Stig Ossian Ericson is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Om sju flickor

1974 | Drama

Zweden 1974. Drama van Hans Dahlberg en Carl-Johan Seth. Met o.a. Bergljot Arnadottir, Lena Brogren, Agneta Ehrensvärd, Stig Ossian Ericson en Roland Hedlund.

Zeven ongelukkige en gefrustreerde meisjes worden als patiëntes in een bungalow op het platteland discreet 'hervormd'. De verwende Zweedse bekommernis om sociaal onaangepasten wordt voorzichtig geobserveerd, zonder melodrama, seks of overbodig geweld.

Karlsson on the Roof

1974 | Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm

Zweden 1974. Jeugdfilm van Olle Hellbom. Met o.a. Mats Wikström, Lars Söderdahl, Catrin Westerland en Stig Ossian Ericson.

De kleine Söderdahl brengt veel tijd alleen door. Op een dag vliegt er onverwacht een jongen langs zijn venster. Het is Karlsson (Wikström) die op de daken woont. Tussen beiden ontstaat een hechte vriendschap, maar niemand gelooft Söderdahl, wiens beweringen afgedaan worden als kinderfantasie. Een leuke film voor een jong publiek. Volwassenen vinden het ongetwijfeld te naïef. Het verhaal past uitstekend in de wereld van scenarioschrijfster Astrid Lindgren, die een hele reeks van dit soort jeugdverhalen schreef. Onschuldig amusement voor kinderen. In beeld gebracht door Lasse Björn en Bertil Rosengren.

Fimpen

1974 | Komedie, Drama

Zweden 1974. Komedie van Bo Widerberg. Met o.a. Johan Bergman, Inger Bergman, Monica Zetterlund, Ernst Hugo Jaregaard en Magnus Harenstram.

Zesjarige wordt bij balletje trappen opgemerkt door linksbuiten van nationaal elftal en is zo goed dat hij zijn ontdekker succesvol vervangt bij Cupwedstrijden. Omdat hij de sportverslagen over zichzelf niet kan lezen en geen handtekeningen voor de fans kan schrijven verkiest hij toch de school. Kritisch en satirisch sprookje is niet uitdrukkelijk didactisch en daardoor des te effectiever. De kleine Bergman voetbalt inderdaad zo goed dat hij zonder geforceerde trucages meekomt met Edström, Larsson, Magnusson en de andere cracks.

Adamson i sverige

1967 | Erotiek

Zweden 1967. Erotiek van Stig Ossian Ericson. Met o.a. Hans Ernback, Christina Schollin, Margareta Krook en Gio Petré.

De liefdes- en andere avonturen van een aankomend schrijver. Soms leuk, maar niet erg overtuigend. Veel bloot, maar geen echte seksfilm.