Michael Csányi-Wills

Componist

Michael Csányi-Wills is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

De kleine ijsbeer

2001 | Familiefilm, Animatie

Duitsland 2001. Familiefilm van Thilo Rothkirch en Piet De Rycker.

'Alles is vervelend en naar, nog erger dan het vorige jaar,' zingen vier lemmingen in De kleine ijsbeer. Ze zijn in de mooi geanimeerde versie van de verhalen van Hans de Beer de enigen met zo'n negatief wereldbeeld; ijsbeer Lars en de andere dieren zijn heel gelukkig in hun idyllische woonomgeving. In drie episoden dreigt de harmonie op de Noordpool te worden verstoord, maar de problemen worden in soepele stijl en zonder al te enge gevaren opgelost. En passant wordt een pleidooi voor tolerantie en respect voor de natuur gehouden. Voor de kleintjes. Stemmen van oa Mijail Verona (Lars), Maximilian Artajo (Robby) en Jochen Busse (Kalle).

The Little Vampire

2000 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Duitsland/Nederland/Verenigde Staten 2000. Avonturenfilm van Uli Edel. Met o.a. Jonathan Lipnicki, Rollo Weeks, Richard E. Grant, Jim Carter en Alice Krige.

Milde vampierfilm voor de hele familie, gebaseerd op de kinderboeken van Angela Sommer-Bodenburg, over de vriendschap tussen de negenjarige Tony en kleine vampier Rudolph. Tony is net met zijn familie van de VS naar de Schotse Hooglanden verhuisd en kan als vreemde eend in de bijt wel een lotgenoot gebruiken. De film draait om de zoektocht naar een amulet waarmee Rudolph en zijn familie weer menselijk kunnen worden. Een vampierjager dreigt roet in het eten te gooien. The little vampire, een deels Nederlandse productie, profiteerde van de gunstige fiscale maatregelen waarmee de Nederlandse overheid de eigen filmindustrie wilde stimuleren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Csányi-Wills op televisie komt.

Reageer