Susan Ekins

Producer

Susan Ekins is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Behind the Candelabra

2013 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 2013. Biografie van Steven Soderbergh. Met o.a. Matt Damon, Michael Douglas, Dan Aykroyd, Scott Bakula en Rob Lowe.

Verfilming van het gelijknamige boek van Scott Thorson over diens geheime relatie met extravagante Las Vegas-entertainer Liberace (1919-1987), die wereldberoemd werd met zijn flamboyante shows en barokke pianospel. Douglas is zeer geloofwaardig als de door jonge mannen geobsedeerde Liberace en Damon overtuigt als de naïeve Scott. Soderbergh verfilmde hun zes jaar durende relatie open en eerlijk en schrikt, net als Douglas en Damon, niet terug voor expliciete seksscènes. Geproduceerd door betaalzender HBO, omdat de grote studio's de film 'too gay' vonden.

Ocean's Eleven

2001 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten/Australië 2001. Komedie van Steven Soderbergh. Met o.a. George Clooney, Brad Pitt, Andy Garcia, Don Cheadle en Julia Roberts.

Charmante boef Danny Ocean (Clooney) wil drie grote casino’s in Las Vegas beroven en stelt daarvoor een team samen van elf schimmige figuren met ieder een eigen specialisme. Deze stijlvolle kraakfilm is een remake van de gelijknamige Rat Pack-klassieker uit 1960, die ook boordevol sterren zat. De verteltoon is luchtig, op het lakse af, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het zichtbare plezier van de cast. Na het grote succes van dit deel maakte regisseur Soderbergh twee nóg pretentielozere vervolgen, naar eigen zeggen vooral om zijn artistiekere films (Full Frontal, Solaris) te kunnen financieren.

The Avengers

1998 | Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Jeremiah S. Chechik. Met o.a. Ralph Fiennes, Uma Thurman, Sean Connery, Jim Broadbent en Fiona Shaw.

Deze ridicule verfilming van de populaire tv-serie uit de jaren zestig werd genomineerd voor maar liefst negen Razzies, die worden uitgereikt aan de slechtste films van het jaar. Op papier is de cast veelbelovend, maar Fiennes en Thurman, als het Britse spionnenduo John Steed en Emma Peel, zijn bespottelijk. Voeg daar een vergezocht verhaal, fantasieloze dialogen, schuimrubberen decorstukken en Sean Connery als handenwrijvende, sardonisch lachende schurk aan toe, en het fiasco is compleet. Overigens is dit niet de schuld van de makers alleen: de vele continuïteitsfouten en vaagheden zijn te wijten aan de studio, die het origineel een uur verkortte toen de film na een voorpremière werd afgebrand.

op televisie
2 uitzendingen

The Avengers (1998) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
vrijdag 12 oktober
SBS 9
22:35 - 00:15
vrijdag 19 oktober
SBS 9
23:00 - 00:45

Reageer