Toyah Wilcox

Acteur

Toyah Wilcox is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Anchoress

1993 | Drama

Verenigd Koninkrijk/België 1993. Drama van Chris Newby. Met o.a. Natalie Morse, Eugène Bervoets, Toyah Wilcox, Christopher Eccleston en Pete Postlethwaite.

Morse is in de 14e eeuw een tiener die, om dichter bij de Heilige Maagd te zijn, zich laat inmetselen in een kapel, tot groot ongenoegen van de lokale baljuw Bervoets die het meisje als zijn bruid wou. Het dorpje wordt een bedevaartsoord maar de jonge maagd bedenkt zich en weet te ontsnappen. Mislukte eerste Brits- Belgische coproductie, gebaseerd op een naar verluid ware geschiedenis tot scenario bewerkt door Judith Stanley-Smith en Christine Watkins. De mystiek wordt veel te krampachtig in beeld gebracht door debuterend regisseur Newby. Slechts Wilcox in de rol van de moeder van het meisje is te genieten, naast gelegenheidsrolletjes van Pas als een herdersjongen en Decleir als figurant in Jan Breydelpakkie (de kostumes werden gebruikt voor de tv-serie Adriaen Brouwer). Boeiend is wel de trillende zwart-witfotografie van Michel Baudour.

Beatrix Potter: The Tale of Little Pig Robinson

1990 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1990. Familiefilm van Alan Bridges. Met o.a. Tim Spall, Jennifer Saunders, Dawn French, Thora Hird en Geoffrey Bayldon.

Een onschuldig varken wordt op een boot gelokt om in spek veranderd te worden. De eersteklas acteurs maken zichzelf belachelijk in goedkope dierenmake-up en proberen zich een weg te banen door het verschrikkelijke script. Waardeloze kinderfilm naar een Beatrix Potter-verhaal.

Murder: Ultimate Grounds For Divorce

1984 | Thriller, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1984. Thriller van Morris Barry. Met o.a. Roger Daltrey, Toyah Wilcox, Leslie Ash en Terry Raven.

In deze dodelijke maar oppervlakkige variant op WHO'S AFRAID OF VIRGINIA WOOLF? beginnen twee ongelukkige echtparen aan een moorddadige vakantie. Fans van popmuziek beleven wellicht genoegen aan het optreden van Daltrey, Wilcox en hun vrienden in dergelijke vreemde omstandigheden.

Quadrophenia

1979 | Muziek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1979. Muziek van Franc Roddam. Met o.a. Phil Daniels, Philip Davis, Leslie Ash, Mark Wingett en Garry Cooper.

Zeer goede combinatie van Angry-Young-Man-drama uit de jaren 1960-1970 en rock-film over jongerengevechten tussen Mods en Rockers in een Engelse badplaats. Een onverwacht succes. Het scenario is van Dave Humphries, Martin Stellman en Fran Roddam naar het dubbelalbum van The Who Quadrophenia. Het camerawerk is van Brian Tufano.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Toyah Wilcox op televisie komt.

Reageer