Jaime Fernández is acteur.
Er zijn 61 films gevonden.

Lucio Vázquez

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Jaime Fernández, Alma Delia Fuentes en Eleazar García.

Een liefdesgeschiedenis over twee geliefden van verschillende sociale klassen tijdens de Mexicaanse Revolutie. Deze film hoort net als LAURO PUNALES bij de serie Corridos de la Revolucíon en bestaat uit de episoden El crimen de Chinameca, Un amor imposible en Así mueren los valientes

Los hermanos Centella

1966 | Western

Mexico 1966. Western van Fernando Fernández. Met o.a. Dacia González, Jaime Fernández, Dagoberto Rodríguez en Guillermo Rivas.

Nadat haar ouders zijn vermoord door de dorpstiran, wordt een meisje meegenomen door twee broers, 'outlaws', die haar grootbrengen en beloven de moord op haar ouders te zullen wreken. Hoewel af en toe wat melodramatisch toch een redelijke western. Kreeg een vervolg in EL FORASTERO VENGADOR.

Lauro Puñales

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Alma Delia Fuentes.

Een legerofficier wordt verliefd op een tegenstandster van de regering. De generaal die aan het hoofd van de troepen staat beveelt dat ze gefusilleerd moet worden. Bestaat uit de episoden Bajo la usurpación, El despertar de un pueblo en El mártir de Anenecuilco.

La sombra del Murciélago

1966 | Horror

Mexico 1966. Horror van Federico Curiel. Met o.a. 'Blue Demon', Jaime Fernández, Martha Romero en Fernando Osés.

Een beroemde ex-bokser die verminkt is, ontvoert verschillende vrouwen. Hij wil dat ze hem liefhebben ondanks de weerzin die hij bij hen oproept. Een andere bokser, 'Blue Demon', probeert zijn schuilplaats te vinden. Het verhaal heeft veel weg van THE PHANTOM OF THE OPERA. Stompzinnig en vervelend.

La soldadera

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van José Bolaños. Met o.a. Silvia Pinal, Narciso Busquets, Jaime Fernández en Sonia Infantes.

Een vrouw verliest achtereenvolgens haar man en de revolutionair die haar tot zijn oorlogsbuit had gemaakt. Uitstekende synthese van de verschillende gezichtspunten, goede regie en dito acteerprestaties, hoewel sommige sc[KA6]enes overdreven melodramatisch zijn.

El forastero vengador

1966 | Western

Mexico 1966. Western van Fernando Fernández. Met o.a. Jaime Fernández, Ofelia Guilmáin, Crox Alvarado en Dagoberto Rodríguez.

Een boswachter wordt door een wrede vrouw aangenomen om de vriend van haar dochter te vermoorden. Maar hij ontmoet de jongen en raakt bevriend met hem. Jaime Fernández speelt weer Renato Contreras, net als in LOS HERMANOS CENTELLA.

El caballo bayo

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Maricruz Olivier, Jaime Fernández en Alejandro Reyna.

Een jongen en zijn vader komen in een dorp, waar vervolgens de vader wordt vermoord. Een vrouw komt de jongen te hulp en samen gaan ze op zoek naar de schat van generaal Villa. Gebaseerd op een populair liedje van José Albarrán. De regie is slecht maar de dialogen zijn uitstekend. De film bestaat uit de episoden La muerte en la ciénaga, El oro del rencor en Amarga riqueza

Damiana y los hombres

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Mercedes Carreño, Jaime Fernández, Enrique Rocha en Roberto Cañedo.

Een meisje van eenvoudige afkomst wordt toevallig ontdekt door een fotograaf. Ze brengt het tot bekend fotomodel, maar verlangt terug naar haar vriend van vroeger, op wie ze verliefd is, en naar haar grootvader. Ze besluit naar hen terug te gaan, maar ze zit vast aan een contract. Het script, van de hand van de hoofdrolspeelster, is niet erg origineel en lijkt uitsluitend ter meerdere glorie van Carreño zelf geschreven te zijn.

Amanecí en tus brazos

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Lucha Villa, Fernando Casanova, Jaime Fernández en Fernando Soler.

De trieste liefdesgeschiedenis van een rijke erfgename, die geadopteerd blijkt te zijn, en een van haar bedienden. Het enige opvallende in deze zwakke film zijn de fraaie vormen van de hoofdrolspeelster.

