John W. Wheeler: montage.
Er zijn 8 films gevonden.

Star Trek: First Contact

1996 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Jonathan Frakes. Met o.a. Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton en Michael Dorn.

De gevreesde ruimteschepen van de Borg hebben de interstellaire federatie van beschaafde volkeren ontdekt. Slecht nieuws, de booswichten zijn zo goed als onoverwinnelijk, resistance is futile. Jean-Luc Picard (Stewart, in vorm), de commandant van het ruimteschip Enterprise, was ooit hun gevangene. Hij en zijn crew achtervolgen de Borg nadat die een sprong terug in de tijd gemaakt hebben om de aarde in het jaar 2063 aan te vallen. Een van de beste Star Trek-films ooit gemaakt, intrigerend, humoristisch en ook voor non-trekkies begrijpelijk.

Breathing Lessons

1994 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1994. Komedie van John Erman. Met o.a. James Garner, Joanna Woodward, Kathryn Erbe, Joyce Van Patten en Eileen Heckart.

Een echtpaar op leeftijd (Garner en Woodward) begeeft zich naar de begrafenis van de echtgenoot van Woodwards vriendin (Van Patten). Ze moeten een heel eind - 150 km - rijden en vanaf het begin gaat er van alles mis. Onderweg ontmoeten ze zeer excentrieke personages, w.o. serveerster Heckart en de oude Winfield. De teraardebestelling verloopt bijzonder vreemd en op de terugweg wil Woodward nog even het huwelijk van haar dochter redden. Dankzij een uitgelezen bezetting is dit een droom van een film geworden, waaraan kijkers die graag een bekende rolverdeling zien spelen veel plezier zullen beleven. Woodward is schitterend als de drukke bemoeial, die telkens weer in nieuwe problemen verstrikt raakt. Een dramatische komedie met nostalgische trekjes, naar de met de Pulitzer-prijs bekroonde roman van Anne Tyler, tot scenario bewerkt door Robert W. Lenski. Fotografie van Gayne Rescher.

Impulse

1989 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Thriller van Sondra Locke. Met o.a. Theresa Russell, Jeff Fahey, George Dzundza, Alan Rosenberg en Micholas Mele.

Russell werkt als lokeend-tippelaarster voor de zedenpolitie L.A. maar een onverwachte moord op een van haar cliënten maakt haar tot verdachte. Hoewel het verhaal gedeeltelijk clichématig is, bevat de film veel originele ideeën, waardoor het een geslaagde, sfeervolle thriller is geworden, die waarschijnlijk onderschat werd door de betweterige critici. Russells beste rol tot nog toe.

SpaceCamp

1986 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Sciencefiction van Harry Winer. Met o.a. Kate Capshaw, Lea Thompson, Kelly Preston, Larry B. Scott en Tom Skerritt.

In een trainingskamp voor jongens die astronaut willen worden wordt een groepje dwarse kinderen naar de ruimte gelanceerd door toedoen van een speelse robot. Nu moeten ze wel als team samenwerken om de shuttle veilig terug te doen keren. Het verhaal is bij vlagen spannend maar het merendeel van de wendingen is erg gezocht en zeer ongeloofwaardig. De beelden bestaan uit een verwarrend mengsel van goede special effects en nogal povere filmopnames van echte space shuttle-lanceringen.

Rocky IV

1985 | Sportfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Sportfilm van Sylvester Stallone. Met o.a. Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Carl Weathers, Talia Shire en Burt Young.

Nadat Rocky (Stallone) in de eerste drie delen Amerikaanse boksers versloeg neemt zijn oude vriend en tegenstander Apollo Creed (Weathers) het op tegen de Russische Ivan Drago (Lundgren). Creed verliest en wordt - heel onsportief - zelfs doodgeslagen. Rocky gaat op wraakexpeditie naar de Sovjet-Unie. Terwijl Drago door het Rode Leger met allerlei hightech apparatuur wordt getraind rent Rocky door de kniediepe sneeuw, tilt boomstammen en trekt boerenwagens. De Rocky-formule wordt ditmaal overgoten met een smeuïge nationalistische Koude-Oorlogssaus, die vooral op het einde zo over the top is dat de irritatie plaatsmaakt voor een glimlach.

The Challenge

1982 | Drama, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1982. Drama van John Frankenheimer. Met o.a. Scott Glenn, Toshirô Mifune, Donna Kei Benz, Atsuo Nakamura en Calvin Young.

Onderhoudende, maar soms pretentieuze actiefilm, waarin bokser Glenn wordt betrokken in een conflict tussen broers Mifune en Nakamura over de rechten op familiezwaarden. Scenario van John Sayles en Richard Maxwell. Buitenopnamen voornamelijk gefilmd in Kyoto; misschien interessant voor Japanofielen.

Going Ape!

1981 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1981. Komedie van Jeremy Joe Kronsberg en Jeremy Joe Kromsberg. Met o.a. Tony Danza, Jessica Walter, Stacey Nelkin, Art Metrano en Joseph Maher.

Dwaze klucht, waarin Danza vijf miljoen dollar kan erven als hij een drietal orang-oetans wil verzorgen. Regiedebuut van scenarioschrijver Kronsberg, die ook de Clint Eastwood-film EVERY WHICH WAY BUT LOOSE schreef - met een orang-oetan in een belangrijke rol.

The Parallax View

1974 | Thriller, Experimenteel

Verenigde Staten 1974. Thriller van Alan J. Pakula. Met o.a. Warren Beatty, Paula Prentiss, William Daniels, Walter McGinn en Hume Cronyn.

Seattle, Independance Day (de dag van de onafhankelijkheid). Een senator wordt tijdens een receptie vermoord door een scherpschutter. De moordenaar komt om tijdens de achtervolging door de politie. Vier maanden later wordt een commissie aangesteld om de aanleiding tot de moord te onderzoeken. Journalist Beatty die getuige was van de moord, ontdekt echter dat de dader afkomstig is van een crimineel netwerk. Nog meer politieke moorden worden voorbereid. Een vrij negatief beeld van de gerechtigheid in Amerika, uitgewerkt tot een spannende politieke thriller. Het scenario van David Giler en Lorenzo Semple Jr. zinspeelt duidelijk op de Kennedy-moord en de naweeën ervan. De film toont de eenzaamheid van de man die de waarheid wil achterhalen en van niemand hulp krijgt. Gordon Willis bemande de camera.