Zdena Studenková

Acteur

Zdena Studenková is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Vsetko co máma rád

1992 | Komedie

Slowakije 1992. Komedie van Martin Sulík. Met o.a. Juraj Nvota, Gina Bellman, Zdena Studenková, Jirí Menzel en Jakub Ursíny.

Tom[KA1]as (Nvota) is in de dertig. Hij is werkloos, gescheiden en maakt de indruk dat hij behoorlijk algemeen ontwikkeld is. Hij geeft af op de veranderde maatschappij waarvan hij het slachtoffer is geworden. Zijn ouders en zijn ex-vrouw zijn onaangename figuren, die hem op zijn lever zitten. Als hij de Britse Ann (Bellman) ontmoet, die de kost verdient met het geven van Engelse lessen, verandert er iets aan zijn kommervolle bestaan. Alleen het begin en het eind van deze film zijn verteerbaar en alles wat er tussen zit is net zo ellendig als Tomás zelf. Laat u niet opjutten door vergelijkingen met Milos Forman, want het ís niet waar. Het scenario is van Ondrej Sula en regisseur Sulík. Martin Strba stond achter de camera. Bekroond op het festival van Cottbus, maar wie daar de straatnamen kent, weet dat het eigenlijk om een thuiswedstrijd ging. Rudolf Biermann was producent en de Slowaakse tv deed mee; dat laatste betekent dat de sterke man van dat landje de film gedoogde.

Vsetko co mamrad

1992 |

Slovenië 1992. Martin Sulík. Met o.a. Zdena Studenková, Gina Bellman en Juraj Nvota.

Juraj Nvota, Gina Bellman, Zdena Studenková e.a. (VM/VPRO Gids)

Južna pošta

1988 | Drama

Servië en Montenegro 1988. Drama van Stanislav Párnický. Met o.a. Peter Zeman, Jiři Bartoška, Gábor Koncz, Iczhak Finci en Pavel Nový.

Nostalgische herinneringen uit een dorpje aan de Tsjechisch- Hongaarse grens in 1945. De zoon van een officier sluit vriendschap met de ongeneselijk zieke Dulo. De vader van Dulo is smokkelaar en als hij medicijnen voor de stervende jongen probeert te smokkelen, doodt hij de wacht. Een vrij traag, maar ontroerend verhaal, waarin de gewelddadige wereld van volwassenen gezien wordt door de ogen van een kind.

S tebou me bavi svet

1982 | Komedie, Familiefilm

Servië en Montenegro/Tsjechië 1982. Komedie van Marie Poled[KA5]naková en Marie Polednakova. Met o.a. Eliška Balzerová, Zdena Studenková, Jana Sulkova, Pavel Novy en Václav Postránecký.

Drie welvarende vaders - een arts, een dirigent en een geluidstechnicus - worden door hun resp. vrouwen gedwongen om op hun skivakantie de kinderen - zes in totaal - mee te nemen, terwijl de vrouwen thuisblijven om voor één keertje zichzelf te zijn. Vol goede moed begeven de vaders zich op weg, want het was altijd hun uitje onder elkaar. Hoewel ze menen de situatie als kerels in de hand te kunnen houden, worden ze geconfronteerd met onverwacht gedrag en koddige gebeurtenissen. Tenslotte besluiten de moeders ook van de pret te genieten en blijken redders in de nood. Film met aardige ideetjes, maar met houterig spel in kleurloze Tsjechische partijproductie. Scenario van regisseuse Marie Poled[KA5]naková. Camerawerk van Petr Polák.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zdena Studenková op televisie komt.

Reageer