Hombres de roca

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Raúl de Anda jr. Met o.a. Rodolfo de Anda, Jaime Fernández, Sonia Infante en Víctor Parra.

Een gevreesde revolverheld wil verandering in zijn leven en besluit sheriff van een dorp te worden. Zijn zoon, die hem vroeger erg bewonderde, denkt dat dit een teken van lafheid is, laat hem in de steek en wordt zelf 'pistolero'. Een nogal moralistische film met veel actie.

El mexicano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van René Cardona. Met o.a. Jorge Rivero, Teresa Velázquez, Jaime Fernández en Wolf Ruvinskis.

Een man besluit de moord op zijn vrouw te wreken, samen met haar vader. Het meest opvallende zijn de nogal gewelddadige actiescènes. Verder onsamenhangend en tamelijk melodramatisch. De film bestaat uit de episoden El retador, No matarás en Redención. LA VUELTA DEL MEXICANO is het vervolg.

Caballo Prieto Azabache

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Jorge Russek.

Een paardenhandelaar wordt door Pancho Villa aangenomen om een mooie, jonge vrouw verliefd te maken, die een spionne van de tegenpartij is. Bestaat uit de episoden La tumba abandonada, El espía de Villa en La muerte de Pancho Villa

Tarahumara

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Ignacio López Tarso, Jaime Fernández, Aurora Clavel en Eric del Castillo.

Op het platteland in Mexico worden de Indianenvrouwen door het 'caciquismo' uitgebuit. Één van de beroemdste en meest geslaagde films van Alcoriza, die dikwijls als de tweede Luis Buñuel aangeduid wordt.

Gabino Barrera

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Jaime Fernández, María Duval en Liza Castro.

Als een jongen terugkeert naar zijn geboortedorp hoort hij dat zijn vader vermoord werd, terwijl deze streed voor de Mexicaanse Revolutie. De eerste van twee films, die beide bestaan uit drie delen. In dit geval: Gabino Barrera, Viva Zapata en La redención de un pueblo. Goed gemaakt. De tweede film heet EL HIJO DE GABINO BARRERA.

El hijo de Gabino Barrera

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Jaime Fernández, Martha Duhalt en Eleazar García 'Chechelo'.

Het vervolg op GABINO BARRERA. De zoon van Barrera besluit de moord op zijn vader te wreken. Evenals de voorganger bestaat deze film uit drie delen: El hijo de Gabino Barrera, Triunfa el odio en La justicia de Gabino Barrera

El Alazán y el Rosillo

1964 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1964. Drama van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Adriana Roel.

Als een jongen na een aantal jaren terugkeert naar zijn geboortedorp, ontmoet hij zijn jeugdvriend die grootgrondbezitter is geworden. Het verhaal is van Aguilar zelf en heeft veel te maken met twee mythische figuren uit de Mexicaanse Revolutie: Villa en Zapata.

Blue Demon, el demonio azul

1964 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1964. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. 'Blue Demon', Jaime Fernández, Rosa María Vázquez en Mario Orea.

Een eminente professor in de lycantropie roept de hulp in van de gemaskerde strijder 'Blue Demon' om een weerwolf te bestrijden, die de omgeving onveilig maakt. De eerste film over Blue Demon. Het vervolg heet BLUE DEMON CONTRA EL PODER SATANICO. De film is, ondanks de vele gevechten, redelijk onderhoudend.

Nido de águilas

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Vicente Oraná. Met o.a. Fernando Almada, José Elías Moreno, Jaime Fernández en Dacia González.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie wordt een boerderij door struikrovers aangevallen, waarbij de eigenaars gedood worden. Hun vier kinderen vluchten het hoogland in en zien zich genoodzaakt een roversbestaan te leiden. Dit op alle gebieden povere melodrama tracht aan de situering het air van een superproduktie te ontlenen, wat het resultaat nog slechter maakt.

La Sombra Blanca

1963 | Misdaad

Mexico 1963. Misdaad van Fernando Fernández. Met o.a. Jaime Fernández, Rosa Carmina, Félix González en Crox Alvarado.

