfilm van Romano Scavolini. Met o.a. Clive Wood, Baird Stafford, Robert Haufrecht en Mike Monty.

De zoveelste film over een helicopter-commando-eenheid, die tijdens de Vietnam-oorlog bij een zelfmoord-missie krijgsgevangenen uit de handen van de Vietcong moeten zien te bevrijden en een tweetal kisten met geheime militaire documenten moeten ophalen. Ze ontdekken dat de gevangenen dood zijn, dat de kisten identiteitsplaatjes van goud bevatten en dat ze opgezet zijn. Ze besluiten hun weg terug te banen, maar als het enigszins kan de schat voor zichzelf te houden. Hoewel qua verhaal clichématig, bloederig en gewelddadig, goede onderhoudende actie en voor genreliefhebbers een must.

Nightmares in a Damaged Brain

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van Romano Scavolini. Met o.a. Baird Stafford, Sharon Smith, C.J. Cooke, Mik Cribben en Danny Ronen.

Afgezien van een knappe, GODFATHER-achtige openingssc[KA2]ene (een man schiet wakker uit een nachtmerrie, voelt iets vochtigs onder de lakens, slaat de lakens weg en ziet een afgehakt hoofd tussen zijn benen liggen) is deze horrorfilm routine tot en met het voorspelbare einde dat suggereert dat alles opnieuw begint. Zo staat de deur op een kier voor een eventueel vervolg. Het verhaal gaat over eer psychopaat die zijn neurotische jeugdervaring verdringt in een poel van bloed en sadisme. De nadrukkelijk realistische wijze waarop de diverse gruweldaden vertoond en herhaald worden zal uitsluitend tot enig enthousiasme leiden bijsplatter-fans. Een leuke titel, desondanks. Ook bekend als NIGHTMARE.

Nightmare

1981 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1981. Horror van Romano Scavolini. Met o.a. C.J. Cooke, Mik Cribben, Kathleen Ferguson, Baird Stafford en Sharon Smith.

Een psychopaat verdrinkt zijn neurotische jeugdervaring in een poel van bloed en sadisme. De nadrukkelijk realistische wijze waarop de diverse gruweldaden vertoond en herhaald worden zal uitsluitend in het SM-circuit tot enig enthousiasme aanleiding geven.

L'Amore breve

1969 | Drama

Italië 1969. Drama van Romano Scavolini. Met o.a. Joan Collins, Massimo Serato, Faith Domergue en Tony Centa.

De malaise van een stad, Triëst, gezien door de ogen van een rusteloze jongeman uit de bourgoisie, die een crisis doormaakt na een stormachtige, maar korte verhouding met een vrouw. Het spel is inconsistent en vaak veel te dramatisch. Regisseur Scavolini probeert niet alleen de malaise van Triëst te laten zien, maar ook van de bourgois gemeenschap, die daar deel van uitmaakt. Helaas is hij daar niet helemaal in geslaagd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Romano Scavolini op televisie komt.

Reageer