Sofía Alvarez

Acteur

Sofía Alvarez is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

El gángster

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Luis Alcoriza. Met o.a. Arturo de Córdova, Ana Luisa Peluffo, Angélica María en Sofía Alvarez.

Een gangster die zijn omzwervingen zat is, keert terug naar zijn vaderland Mexico om een rustig leven te leiden bij zijn familie. Zijn familie denkt daar echter anders over. Genietbaar dankzij de humor waarmee het verhaal verfilmd is.

La Ley del más rápido

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Sofía Alvarez, Lorena Velázquez en Dagoberto Rodríguez.

Het vervolg op 'El Puma' waarin de hoofdpersoon het wederom opneemt tegen de boosdoeners. Niet erg geslaagd, maar voor die tijd in ieder geval onderhoudend. De regisseur speelt, net als in de voorgaande aflevering, de rol van vader van zijn eigen zoon.

El Puma

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Sofía Alvarez, Lorena Velázquez en Dagoberto Rodríguez.

Een jeugdige advocaat wint een zaak tegen zijn vader, maar om een einde te maken aan het onrecht moet hij zijn toevlucht zoeken tot andere methoden, waartoe hij zich vermomt als een rechtdoener genaamd 'El Puma'. Eerste gelegenheid waarbij René Cardona zijn zoon een kans gaf zich op het witte doek waar te maken. Zijn rol is even onnatuurlijk als de film.

A tiro limpio

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. René Cardona Jr., Sofía Alvarez, Lorena Velázquez en Juan Manuel Guerrero.

De derde en laatste aflevering van de avonturen van 'El Puma', veel minder van kwaliteit dan zijn voorgangers, waarin scènes uit de eerste en de tweede film werden opgenomen.

Sentenciado a muerte

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Víctor Urruchúa. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Sofía Alvarez, Miguel Córcega en Fanny Schiller.

Een goede tweede versie van EL PRISIONERO TRECE (zes jaar eerder gemaakt door Fernando de Fuentes). Dit was de laatste door Urruchúa in Mexico gemaakte film.

Un Grito en la noche

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Gustavo Rojo, Esther Luquín en Rubén Rojo.

Een jonge man wordt verliefd op zijn oudere, rijke tante. De dochter van de vrouw wordt op haar beurt verliefd op de neef. Deze wrede film is bovendien slecht.

La Dama torera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Luis Procuna, Amparo Arozamena en Florencio Castelló.

Een beroemd stierenvechter breekt bij een ongeluk zijn been. Zijn carrière loopt stuk en hij raakt aan de drank. Domme en fatalistische macho-film.

Angeles del arrabal

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Sofía Alvarez, David Silva en Carlos López Moctezuma.

Drie misdadigers beroven een bank en worden door de politie verrast. Een van hen wordt doodgeschoten, terwijl de andere twee, van wie één de buit bij zich heeft, er in slagen afzonderlijk te ontsnappen. Leuk zijn de bijnamen van de hoofdpersonen, maar voor de rest is dit drama zeer slaapverwekkend.

Soy charro de Rancho Grande

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Sofía Alvarez, Pedro Infante en René Cardona.

Omdat hij de armoede op het platteland zat is, vertrekt een cowboy naar de stad om fortuin te maken. Deze film werd op hetzelfde tijdstip opgenomen als LA BARCA DE ORO. Hoewel het geen echt leuke film is, is hij wel iets aardiger dan de hierboven genoemde produktie.

La Hermana impura

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Domingo Soler en Gilberto González.

Een cabaretière die betrokken is bij een moord en een rijk jong meisje leren elkaar kennen en ontdekken dat zij zusters zijn. Het verhaal is overdreven dramatisch en de acteurs zijn slecht geregisseerd.

La Barca de oro

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Sofía Alvarez, Pedro Infante en Carlos Orellana.

Een nogal mannelijke vrouw ontdekt dankzij de liefde haar vrouwelijkheid. Een afschuwelijke film.

Si me han de matar mañana

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Sofía Alvarez, Pedro Infante en René Cardona.

Een zangeres en een rijke grootgrondbezitter worden verliefd op elkaar, maar worden uit elkaar gedreven door het smerige gekonkel van de eigenaar van het etablissement, waar de vrouw optreedt. Dit is een machofilm, zoals maar zelden wordt vertoond.

Lágrimas de sangre

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Sofía Alvarez, Bernardo Sancristóbal en Patricia Morán.

Een beroemde musicus wordt vermoord; de jonge zangeres Diana meldt zich als de dader. Een vlotte en onderhoudende film.

Los Maderos de San Juan

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Sofía Alvarez en Juan Carlos Thorry.

De aaneenschakeling van moeilijkheden waarmee een pastoor en zijn oom te maken krijgen, als zij een tehuis voor in de steek gelaten kinderen willen oprichten. Zoals bijna al het werk van Bustillo Oro is ook deze film zeer slecht.

La Niña de mis ojos

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Sofía Alvarez, Joaquín Pardavé en José Crespo.

Een jonge zangeres raakt in de ban van een Mexicaanse aristocraat. Door de dankbaarheid die zij voelt voor haar manager, die op zijn beurt ook verliefd op haar is, kan zij er niet met hem vandoor gaan. Een esthetische film met veel pretenties.

La Reina de la opereta

1945 | Drama, Musical

Mexico 1945. Drama van José Benavides jr.. Met o.a. Fernando Soler, Sofía Alvarez, Joaquín Pardavé en Luis Aldás.

Een jonge actrice moet van haar man scheiden, omdat deze niet wil dat zij nog langer op het toneel staat. Reactionair en totaal oninteressant.

México de mis recuerdos

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Sofía Alvarez en Joaquín Pardavé.

Door een misverstand waant een jongen zijn vader dood, en meent hij recht te hebben op de erfenis van zijn tantes. Een nostalgische en onverteerbare film.

El Sombrero de tres picos

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Joaquín Pardavé, Sofía Alvarez en Angel Garasa.

Tijdens de 18e eeuw heeft een ridicule gouverneur van een Spaanse stad de onhebbelijkheid om liefdesgedichten te maken voor iedere vrouw die zijn pad kruist. Dit brengt hem danig in de problemen. Een uitzonderlijk slechte en belachelijke komedie.

Flor de fango

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Sofía Alvarez, Margarita Mora en Miguel Angel Ferriz.

Een jong meisje wordt verleid en in de steek gelaten door een vrijgevochten jongeman. Om te overleven ziet zij geen andere uitweg dan de prostitutie in te gaan. Onuitsprekelijk slecht melodrama naar de smaak van de jaren dertig.

Ahí está el detalle

1940 | Komedie

Mexico 1940. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Joaquín Pardavé, Sara García en Sofía Alvarez.

Een dienstbode geeft haar verloofde de opdracht een zekere Bobby te doden, die dezelfde naam schijnt te dragen als een gangster. Deze film betekent het definitieve succes van Cantinflas, een succes dat al zo lang geleden was voorspeld. Zo ontstond de populairste figuur, niet alleen binnen de Mexicaanse film, maar binnen de hele Spaanssprekende film.

Carne de cabaret

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Sofía Alvarez, Miguel Arenas en Tony Díaz.

Het ongelukkige leven van een vrouw die iemand moest doden om haar dochter te redden. Een onaangenaam melodrama zoals er maar weinig zijn; het heeft de heldin geen enkel persoonlijk succes gebracht. Later zou zij niettemin faam verwerven als actrice en zangeres.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sofía Alvarez op televisie komt.

Reageer