Een jonge vechtjas verandert in een gemaskerde wreker, die de politie helpt als zijn zuster door een paar bandieten is vermoord. Een oninteressante politiefilm.

Tormente en el ring

1962 | Sportfilm

Mexico 1962. Sportfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Julio Aldama, Angélica María, Jaime Fernández en Eric del Castillo.

Verscheidene boksers worden vermoord als ze in de ring niet klein te krijgen zijn. Voortzetting van EL SENOR TORMENTA en net zo stuntelig. Ook deze film bestaat uit drie episiden: Tormente en el ring, El secuestro en La lucha final.

Rostro infernal

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Eric del Castillo, Rosa Carmina, Jaime Fernández en Elsa Cárdenas.

Een politieinspecteur onderzoekt systematisch een aantal ontvoeringszaken, en belandt bij het huis van een eigenaardige dokter, die in zijn laboratorium een paar mooie maar wrede monsters gecreëerd heeft. Zelfs de monsters, geïnspireerd door de expressionistische filmkunst, konden deze saaie film niet verlevendigen. De drie episoden zijn: Rostro infernal, Error fatal en La trampa.

Maila mi amor

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Arturo Martínez. Met o.a. Begoña Palacios, Jaime Fernández, Ethel Rojo en Mantequilla.

Na veel hindernissen slaagt een theatertroep erin een succesvolle muzikale revue op de planken te brengen. Vervolg op ASI ES MI MEXICO, en ook in drie episodes verdeeld.

La huella macabra

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Guillermo Murray, Rosa Carmina, Jaime Fernández en Elsa Cárdenas.

Het vervolg op ROSTRO INFERNAL waarin de dood gewaande dokter terugkeert om nieuwe monsters te scheppen en doorgaat met zijn duistere experimenten. Net als zijn voorganger bestaat deze film uit drie episoden: La huella macabra, El beso de la muerte en El muriégalo fantasma. Net zo somber als de eerste film.

El señor Tormente

1962 | Sportfilm

Mexico 1962. Sportfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Julio Aldama, Angélica María, Jaime Fernández en Eric del Castillo.

Een bokser ontsnapt uit de klauwen van de onderwereld en aan het obscure boksersmilieu, ondanks dat zijn vriendin erop aandringt dat hij terugkomt. Het eerste deel van een serie van twee films, bestaande uit drie episoden: El señor Tormenta, La derrota en Trampa en el ring. Zeer middelmatig.

Así es mi México

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Arturo Martínez. Met o.a. Rodolfo de Anda, Begoña Palacios, Ethel Rojo en Jaime Fernández.

Als een meisje debuteert als danseres in een circus vliegt de tent in brand. Iedereen verdenkt een van haar twee aanbidders. Muzikale komedie met schamele decors. Het is de eerste van twee films. Het vervolg heet BAILA MI AMOR.

Santo contra los zombies

1961 | Avonturenfilm, Horror

Mexico/Verenigde Staten 1961. Avonturenfilm van Benito Alazraki. Met o.a. Santo, el Enmascarado de Plata, Armando Silvestre, Lorena Velázquez, Jaime Fernández en Irma Serrano.

De lijken van verschillende misdadigers worden door een geleerde, die een slechterik is, veranderd in zombies. Een van de eerste afleveringen van de serie SANTO en een van de klassieke werken van de Mexicaanse griezelfilm. Gesitueerd in een bijzonder troebele sfeer.

Lástima de ropa

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Mauricio Garcés, Jaime Fernández en Luz Márquez.

Een miljonair wordt na een overval gedwongen werk te zoeken totdat iemand hem herkent en hij zijn vroegere sociale status terugkrijgt. Ondertussen worden de bedriegerijen van zijn verloofde en zijn vrienden verhaald. Een mondaine komedie, plagiaat van de vele Amerikaanse films met het thema van de rijkaard die door een vergissing arm wordt.

La venganza de La Sombra

1961 | Avonturenfilm

Mexico 1961. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Cuco Sánchez.

Een paar bandieten vermoorden Lorenzo, de broer van de gemaskerde `La Sombra` (de Schaduw). Deze en zijn vriend `El Zorro` (de Vos) gaan op zoek naar de misdadigers. Onmiddelijk na LA TRAMPA MORTAL opgenomen, door dezelfde equipe, maar nóg routinematiger.

