Mary Stuart is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

The Opening of Misty Beethoven

1975 | Erotiek, Komedie

Verenigde Staten 1975. Erotiek van Radley Metzger. Met o.a. Constance Money, Jamie Gillis, Jacqueline Beudant, Terri Hall en Ras King.

Een vrouw brengt het van straathoertje tot spraakmakende sekskoningin, onder leiding van de Amerikaanse Dr. Love, die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Een aardige komedie die uitkomt boven de gewone seks-rommel. Naast een preoccupatie met orale seks ook wat ingewikkelder wipwerk, vaak in fraaie beelden gevangen. Metzger staat vermeld als Henry Paris.

Naked Came the Stranger

1975 | Erotiek, Komedie

Verenigde Staten 1975. Erotiek van Radley Metzger. Met o.a. Darby Lloyd Rains, Levi Richards, Mary Stuart, Alan Marlow en Christina Hutton.

Om haar man voor zich terug te winnen gaat mevrouw met de vriendin van haar man naar bed. Haar opzet lukt en ze leefden nog lang en gelukkig. Een sprookje uit de wereld van willige dames en immer klaarstaande (jonge-)heren, waar maar één ding taboe is: nee zeggen. Overigens een aardige persiflage op een praatshow. Metzger staat bij de gegevens als Henry Paris.

The Cariboo Trail

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Edwin L. Marin en Gerald Thomas. Met o.a. Randolph Scott, George 'Gabby' Hayes, Bill Williams, Karin Booth en Douglas Kennedy.

Dit is een goed gemaakte western met uitstekend camerawerk van Fred Jackman Jr. Jory is hier de bandiet, die probeert in Brits Columbia, Canada, rond 1890, de omgeving naar zijn hand te zetten. Ook Scott moet daaraan geloven, tot hij de brui geeft aan het goud zoeken om rancher te worden. In de kleinere rollen zien we de opkomende Robertson, die een paar jaar later zelf een westernster zou worden en Jim Davis, die in die tijd nog B-rollen speelde.

Thunderhoof

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Phil Karlson. Met o.a. Preston Foster, Mary Stuart en William Bishop.

Foster trekt naar Mexico om er de wilde hengst Thunderhoof te vangen. Hij wordt vergezeld door zijn jonge vrouw Stuart en Bishop, een jongeman die hij op 15-jarige leeftijd het leven redde en sindsdien als zijn zoon beschouwt. Bishop heeft echter een oogje op Stuart en besluit tijdens de tocht zijn kans te wagen. Voor 1948 relatief gewaagde thematiek, die dan ook constant moet wijken voor het conventionele westerngedeelte. Goede vertolkingen, vooral van Bishop.

Leave It to Henry

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Jean Yarbrough. Met o.a. Raymond Walburn, Walter Catlett, Gary Gray en Mary Stuart.

Een snelgemaakte film met Walburn die de brug van de stad vernielt, omdat zijn zoon als tolbeambte is ontslagen.

Henry, the Rainmaker

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van Jean Yarbrough. Met o.a. Raymond Walburn, Mary Stuart, Walter Catlett en William Tracy.

Milde, kleine komedie over huiselijke Walburn die op een 'wetenschappelijke' manier regen kan maken.

The Big Punch

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Sherry Shourds. Met o.a. Wayne Morris, Gordon MacRae, Lois Maxwell, Mary Stuart en Jimmy Ames.

Bokser MacRae wordt vals beschuldigd van moord, vindt een schuilplaats bij Morris die de ring heeft ingeruild voor de kansel. Goed gemaakt melodrama.

Adventures of Don Juan

1948 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1948. Avonturenfilm van Vincent Sherman. Met o.a. Jerry Austen, Robert Warwick, Romney Brent, Ann Rutherford en Alan Hale.

Nog altijd flamboyant, maar onder invloed van allerlei ziektes en excessief drankgebruik niet meer zo jongensachtig als in The Adventures of Robin Hood, glimlacht en vecht Errol Flynn zich een weg door deze mooie kostuumfilm. Als Don Juan zegt hij tegen een van zijn vele vrouwelijke slachtoffers: 'Het kan zijn dat een schilder duizend schilderijen maakt voordat hij een kunstwerk aflevert. Zou je een geliefde dezelfde oefening ontzeggen?' Voor dit soort logica vallen alle dames in Europa, terwijl zijn knecht Leporello (nogal kleurloos gespeeld door Alan Hale) het met lede ogen aanziet. Maar als de verleider de dominante maar kwetsbare koningin van Spanje (Lindfors) ontmoet, zweert hij zijn promiscue gewoontes af. Van nu af aan is Don Juans doel de koningin - immers vrouw der vrouwen - te veroveren en tegelijk de gemene staatscoup van de zwaar gewenkbrauwde Graaf De Lorca te verijdelen.

This Time for Keeps

1947 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1947. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Esther Williams, Lauritz Melchior, Jimmy Durante, Johnnie Johnston en Mary Stuart.

Herald wil niets liever dan dat zijn zoon Dick in zijn voetsporen treedt en eindelijk trouwt met de operazangeres Frances. Dick heeft echter helemaal geen belangstelling voor de opera en wordt bovendien verliefd op de kunstzwemster Nora Cambaretti. Al gauw heeft hij haar hele familie voor zich gewonnen, maar dan leest Nora in de krant dat Dick verloofd is. Een leeghoofdige, verrukkelijke Williams-productie: een badpak-musical waarin Durante telkens voor de grollen zorgt.