Benjamín Doménech

Producer

Benjamín Doménech is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Zama

2017 | Drama

Argentinië/Spanje/Nederland/Frankrijk 2017. Drama van Lucrecia Martel. Met o.a. Daniel Giménez Cacho, Lola Dueñas, Matheus Nachtergaele, Juan Minujín en Mariana Nunes.

Hallucinerende verfilming van de existentiële roman van Antonio di Benedetto uit 1956. Over de zeventiende-eeuwse Don Diego de Zama, officier van de Spaanse kroon, die is gestationeerd in Paraguay maar daar per se weg wil. Wat nog niet zo makkelijk blijkt. Film verdeelde de critici, omdat plot en bedoeling niet erg duidelijk zijn. Maar om duidelijkheid is het Martel (La niña santa) ook niet te doen. Haar films hebben de logica van een droom. En in Don Diego de Zama's geval, van een nachtmerrie.

Temporada de Caza

2017 | Drama

Argentinië/Frankrijk/Verenigde Staten/Duitsland/Qatar 2017. Drama van Natalia Garagiola. Met o.a. Germán Palacios, Lautaro Bettoni en Boy Olmi.

Op school in Buenos Aires raakt Nahuel, een grote, stevig gebouwde tiener, slaags met een medestudent. Hij moet om af te koelen naar zijn vader, een man die hij nauwelijks kent, in het verre Patagonië. Pa, een stoere stille jachtopziener, komt hem drie uur te laat ophalen van het vliegveld. Niet het ideale begin van hun hereniging. De voorzichtige toenadering tussen de twee ruwe bonken wordt soms vanuit de hand, heel dicht op de personages gefilmd, met op de achtergrond het majestueuze, woeste landschap. De film won een stevig aantal prijzen, waaronder die voor de beste nieuwkomer voor Lautaro Bettoni als Nahuel.

De jueves a domingo

2012 | Drama

Chili/Nederland 2012. Drama van Dominga Sotomayor Castillo. Met o.a. Santi Ahumada, Jorge Becker en Francisca Castillo.

Even raak als dromerig speelfilmdebuut dat zich helemaal afspeelt in en rond de gezinsauto van een Chileens gezin op vakantie. De kinderen spelen de gebruikelijke achterbankspelletjes, terwijl voorin het huwelijk zijn langste tijd gehad lijkt te hebben. Mede dankzij het Hubert Bals Fonds tot stand gekomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benjamín Doménech op televisie komt.

Reageer