Bernd Upnmoor

Cameraman, Editor

Bernd Upnmoor is cameraman en editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Johnny Flash

1986 | Komedie, Muziek

Duitsland 1986. Komedie van Werner Nekes. Met o.a. Helge Schneider, Andreas Kunze, Heike Melba-Fendel en Marianne Traub.

De moeder (Kunze) van de wat onhandige electricien Jürgen Potzkothen (Schneider) vindt dat hij zo mooi kan zingen. Is een carrière als schlager-zanger niet wat voor hem? Hij laat zich door impresario Terrence Toi (ook Kunze) inschrijven voor een talentenjacht, onder de artiestennaam Johnny Flash. Al snel wordt de held een speelbal van commerciële krachten. De in Duitsland in sommige kunstzinnige kringen op handen gedragen Helge Schneider maakte naam als jazzmuzikant, film- en theaterregisseur en vooral als komiek met een eigenzinnige, absurdistische inslag. Wel even wennen, zijn humor.

Die Bettwurst

1971 | Drama, Romantiek

Duitsland 1971. Drama van Rosa von Praunheim. Met o.a. Luzi Kryn, Dietmar Kracht en Steven Adamczewski.

De schone schijn ophouden is een levenstaak voor secretaresse Luzi (Kryn) en ze rekent op een fijn kleinburgerlijk bestaan met vlotte verloofde Dietmar (Kracht). Maar Dietmars bevlekte verleden met 'lichte meisjes en zware jongens' haalt het stel in. Kryn wordt ontvoerd en Dietmar moet met de billen bloot om haar te bevrijden. Kunstenaar Rosa von Praunheim - de artiestennaam van Holger Mischwitzky, naar eigen zeggen 'de meest geliefde en meest ongeliefde homoregisseur van Duitsland' - schreef, produceerde, regisseerde, filmde en monteerde met Die Bettwurst één van de meest grillige en kitscherige maatschappijsatires die de vorige eeuw heeft voortgebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bernd Upnmoor op televisie komt.

Reageer