La trampa mortal

1961 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1961. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Rosario Gálvez.

De jonge Luis, is boerderij en vee kwijtgeraakt. Hij keert na jaren terug als gemaskerde wreker om de bandieten een lesje te leren. Het ontbreekt de film aan sfeer.

Escuela de valientes

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Piporro, Rosita Quintana, Arturo Martínez en Jaime Fernández.

Een jonge boerin moet mannelijke hulp inroepen tegen de voortdurende achtervolging door een moordenaar die haar begeert. In deze zeer vulgaire komedie werpt de nogal mannelijke vrouw zich aan het eind natuurlijk in de armen van een nog mannelijker man.

El Zorro Vengador

1961 | Avonturenfilm

Mexico 1961. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, María Eugenia San Martín, Jaime Fernández en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Een geheimzinnige gemaskerde verdedigt een dorp tegen een bende struikrovers. Aguilar vertolkt voor de zoveelste keer de rechtvaardige gemaskerde held.

Pueblo de odios

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Armando Silvestre, Rosa de Castilla, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Twee plattelandsagenten moeten de dood van verscheidene indianen en een mijnwerker ophelderen om de vrede tussen indianen en blanken te bewerkstelligen.

La Máscara de la muerte

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa de Castillo, Fernando Fernández en Jaime Fernández.

Het vervolg op EL CORREO DEL NORTE, waarin verhaald wordt van de avonturen van de legendarische Pancho Villa.

Horizontes de sangre

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Armando Silvestre, Rosa de Castilla, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Een Apachenopperhoofd gaat in gezelschap van zijn zoon op reis om zijn dochter te bezoeken, die met een blanke luitenant getrouwd is. Onderweg worden zij aangevallen door een paar opstandige Comanches, die de blanken van misdragingen beschuldigen. Vervolg op PUEBLO DE ODIOS.

El Correo del norte

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa de Castilla, Jaime Fernández en Fernando Fernández.

Pancho Villa besluit samen met Zapata een groot offensief in te zetten, maar de koerier wordt onderschept door een verrader van de revolutionaire strijdkrachten. Een film waarin de persoon van de revolutionair Pancho Villa wordt verheerlijkt en min of meer gesteld wordt dat hij een onbegrepen held was, aan wie allerlei misdaden ten onrechte werden toegeschreven. Er kwam een vervolg, gemaakt door dezelfde regisseur: LA MASCARA DE LA MUERTE.

Cómicos y canciones

1960 | Komedie, Misdaad

Mexico 1960. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Silvia Fournier en Jaime Fernández.

Een journalist en een persfotograaf houden een interview met een beruchte misdadiger, maar verliezen de door hen gemaakte reportage. Nogal saai, ondanks de twee goed acterende hoofdrolspelers.

Vuelta al paraiso

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Ofelia Montesco, Sergio Bustamante en Jaime Fernández.

Op een tropisch eiland krijgt iedereen ruzie om twee zusjes. Een zeer interessante film die zich afspeelt in een sensuele atmosfeer.

Una Bala es mi testigo

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Chano Urueta. Met o.a. Gastón Santos, Rita Macedo, Mauricio Garcés en Jaime Fernández.

Een dorp krijgt bezoek van een vreemdeling die de dood van zijn vriend komt wreken. Dankzij de tragische gelaatsuitdrukking van de verdachte en de gebaren van Irma Castillón is de film onbedoeld vermakelijk.

Las Rosas del milagro

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Julián Soler. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Armando Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Twee Aztekenstammen raken in conflict als zij ontdekken dat de dochter en de zoon van de stamhoofden een verhouding met elkaar hebben. Beiden worden geofferd. De uitzonderlijk amateuristisch gefilmde gevechten zijn nog vermakelijk, evenals de voortdurende verschijningen van de Maagd Maria.

La Máscara de hierro

1959 | Western, Horror

Mexico 1959. Western van Joselito Rodríguez. Met o.a. Luis Aguilar, Jaime Fernández, Esperanza Issa en Nora Veryán.

Een gemaskerde, `De Eenzame Ruiter` genaamd, moet een meisje redden dat gevangen gehouden wordt door een man, die nog een jongedame gevangen houdt, en die hij martelt met een ijzeren masker. Een mengeling van western en horror (er verschijnen zelfs vampiers). Ook worden er Mexicaanse liedjes gezongen. Nogal middelmatig.

