Shahriar Assadi

Cameraman

Shahriar Assadi is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Gagma napiri

2009 |

Georgië/Kazachstan 2009. George Ovashvili. Met o.a. Tedo Bekhauri, Sopho Gvritishvili, Nika Alajajev en Archil Tabukashvili.

De andere oever is een Georgisch drama waarin een twaalfjarige jongen een Oliver Twist-achtig bestaan in hoofdstad Tbilisi wil inruilen voor een leven met zijn onbekende vader in naburig Abchazië. De tocht die de sympathieke jongeling vervolgens onderneemt, brengt hem in aanraking met een bonte stoet zonderlingen tegen de achtergrond van de door oorlog ontwrichte regio. Georgische filmmaker Ovashvili droeg zijn regiedebuut weemoedig op aan zijn 'thuisland', een gebied dat hij afschildert als een heilloos oord waar de inwoners schipperen tussen misnoegen en gelatenheid. Oprechte cinema.

Turtles Can Fly

2004 | Drama, Oorlogsfilm

Iran/Irak/Frankrijk 2004. Drama van Bahman Ghobadi. Met o.a. Soran Ebrahim, Saddam Hossein Feysal, Avaz Latif en Hiresh Feysal Rahman.

Het is 2003, net voor de Amerikaanse invasie van Irak; de Iraaks-Koerdische bevolking wacht met spanning op het einde van de onderdrukking. Net als in zijn indrukwekkende debuut 'Een tijd voor dronken paarden' (2000) richt Ghobadi zijn camera op kinderen. En ook nu weer zijn het kinderen die ternauwernood overleven in barre omstandigheden. Ghobadi - begonnen als assistent van de Iraanse grootmeester Abbas Kiarostami - balanceert op de rand van effectbejag, maar het is moeilijk onaangedaan te blijven bij het leed dat hij tentoonspreidt. Winnaar van de Publieksprijs op het Filmfestival Rotterdam (2005).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shahriar Assadi op televisie komt.

Reageer