Susan Gallagher

Acteur

Susan Gallagher is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rosewood

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van John Singleton. Met o.a. Jon Voight, Ving Rhames, Don Cheadle, Bruce McGill en Loren Dean.

In 1923 werd het 'zwarte' dorp Rosewood, gelegen in Florida, tijdens een vierdaags beleg van de kaart geveegd door een woeste witte menigte uit een wit dorp. 70 tot 250 zwarte doden waren het gevolg, maar de gruwelijke episode werd meteen in de doofpot gestopt. Regisseur Singleton (Boyz 'n the hood) en zijn scenarist maken de verschrikkingen van de massamoord inzichtelijk door goede acteurs echte mensen te laten spelen. Wanneer een zwarte gevangene dichtbij Rosewood van zijn chain gang ontsnapt en een witte vrouw (Catherine Kellner) van het naburige Sumner zegt verkracht te zijn door een zwarte, gaat een gefrustreerde, racistische groep witten uit Sumner op pad voor wraak. Muziekleraar Sylvester Carrier (Cheadle) is de ware held van deze tragedie, en hij doet wat hij moet om te overleven. Opmerkelijk genoeg voegden de filmmakers de fictieve Mann (Rhames) hier aan toe, een combinatie van Hollywoodse Eastwood-personages en Shaft die ondanks zijn kracht verloren lijkt tussen al dat ultra-realisme.

Looking for Trouble

1995 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Jay Aubrey en Peter Tors. Met o.a. Holly Butler, Shawn McAllister, Susan Gallagher, Art Turk en Gerry Russell.

Er waren vier scenaristen voor nodig (Jay Aubrey, Jeffrey Dowdy, Peter Tors en Christopher Wooden) om dit suikerzoete, low- budgetverhaaltje in elkaar te flansen. Het gaat over een klein meisje dat van huis wegloopt en samen met een alcoholische, voormalige goochelaar haar favoriete circusolifant achterna gaat. Ze hadden die olifant misschien het scenario nog eens moeten laten lezen. Opgenomen in Florida, met achter de camera Robert Reed Altman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Susan Gallagher op televisie komt.

Reageer