La Ley de las pistolas

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Roberto G. Rivera en Jaime Fernández.

Een man is op zoek naar een andere man, die hij herkent aan het wapen dat deze van hem stal. Grof plagiaat van WINCHESTER '73 van Anthony Mann. Helemaal niet onverdienstelijk, maar het blijft namaak.

La Calavera negra

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Joselito Rodríguez. Met o.a. Luis Aguilar, Jaime Fernández, Dagoberto Rodríguez en Pascual García Peña.

Een gemaskerde hoort van een aantal misdaden, begaan door een bende struikrovers, die een doodshoofd zoeken waarin zich de sleutel bevindt om bij een enorme schat te kunnen komen. Bestaat uit drie episoden 'El asesino invisible', 'El enigma del armario' en 'La tumba abandonada'. Armzalig en onbeduidend.

Sed de amor

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Silvana Pampanini, Pedro Armendáriz, Ana Luisa Peluffo en Jaime Fernández.

In een vissersdorpje wonen twee zusjes bij hun oma. Eén van hen wordt verkracht door een vreemde, waarna niemand meer met haar wil trouwen. De Italiaanse actrice Pampanini wist waarschijnlijk niet waar ze aan begon. Een belachelijke film.

La Reina del Cielo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Lilia Prado, Jorge Martínez de Hoyos, Rita Macedo en Jaime Fernández.

In Peru, bij een ver van de beschaving levende stam, zien op een dag het stamhoofd en zijn vrouw een vrouw op het water lopen, die hen vertelt dat ze zich bij de blanken moeten aansluiten, en zich moeten laten dopen om zo naar de hemel te kunnen gaan. Een reactionair en moralistisch melodrama; niet te harden.

El Jinete Solitario en el Valle de los Buitres

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Rosa de Castilla, Jaime Fernández en Pedro de Aguillón.

'El Jinete Solitario' bevrijdt een streek van een bende veedieven. De derde en laatste aflevering van de avonturen van 'El Jinete Solitario', evenzeer de moeite waard als zijn voorgangers.

El Ataúd del infierno

1958 | Avonturenfilm, Drama, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Roberto Cañedo, Jaime Fernández, Miguel Arenas en Roberto Ramírez.

Vierde en laatste deel van een serie films over de dasspeld van de Duivel. Deze film bestaat, evenals zijn voorgangers, uit drie episoden: El ataúd infernal, El muerte robado en Herencia de la muerte. De film is niets meer dan een reeks melodramatische gebeurtenissen, met een vleugje mysterie.

Zonga el ángel diabólico

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Víctor Junco, Jaime Fernández en Aída Araceli.

Als een arts in een dorp in het oerwoud aankomt om de zieken te onderzoeken en te verzorgen, wordt hij daar verliefd op een knappe inheemse, waarvoor hij zelfs zo ver gaat dat hij een moord pleegt. De eerste kleurenfilm van Orol. Interessant, maar slecht geregisseerd.

Besos en la arena

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Carlos Baena, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Een meisje houdt zich ziek om niet te hoeven trouwen met haar verloofde, van wie zij niet houdt. Zij wordt verliefd op de dokter. De film is nog enigszins draaglijk dankzij de rollen van Martínez Solares en Lilia Prado als furie.

Una Cita de amor

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos López Moctezuma, Jaime Fernández en José Elías Moreno.

De dochter van een grootgrondbezitter wordt verliefd op een boer, maar stuit op een verbod van haar vader. Een van de beste films van Indio Fernández, destijds gezien als een van zijn mindere werken.

Las Manzanas de Dorotea

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. María Elena Marqués, Agustín de Anda, Jaime Fernández en Carlos López Moctezuma.

Een man doet alsof hij dood is om te kijken of zijn vrouw werkelijk van hem houdt. De film staat stijf van de smakeloze dialogen.

La Marca de Santanás

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

De derde en laatste aflevering van EL JINETE SIN CABEZA, waarin, zoals te verwachten was, ontdekt wordt dat het zwarte kistje de schedel van Pancho Villa bevat. Een uitermate lugubere film.

