Luisa Maneri

Acteur

Luisa Maneri is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Casablanca Express

1990 | Oorlogsfilm

Italië 1990. Oorlogsfilm van Sergio Martino. Met o.a. Jason Connery, Francesco Quinn, Jinny Steffan, Manfred Lehmann en Glenn Ford.

Actie genoeg en spanning ook, al loopt het 't laatste half uur een beetje uit de hand. Connery en Quinn zijn respectievelijk Brits geheim agent en generaal in het Franse leger. Zij moeten Churchill beschermen tegen de Duitsers die hem willen kidnappen als hij in 1943 een tussenstop maakt in Marokko, op weg naar de conferentie met Roosevelt en Stalin. Wat onze helden niet weten is dat de Britse eerste minister in de Casablanca-express niet Churchill is, maar een dubbelganger. De echte Churchill neemt een andere route.

Compagni di scuola

1988 | Drama, Komedie

Italië 1988. Drama van Carlo Verdone. Met o.a. Carlo Verdone, Alessandro Benvenuti, Angelo Bernabucci, Nancy Brilli en Athina Cenci.

Negentien vroegere schoolvrienden komen na vijftien jaar weer bijeen. De bijeenkomst onthult kleine en grote teleurstellingen, bitterheid, frustraties en ellende van het leven. Een weinig originele film. Het lijkt een slechte imitatie van THE BIG CHILL van Lawrence Kasdan. Scenario van Leo Benvenuti, Piero de Bernardi en de regisseur. Camerawerk van Danilo Desideri.

Chi c'e c'e

1987 | Drama

Italië 1987. Drama van Piero Natoli. Met o.a. Piero Natoli, Luisa Maneri, Nicola Pistoia, Anita Zagaria en Paola Nazzaro.

Een flauwe en gemakzuchtige film van Natoli die ons een assortiment saaie personages voorschotelt die in beslag worden genomen door het mislukken van hun relaties en door het verlangen alsnog iets van hun leven te maken. Voor mensen die naar de bioscoop gaan om een dutje te doen. Scenario van Paolo Pascolini en Piero Natoli. Camerawerk van Carlo Cerchio.

Camping del terrore

1987 | Mysterie, Horror

Italië 1987. Mysterie van Ruggero Deodato. Met o.a. Bruce Penhall, David Hess, Luisa Maneri, Andrew Lederer en Nicola Farron.

Een heterogene groep jongens en meisjes arriveert voor een korte vakantie op een verlaten camping waar elf jaar eerder op gruwelijke wijze een echtpaar is vermoord. Enkele uren na de aankomst van de jongelui verschijnt de bloeddorstige moordenaar weer ten tonele. De film bouwt de spanning goed op maar het script kan net als de slachtoffers wel wat steun gebruiken.

Con-fusione

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Piero Natoli. Met o.a. Piero Natoli, Carlotta Natoli, Luisa Maneri en Bruna Cealtò.

Piero (Natoli) is een film- en televisieregisseur die door zijn vrouw in de steek is gelaten, en alleen achterblijft met zijn dochter van acht. Hij is depressief en weet niet hoe het nu verder moet, maar zijn dochter haalt hem over tot de aanschaf van een camper om mee op reis te gaan. Ze reizen samen wat rond en leren een meisje kennen, dat een nauwe band krijgt met de dochter. Piero gaat alleen weg, om na te denken en om een oplossing te vinden voor zijn problemen, en keert daarna terug naar zijn dochter. Geen gemakkelijke film om uit te zitten, en ook geen leuke film, maar een serieuze en analytische film over de zin van het bestaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luisa Maneri op televisie komt.

Reageer