Peter Hesse Overgaard

Acteur

Peter Hesse Overgaard is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Bye Bye Bluebird

1999 | Drama, Komedie

Noorwegen/Denemarken 1999. Drama van Katrin Ottarsdóttir en Katrin Ottarsdottir. Met o.a. Hildigunn Ey[KL33]finns[KL33]óttir, Nora Bærentsen, Egi Dam, Lovisa Køtlum Petersen en Adelborg Linklett.

De naar de verre Färöer eilanden afgereisde dames Rannvá en Barba zijn niet van plan om zich iets aan te trekken van de daar geldende kledingvoorschriften. Gedekte tinten zijn niet aan hen besteed, hun outfit moet kleurrijk zijn, een beetje ordi ook. Kleding als statement dus, niet om ver van huis de toerist uit te hangen, maar - zo blijkt - om afstand te nemen van hun eilandverleden. De op de Färöer geboren Barba blijkt op zoek naar haar moeder en ook Rannvá is teruggekeerd om een paar familiezaken af te handelen. Tijdens hun zoektocht maken ze kennis met de werkloze visser Rúni die het treurige duo van hot naar her chauffeert. Regisseuse Katrin Ottarsdóttir, zelf afkomstig van de Faroër eilanden, maakte van haar tweede speelfilm een onderhoudende tragikomische roadmovie die goed was voor een VPRO Tiger Award.

The Silent Touch

1992 | Drama, Muziek

Denemarken/Polen/Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Krzystof Zanussi, Krysztof Zanussi en Krzysztof Zanussi. Met o.a. Max von Sydow, Lothaire Bluteau, Sarah Miles, Sofie Gråbøl en Aleksander Bardini.

Jonge musicoloog Bluteau maakt kennis met het zeer melodieuze werk van Hongaarse componist Von Sydow, die geen noot meer op papier heeft gezet sedert zijn eerste vrouw is omgekomen in een concentratiekamp. Hij heeft zich teruggetrokken in Denemarken en is verknocht aan de drank. Bluteau zoekt contact, dringt tot hem door en weet hem ertoe te bewegen zijn levenswerk te voltooien. Miles is Von Sydow's tweede vrouw en Grabol speelt de jonge vrouw, die Bluteau met de contacten helpt en assisteert bij het optekenen van de muziek. Von Sydow schittert in deze verder niet zo opwindende film. De muziek is van Wojciech Kilar die met DRACULA van Francis Ford Coppola naam maakte. Peter Morgan en Mark Wadlow bewerkten een verhaal van Edward Zebrowski en regisseur Zanussi tot scenario. Camerawerk van Jaroslaw Zamojda.

Negerkys & Labre Larver

1987 | Familiefilm

Denemarken 1987. Familiefilm van Li Vilstrup. Met o.a. Kathrina Dauscha, Lise S. Steffensen, Thomas Hansen, Mark Jackman en Peter Hesse Overgaard.

Jonge schoolkinderen (zes tot acht jaar) leven zich in deze jeugdfilm zonder eigenlijke hoofdintrige uit in gewedijver dat doet denken aan BUGSY MALONE. Enige meisjes dromen ervan ballerina, dierenarts of mevrouw Michael Jackson te worden. De jongens lijken niet te dromen, maar komen dommer en onbesuisder over. De leuke intenties komen niet steeds tot hun recht.

Jeg elsker dig

1987 | Drama

Denemarken 1987. Drama van Li Vilstrup. Met o.a. Peter Hesse Overgaard, Pernille Hansen, Ulla Henningsen, Sonja Oppenhagen en Egon Stoldt.

Een jong stel wil uit elkaar en gaat in therapie bij een huwelijkspsychologe. Het meisje (Hansen) krijgt de tederheid niet die zij sinds haar kinderjaren mist. De jongen (Overgaard) houdt onder invloed van een te strenge moeder zijn tederste emoties opgeborgen. De therapeute (Henningsen) verkaart het allemaal vakkundig. Een goed geacteerd, met mooi camerawerk aangevuld mengsel van fictie en voorgewende documentaire.

Flamberede hjerter

1986 | Komedie

Denemarken 1986. Komedie van Helle Ryslinge. Met o.a. Kirsten Lehfeldt, Torben Jensen, Sören Oestergaard, Peter Hesse Overgaard en Anders Hove.

Een jonge verpleegster, tevens keukenprinses, weet een oplossing voor ieders problemen, behalve voor zichzelf. Nadat zij zich in de liefde bedrogen voelt, wreekt zij zich in grand-guignol-stijl op haar minnaar, een chirurg. Levendige vertolkingen en goede sfeertekening van de drukke ziekenhuisgangen. Scenario van regisseur Ryslinge en de fotografie is van Dirk Bruel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Hesse Overgaard op televisie komt.

Reageer