La Cabeza de Pancho Villa

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Vervolg op EL JINETE SIN CABEZA (en niet minder absurd), waarin een ruiter zonder hoofd op zoek is naar een geheimzinnig zwart kistje.

El Jinete sin cabeza

1956 | Horror

Mexico 1956. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Flor Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Een stel onbekenden schendt het graf van Pancho Villa om zijn schedel te stelen. Enige jaren daarna vertrouwt een kolonel in stervensnood zijn zes kameraden een zwart kistje toe, waarvan zij de inhoud geheim moeten houden. Een onsamenhangende film die in drie delen werd uitgebracht; de andere twee delen zouden heten LA CABEZA DE PANCHO VILLA en LA MARCA DE SATANAS.

El Impostor

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Pedro Armendáriz, Amanda del Llano, Silvia Derhez en Jaime Fernández.

Een man geeft zich uit voor de neef van een beroemd generaal die tijdens de Revolutie om het leven is gekomen bij een poging om zijn familie uit de misère te helpen. Deze absoluut ongevaarlijke film deed er vier jaar over om in première te gaan.

Talpa

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Víctor Manuel Mendoza, Lilia Prado, Jaime Fernández en Leonor Llausás.

Een getrouwde vrouw wijdt zich helemaal aan de zieke broer van haar man. Goedkope folklore, platte dialogen, 'schokkende' scènes en een mysterieus gebrek aan mysterie. Wat wil de kijker nog meer?

Morir de pie

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Víctor Parra, Silvia Dervez, Jaime Fernández en Tito Novaro.

Een jonge militair houdt een revolutionaire generaal aan. Als hij op het punt staat hem te fusilleren komt hij erachter dat de man zijn vader is. Deze met zorg gemaakte film toont de originele intenties van de regisseur. Toch ligt het melodrama er te dik bovenop.

Y mañana serán mujeres!

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosita Quintana, Roberto Cañedo, Carmen Iñarra en Jaime Fernández.

Een lerares wordt door de ouders van een leerlinge uitgenodigd om de vakantie op hun ranch door te brengen. Daar ontdekt zij dat de ouders helemaal niet naar hun dochters omkijken, omdat zij het veel te druk hebben met hun sociale verplichtingen. Ondanks goede dialogen en een correcte techniek, is de film niet veel meer dan een conventioneel melodrama.

La Venganza del Diablo

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Fernando Casanova, Guillermina Téllez Girón, Víctor Alcocer en Jaime Fernández.

Een vervolg op EL DIABLO A CABALLO. Van gelijk niveau: beroerd.

El Río y la muerte

1954 | Drama, Experimenteel

Mexico 1954. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Columba Domínguez, Miguel Torruco, Joaquín Cordero, Jaime Fernández en Joaqu´n Cordero.

In een Mexicaans dorpje hangt de dood in de lucht. Een van de vreemdste films van Buñuel: overdreven Mexicaans qua mentaliteit, maar wel met momenten van grote schoonheid. Scenario van Luis Buñuel en Luis Alcoriza. Camerawerk van Raúl Martinez Solares.

Les orgueilleux

1953 | Drama

Frankrijk/Mexico 1953. Drama van Yves Allégret. Met o.a. Michèle Morgan, Gérard Philipe, Carlos López Moctezuma, Victor Manuel Mendoza en Michèle Cordoue.

In een Mexicaans dorpje breekt een tyfus-epidemie uit, waarvan een Fransman op doorreis het eerste slachtoffer is. Zijn weduwe kan zonder geld niet verder reizen en zoekt steun bij een landgenoot, een gedesillusioneerde drankzuchtige arts. De man voelt zich door de epidemie genoodzaakt om zijn medische praktijk weer op te starten waardoor hij zijn zelfvertrouwen terugvindt. De film naar een verhaal van Sartre weet heel knap de afmattende hitte en het isolement te suggereren, waarbij de damesachtige Morgan steeds meer uit de plooi raakt.

Islas Marías

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Pedro Infante, Rosaura Revueltas, Rocío Sagaón en Jaime Fernández.

Twee broers zien toe hoe hun zus haar minnaar vermoordt. Met zijn tweeën besluiten ze zich van het lijk te ontdoen, opdat hun moeder het niet te weten komt. Aardige film, maar té serieus.