Frederick Zollo: productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Till

2022 | Drama, Historische film, Biografie

Verenigde Staten 2022. Drama van Chinonye Chukwu. Met o.a. Danielle Deadwyler, Jalyn Hall, Whoopi Goldberg, Sean Patrick Thomas en John Douglas Thompson.

Sterke verfilming van het waargebeurde verhaal van de veertienjarige Emmett Till, die in 1955 op gruwelijke wijze wordt gelyncht door een witte menigte. Emmett zou hebben geflirt met een winkelbediende, en dat is voor een Afro-Amerikaanse tiener een doodzonde in het Mississippi van de jaren vijftig. Till draait vooral om de nasleep van de moord, met de jarenlange strijd van moeder Mamie (Deadwyler) voor gerechtigheid in een racistisch en onrechtvaardig rechtssysteem. Haar strijd wordt knap invoelbaar gemaakt door de voortreffelijke hoofdrol van Deadwyler.

Greetings from Tim Buckley

2012 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 2012. Drama van Daniel Algrant. Met o.a. Penn Badgley, Imogen Poots en William Sadler.

Sterke verfilming van het waargebeurde verhaal van de veertienjarige Emmett Till, die in 1955 op gruwelijke wijze wordt gelyncht door een witte menigte. Emmett zou hebben geflirt met een winkelbediende, en dat is voor een Afro-Amerikaanse tiener een doodzonde in het Mississippi van de jaren vijftig. Till draait vooral om de nasleep van de moord, met de jarenlange strijd van moeder Mamie (Deadwyler) voor gerechtigheid in een racistisch en onrechtvaardig rechtssysteem. Haar strijd wordt knap invoelbaar gemaakt door de voortreffelijke hoofdrol van Deadwyler.

Lansky

1999 | Drama, Biografie, Misdaad

Verenigde Staten 1999. Drama van John McNaughton. Met o.a. Richard Dreyfuss, Eric Roberts, Beverly D'Angelo, Anthony LaPaglia en Max Perlich.

Deze tv-film vertelt in verwarrende flashbacks het leven van de joodse misdadiger Lansky (Dreyfuss), maar komt nergens hevig tot leven, laat nergens schrikken of huilen. Deze biografische film is zoals Lansky zelf: je verwacht er aanhoudend wat van, maar het blijft statisch.

Hurlyburly

1998 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1998. Komedie van Anthony Drazan. Met o.a. Sean Penn, Kevin Spacey, Chazz Palminteri, Garry Shandling en Anna Paquin.

Intense praatfilm over een groepje bevriende, dodelijk verveelde Hollywood-aspiranten in de welvarende heuvels van LA dat de dagen vult met navelstaren en muggenziften rond de Grote Vragen van hun individuele bestaan. Penn rijgt de dagen aaneen met een cocaïne-geïnduceerde hellegang naar de stoppelvelden van zijn ziel, Spacey kiest voor de weg van de minste weerstand met weldoordacht sarcasme en huisvriend Palminteri probeert slechts aan te haken bij de semantische hocus-pocus van zijn lotgenoten. Gebaseerd op het toneelstuk van David Rabe.

Sex and the Other Man

1996 | Komedie, Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1996. Komedie van Karl Slovin. Met o.a. Ron Eldard, Kari Wuhrer, Stanley Tucci, Conrad Goode en Eric Slovin.

Bill en zijn vriendin Jessica leven samen in een groot appartement in New York. Ondanks dat ze samen heel gelukkig zijn, hebben ze de afgelopen zes maanden geen seks met elkaar gehad. Wanneer Bill onverwacht thuiskomt en zijn vriendin betrapt met haar baas Arthur, slaat Bill Arthur neer. Wanneer deze weer bijkomt, zit hij gekneveld aan een stoel vast. Een paar dagen ontvangt Arthur een stapeltje foto's en een dreigbrief. (IdH/VPRO Gids)

Ghosts of Mississippi

1996 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1996. Drama van Rob Reiner. Met o.a. Alec Baldwin, James Woods, Craig T. Nelson, Diane Ladd en Bonnie Bartlett.

In juni 1963 vermoordde De La Beckwith (Woods) de zwarte mensenrechtenactivist Medgar Evers, een daad waarvoor hij tweemaal zou worden vrijgesproken. In 1989 heropende aanklager DeLaughter (Baldwin) de zaak samen met de weduwe Myrlie Evers (Goldberg). Het waar gebeurde en aangrijpende verhaal over diepgeworteld racisme wordt vreemd genoeg verteld door de ogen van DeLaughter en niet de weduwe wat dramatisch veel logischer zou zijn. Paradoxaal genoeg is misschien hetzelfde diepgewortelde racisme verantwoordelijk voor de Hollywood-conventie dat zwart lijden wordt verbeeld door blanken.

The Paper

1994 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1994. Drama van Ron Howard. Met o.a. Michael Keaton, Robert Duvall, Glenn Close, Marisa Tomei en Randy Quaid.

Een dag in het leven van enkele journalisten en redacteuren van een New Yorkse krant (gemodelleerd naar de sensatiekrant The New York Post). Keaton is geweldig als de redacteur die werkelijk nooit goed nieuws tot de volgende dag kan laten liggen: alles en iedereen moet wijken voor zijn passie. Leuk zijn ook de sneren naar de keurige concurrent, waarin we The New York Times herkennen. De slagzin voor de film luidde 'Never let the truth get in the way of a good story'. En dat is precies wat deze larger-than-life film zo leuk maakt.

Mississippi Burning

1988 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1988. Drama van Alan Parker. Met o.a. Gene Hackman, Willem Dafoe, Frances McDormand, Brad Dourif en R. Lee Ermey.

In de zomer van 1964 werden drie leden van de burgerrechtenbeweging vermoord door leden van de Ku Klux Klan, die werden geholpen door lokale politieagenten. Die geruchtmakende zaak vormde de inspiratie voor deze boze film van regisseur Parker (Midnight Express). Daarin onderzoeken twee FBI-agenten de zaak, waarbij ze enorme tegenwerking krijgen van lokale rednecks. Meeslepende thriller met uitstekend spel, vooral van Hackman als een uit Mississippi afkomstige FBI-agent en van McDormand als echtgenote van een racistische deputy. Peter Biziou ontving een Oscar voor zijn camerawerk.

Miles from Home

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Gary Sinise. Met o.a. Richard Gere, Kevin Anderson, Penelope Ann Miller, Laurie Metcalf en John Malkovich.

In 1959 smaakt vader Dennehy het genoegen dat zijn boerderij is gekozen tot 'boerderij van het jaar', gepaard gaande met een bezoek van de Sovjet-premier Kroutchev. Een kleine dertig jaar later doen zijn twee zonen, Gere en Anderson, hun best om de zaak succesvol voort te zetten, maar het mag niet baten. Liever dan de farm over te laten aan de bank steekt Gere deze in brand. Vergezocht en onwaarschijnlijk sociaal drama over twee broers die het niet kunnen rooien in de hedendaagse wereld. Het scenario van deze onafhankelijk geproduceerde low-budgetter is van de hand van Chris Gerolmo en is bijzonder deprimerend. Uitstekende vertolkingen, ook van de diverse bijrolspelers als Hunt, Miller en Metcalf. Mooi camerawerk van Elliot Davis.