Winston Hibler

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer

Winston Hibler is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

The Island at the Top of the World

1974 | Avonturenfilm, Familiefilm, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Robert Stevenson. Met o.a. David Hartman, Donald Sinden, Jacques Marin, Mako en David Gwillim.

Avonturenfilm van Disney over een Engels heerschap (Sinden) dat anno 1907 samen met een archeoloog in een zeppelin richting de ijsmassa ten noorden van Canada vliegt op zoek naar zijn vermiste zoon. De zoektocht krijgt een extra dimensie nadat de heren stuiten op een lommerrijk eiland met hoogblonde noorderlingen in berenvellen. Het ontbreekt de film aan niets in het bijzonder maar het avontuur, de romantiek en de historische verwijzingen worden overschaduwd door acteurs die voordragen in plaats van acteren. Knullige speciale effecten geven de genadeslag.

Lefty, the Dingaling Lynx

1971 | Familiefilm

Verenigde Staten 1971. Familiefilm van Winston Hibler. Met o.a. Ron Brown en Tout Harrison.

Lefty de lynx is achtergelaten door zijn moeder. Een ranger pikt hem op om thuis te verzorgen. Daar sluit het dier vriendschap met een Ierse setter. Aardige opnames in een klef verhaal. Een uit de hand gelopen pauzefilmpje met een stoeierig tweetal.

The Aristocats

1970 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1970. Animatie van Wolfgang Reitherman. Met o.a. Phil Harris, Eva Gabor, Sterling Holloway en Scatman Crothers.

Een Parijse schatrijke oude dame laat haar gehele fortuin na aan haar poes en drie kittens. De butler, die gehoopt had de voornaamste begunstigde te zijn, ontvoert de beestjes, maar ze ontsnappen. Ze weten niet hoe ze terug moeten komen, maar gelukkig krijgen ze hulp van de charmante zwerfkat O'Malley en zijn jazzvrienden. De belangrijkste animatieklassiekers waren al gemaakt door Disney bij het uitbrengen van deze film, maar regisseur Reitherman (Jungle Book, Robin Hood) maakte er toch wat moois van. Louis Armstrong zou de stem van Scat Cat inspreken en zingen, maar werd - uitstekend - vervangen door Scatman Crothers.
In de Nederlandstalige versie uit 1970 met de stemmen van oa Louis Neefs, Wieteke van Dort, Willem Duyn en Michiel Geelen.

Charlie, the Lonesome Cougar

1968 | Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1968. Avonturenfilm van Winston Hibler. Met o.a. Ron Brown, Brain Russell, Linda Wallace en Jim Wilson.

Gemiddelde Disney-komedie over dierenavontuur met een vriendelijke poema die gehouden wordt in een houthakkerskamp. De oorspronkelijke versie wordt ingesproken door Rex Allen.

Jungle Cat

1960 | Documentaire

Verenigde Staten 1960. Documentaire van James Algar en James Alga.

Een van Disneys zwakkere True-Life-avonturenverhalen gaat de mist in door het scenario en de presentatie, maar niet door het ruwe materiaal: de opnamen uit het wilde leven van de titelfiguur, een jaguar, zijn prachtig.

Alice in Wonderland

1951 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1951. Animatie van Clyde Geronimi, Wilfred Jackson en Hamilton Luske.

Men is het erover eens dat Walt Disney met Alice in Wonderland weer een klassieker op animatiegebied de wereld in bracht. Het hele droomverhaal ziet er schitterend uit: Alice, het Witte Konijn, de filosofische kat en het potje croquet met Hartenkoningin. Over de inhoud lopen de meningen echter sterk uiteen. De een ziet dat Disney opnieuw een klassiek boek (van Lewis Carroll) verprutste, de ander meent dat de animatiefilm een op zichzelf staand juweel is. Alice in Wonderland heeft niet de warmte van Bambi of Sneeuwwitje, maar deze film heeft dat niet nodig.
In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van oa Ides Meire, Charlotte De Ruytter en Peter Gorissen.
In de originele, Engels gesproken versie met de stemmen van oa Kathryn Beaumont (Alice), Verna Felton (Queen of Hearts) en Bill Thompson (White Rabbit).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Winston Hibler op televisie komt.

Reageer