Preben Kristensen

Acteur

Preben Kristensen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Queen of Hearts

2019 | Drama

Denemarken/Zweden 2019. Drama van May el-Toukhy. Met o.a. Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper, Liv Esmår Dannemann en Silja Esmår Dannemann.

Succesvolle advocaat Anne (ijzersterke rol van Dyrholm) heeft het op het eerste gezicht helemaal voor elkaar. Goede baan, leuke man, fijne kinderen. Maar wanneer de zeventienjarige Gustav, zoon uit een eerder huwelijk van haar man, bij ze komt wonen is Anne bereid alles op te geven voor een affaire met hem. Al in de maak voor #MeToo in oktober 2017 viraal ging, en dus ook geen bewuste reactie op of omkering van het clichébeeld van de oudere man die jonge vrouwen en tienermeiden verleidt. Wel gaat Queen of Hearts, net als #MeToo, over macht en onmacht.

Peter von Scholten

1987 | Historische film, Biografie

Denemarken 1987. Historische film van Palle Kjärulff-Schmidt. Met o.a. Ole Ernst, Etta Cameron, Jesper Langberg, Preben Kristensen en Olaf Ussing.

In deze historisch-biografische film wordt de gouverneur van de Maagden-Eilanden (Deens West-Indië) geportretteerd als een rare man, een groot politicus, wellustig, doch hartverwarmend en een voorstander van emancipatie van de autochtone bevolking. Mooi gefilmde interieurs en prachtige tropische locaties. Goede acteurs zetten rake portretten neer van Deense kolonialen.

Kampen om den röde ko

1987 | Komedie

Denemarken 1987. Komedie van Jarl Friis Mikkelsen en Ole Stephensen. Met o.a. Jarl Friis Mikkelsen, Ole Stephensen, Axel Strøbye, Mari-Anne Jespersen en Poul Bundgaard.

De Deense tv-komieken Mikkelsen en Stephensen schreven en regisseerden deze lichtvoetige klucht met knipoogjes naar Monty Python en de Marx Brothers en spelen bovendien de hoofdrollen, een schofterige rokkenjager en een romantische boer die het opnemen voor een meisje in moeilijkheden en een geruïneerde graaf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Preben Kristensen op televisie komt.

Reageer