Yusaku Matsuda

1950 -1989 Acteur

Yusaku Matsuda (1950-1989) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Black Rain

1989 | Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Ridley Scott. Met o.a. Michael Douglas, Andy Garcia, Ken Takakura, Kate Capshaw en Yusaku Matsuda.

Alhoewel Black Rain er schitterend uitziet - het Osaka uit de film doet wel wat denken aan het futuristische Los Angeles uit Scotts eerdere Bladerunner - heeft het verhaaltje weinig om het lijf en is het bovendien volstrekt ongeloofwaardig. Twee New Yorkse agenten (Douglas en Garcia) moeten een Japanse mafioso naar Osaka begeleiden, raken hem daar onmiddellijk kwijt en zijn de rest van de film bezig de man weer te pakken te krijgen. Politieman Douglas blinkt uit in een dubieuze moraal. Niet te verwarren met de gelijknamige film uit hetzelfde jaar van Shohei Imamura.

Onimaru

1988 | Romantiek, Drama

Japan/Zwitserland 1988. Romantiek van Kiju (Yoshishige) Yoshida. Met o.a. Yusaku Matsuda, Yuko Tanaka, Tatsuo Nadaka, Eri Ishida en Nagare Hagiwara.

Een Japans-Zwitserse co-produktie waarvoor [KL]Woeste Hoogten [KLE] van Emily Bront[KA3]e als uitgangspunt diende!! Op z`n minst onverwachts, nietwaar, te meer daar het leven van de gezusters Bront[KA3]e er in terug te vinden is, evenals de invloed van de geschriften van George Bataille. Het resultaat is een vlammend, dichterlijk, erotisch, dromerig, fantasievol en mystiek werkje met fraaie, schilderachtige sc[KA2]enes van Junichiro Hayashi. Voeg hier aan toe een sfeer, die uitmondt in krankzinnige wreedheid. Een dergelijk werk dwingt respect af, ook al brengt het de Europese kijker, met zijn totaal andere mentaliteit, danig van zijn stuk. Niettemin een bewerking van hetzelfde kaliber als die van Bu[KA6]nuel (1953) en Wyler (1939)

Sorekara

1986 | Drama

Japan 1986. Drama van Mitsu Morita. Met o.a. Yusaku Matsuda, Miwako Fujitani en Kaoru Kobayshi.

De geschiedenis van twee vrienden, de één ondernemend en ambitieus, de ander een beetje dromerig. Wanneer de eerste met zijn vrouw terugkomt uit Tokyo, onstaat er tussen haar en zijn vriend iets meer dan vriendschap. Goede regie van de acteurs en fotografie.

Kazoku Gaimu

1983 | Drama

Japan 1983. Drama van Yoshimitsu Morita. Met o.a. Ichirota Miyagawa, Junichi Tsujita, Juzo Itami, Saori Yuki en Yusaku Matsuda.

Miyagawa presteert niet voldoende op school. Zijn ouders nemen een privé-leraar aan huis, die volledig de vrije hand krijgt wat betreft Miyagawa's opleiding. Hij vormt hem d.m.v. dril en harde methoden om tot een leergierige jongen, die toegelaten wordt op het gymnasium. Een onderhoudende film, die met surrealistische beelden en satire het rituele Japan blootlegt.

Ninegen no shomei

1977 | Mysterie, Drama

Japan 1977. Mysterie van Junya Sato. Met o.a. Yusaku Matsuda, George Kennedy, Mariko Okada, Broderick Crawford en Toshirô Mifune.

De merkwaardige omstandigheden waaronder een Amerikaan in Japan is overleden veroorzaakt een internationaal politieonderzoek en rijt oude wonden open door de herinnering aan WO II. De filmstijl zwaait heen en weer tussen intens melodrama in de scènes over Tokio naar de harde realiteit van New York en weer terug; de kijker raakt van deze schizofrene methode lichtelijk gestoord. De spelers echter doen het goed. Een succes in Japan en de film is gebaseerd op een detectieveroman van Seiichi Morimura.

Ryoma Ansatsu

1974 | Drama, Thriller

Japan 1974. Drama van Kazuo Kuroki. Met o.a. Yoshi Harada, Renji Ishibashi, Rie Nakagawa, Yusaku Matsuda en Kaori Momoi.

De film gaat uit van een historisch feit: de moord op de politieke activist Ryoma Sakamoto op 15 november 1867. Sakamoto was een van de leidinggevende figuren in de strijd om de omverwerping van het shogunaat en het herstel van het keizerrijk, en zijn moordenaar werd, al naar gelang de bron, gesitueerd in het kamp van uiterst-rechts of de meerderheid, die zo een lastig politiek tegenstander uit de weg zag geruimd. De film is een nogal warrige reconstructie, moeilijk te volgen voor wie niet op de hoogte is van de getoonde feiten en hun politieke context. Ook bekend als THE ASSASSINATION OF RYOMA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yusaku Matsuda op televisie komt.

Reageer