Carlo Tagliabue

Regisseur, Acteur

Carlo Tagliabue is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La lunga notte del comunismo

1991 | Historische film, Documentaire

Italië 1991. Historische film van Carlo Tagliabue.

Alle wetenswaardigheden over opkomst en ondergang van het communisme in Europa vanaf de vroege geschiedenis, de opkomst van Lenin, het communisme van Stalin dat Europa na de tweede wereldoorlog opdeelde in oost en west, via de periode Breznjev met zijn corruptie en stagnatie, de interim-regering van ex-KGB- man Andropov, de onbetekenende Tchjerenko, tot Gorbachov met zijn glasnost en perestrojka en de mislukte coup in Augustus 1991. Uitstekende documentaire met interessante interviews met Gorbachov, de Russische president Boris Jeltsin, de burgemeester van St. Petersburg (ex-Leningrad) Sobchak, de vroegere presidenten van de V.S. Nixon en Reagan en zittende president Bush, minister van Buitenlandse Zaken James Baker en Andreotti, De Michelis en Occhetto uit Italië. Zes afleveringen van elk een uur.

Carosello Napoletano

1953 | Musical, Romantiek, Komedie

Italië 1953. Musical van Ettore Giannini. Met o.a. Paolo Stoppa, Clelia Matania, Nadia Gray, Maria Fiore en Maria Pia Casilio.

De geschiedenis van Napels van de 16de tot in de 20de eeuw, gebracht in liederen, commedia dell`arte en revue-sc[KA2]enes met de `eeuwige straatmuzikant` (Stoppa) als centraal en verbindend personage. Dit bruisend en vitaal muzikaal spektakel heeft op de geluidsband zang van o.a. , maar de te pretentieus-artistieke balletten van Massine doen in de volkse context nogal misplaatst aan. Het scenario is van de regisseur, Giuseppe Marotta en R. Del Grosso. Het camerawerk is van Piero Portalupi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlo Tagliabue op televisie komt.

Reageer