Anna Maria Tatò

Regisseur

Anna Maria Tatò is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Marcello Mastroianni : mi ricordo, sì, io mi ricordo

1997 | Documentaire, Biografie

Italië 1997. Documentaire van Anna Maria Tatò.

Regisseuse Tat[KA2]o deelde tot aan Marcello`s dood 22 jaar van haar leven met de `mooiste en benijdenswaardigste jongen van het witte doek`, die ooit door de Italiaanse cinema werd voortgebracht. Ze produceerde zes uur materiaal, maar de hier besproken festivalversie die voor een beperkte bioscoopdistributie bedoeld is, duurt `slechts` ruim anderhalf uur. Op de tv zal het portret van de `latin lover` een dikke twee uur duren. Tat[KA2]o en Mastroianni zouden gelijke hand in de inhoud van de film gehad hebben. Toch is het niet zeker wie wat besliste. Zo komt de kijker bijvoorbeeld weinig over het persoonlijke leven van Mastroianni te weten, en ook niet over de `vrouwen` uit zijn filmcarri[KA2]ere, w.o. Faye Dunaway, Catherine Deneuve (met wie hij een dochter had) en zijn eerste vrouw Flora, wan wie hij officieel niet kon scheiden, omdat Italië een katholiek land is en de paus in die zaken nu eenmaal zeggenschap heeft. Zelfs Sophia Loren is uitsluitend aanwezig via een foto. De kijker krijgt een goede indruk van Marcello's bewondering voor Luchino Visconti, Vittorio De Sica en Marco Ferreri. Mastroianni werd internationaal bekend door LA DOLCE VITA van Federico Fellini, maar de samenwerking tussen beide mannen ging niet van harte; hij was gebaseerd op wederzijds respect. We krijgen de indruk dat Marcello in de omgang een prettig mens was en dat hij bereid was bijna iedere rol te spelen die hem werd voorgelegd. Waarschijnlijk heeft zijn levensgezellin Tatò hem een beetje gedomineerd en is zij verantwoordelijk voor dit hele selectieve portret, waaruit veel is weggelaten. Niettemin boeiend genoeg en zeker verplichte kost voor filmstudenten. Het camerawerk is van Giuseppe Rotunno.

Desiderio

1984 | Drama

Italië 1984. Drama van Anna Maria Tatò. Met o.a. Fanny Ardant, Francesca de Sapio en Leonardo Treviglio.

Een journaliste mist de veerboot naar Griekenland, en dat geeft haar de gelegenheid om in haar geboorteplaats Apulia haar moeder en grootmoeder op te zoeken. Ze denkt terug aan haar ongelukkige jeugd, toen ze geslagen en misbruikt werd. In haar dromen spookt ook een verkrachter rond. Haar grootmoeder neemt haar als het ware in analyse, waardoor ze haar ellendige verleden kan verwerken. Ze vindt gemoedsrust en vertrekt opgelucht naar Griekenland. Traag, maar goed gespeeld.

II Doppio sogno dei signori X

1980 | Fantasy

Italië 1980. Fantasy van Anna Maria Tatò. Met o.a. Sandra Milo en Vittorio Mezzogiorno.

Deze pretentieuze film begint met een vage aanleiding voor een ontmoeting in een trein tussen een man en een vrouw; via vrije associatie wordt deze concrete gebeurtenis tot een dromerig geheel. Een gekunstelde poging om een serieuze surrealistische film te maken, maar het is kitsch geworden, en geen potentiële Buñuel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anna Maria Tatò op televisie komt.

Reageer