Harry Strang

Acteur

Harry Strang is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Sinister Journey

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van George Archainbaud. Met o.a. William Boyd, Andy Clyde, Rand Brooks, Elaine Riley en John Kellogg.

In deze matige western uit de Hopalong Cassidy-serie speelt Boyd de rol van Hoppy. Hij krijgt te maken met Kellogg, een jonge man die men een moord in de schoenen wil schuiven. Doris Schroeder schreef een matig spannend scenario waar Archainbaud weinig mee kon doen.

Manhunt of Mystery Island

1945 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1945. Avonturenfilm van Spencer Gordon Bennet, Wallace Grissell en Yakima Canutt. Met o.a. Richard Bailey, Linda Stirling, Roy Barcroft, Kenne Duncan en Forrest Taylor.

Serial in vijftien hoofdstukken. Bailey en Stirling zijn op zoek naar Stirlings vader, een geleerde die een uitvinding gedaan heeft waar Barcroft ook interesse in had. Hij heeft dan ook de hand in de professors verdwijning. Redelijk, soms wat langdradig. Ronald Davidson produceerde weer voor Republic (hij was de vaste serial-producent in deze tijd voor Republic). Bud Thackery deed het vertrouwde camerawerk en voor het scenario was de bekende ploeg weer present: Basil Dickey, Joseph Poland, Jesse Duffy, Alan James, Albert DeMond en Grant Nelson.

Laura

1944 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1944. Misdaad van Otto Preminger. Met o.a. Gene Tierney, Dana Andrews, Clifton Webb, Vincent Price en Judith Anderson.

Een vrouw wordt vermoord. Andrews is de detective die het onderzoek leidt. Hij wordt verliefd op haar portret, tot hij eensklaps oog in oog met haar staat. Wie werd eigenlijk vermoord en wat was het motief? Vreemde, intrigerende thriller, die op elk niveau geslaagd is te noemen. Sterk scenario van Jay Dratler, Samuel Hoffenstein en Betty Reinhardt, gebaseerd op de roman van Vera Caspary, bevat voldoende mysterie om de toeschouwer tot het laatste beeld aan zijn stoel te kluisteren. Alle acteurs presteren op hun best. Joseph La Shelle sleepte een Oscar in de wacht voor zijn sfeervolle camerawerk. Rouben Mamoulian begon aan de film maar droeg na enkele dagen de regie over aan Preminger. Het thema, gecomponeerd door David Raksin, werd een wereldhit. Verschillende na de première geknipte fragmenten werden later voor video- en tv-release weer ingelast.

Ranger Courage

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van Spencer Gordon Bennet. Met o.a. Bob Allen, Martha Tibbets, Walter Miller, Robert 'Buzzy' Henry en Bud Osborne.

Allen en zijn Texas Rangers moeten een karavaan beschermen. Miller en zijn bende vallen, als Indianen verkleed, voortdurend de huifkarren aan. Ze roven zo het geld van de pioniers. Deze matige western lijdt onder het onlogische scenario van Nate Gatzert. De jongensster Henry heet in deze film ook Buzzy. Wilsey was een ster als Buffalo Bill Jr, en Alsace zou bekend worden als Rocky Cameron.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Harry Strang op televisie komt.

Reageer