Antonio Ribas is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Dalí

1990 | Biografie

Spanje 1990. Biografie van Antonio Ribas. Met o.a. Lorenzo Quinn, Sarah Douglas, Fracisco Guijar en Michael Catlin.

In 1940 geeft Dalí een uitgebreid interview in New York. Tijdens dit interview roept hij de eerste jaren van zijn leven weer in herinnering. Deze film is oppervlakkig schilderachtig en soms zelfs belachelijk. In de hoofdrol zien we een karikaturale Lorenzo Quinn, de zoon van Anthony. Met het oog op een internationale distributie, werd deze Spaanse film in het Engels opgenomen.

El Primer torero porno

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Antonio Ribas. Met o.a. Joan Vázquez, Emma Quer en Blanca Marsillach.

Een feministische vrouw die verplicht is om als stripteaseuse te werken ontmoet een gefrustreerde stierenvechter. Een werkelijk beschamende komedie.

Victoria III

1984 | Historische film

Spanje 1984. Historische film van Antonio Ribas. Met o.a. Xabier Elorriaga, Helmut Berger en Norma Duval.

Het derde deel van VICTORIA; de film werd zeer koel ontvangen. Ook bekend als LA RAZÓN Y EL ARREBATO.

Victoria II

1983 | Historische film

Spanje 1983. Historische film van Antonio Ribas. Met o.a. Xabier Elorriaga, Helmut Berger, Norma Duval en Craig Hill.

Een vervolg op VICTORIA, deze keer tegen de achtergrond van WOI. Ook bekend als EL FRENESÍ DEL 17.

Victoria

1983 | Drama, Historische film

Spanje 1983. Drama van Antonio Ribas. Met o.a. Helmut Berger, Xabier Elorfiaga, Norma Duval, Craig Hill en Francisco Rabal.

Een epische recontructie van een beslissende periode in juni 1917 als de Spaanse wankele monarchie bedreigd wordt door de opkomende arbeidersbeweging, in navolging van de Russische revolutie. In het leger dreigt een scheuring te komen en profiteurs verleggen hun sympathie[KA3]en en dwarsbomen elkaar. In deze in drie delen opgesplitste en in Castiliaans dialect gesproken film wordt op scenarioniveau teveel overhoop gehaald om de draad niet kwijt te raken. Er zijn echter (goede) centrale rollen van Berger als principiële militair en Elorriaga als activist. Elke afzonderlijke scène in de contrasterende milieus is bovendien boeiend en fantasierijk in beeld gebracht, met af en toe een weldadige dosis ironie.

La Otra Imagen

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Antonio Ribas. Met o.a. Francisco Rabal, Julian Mateos, Jeannine Mestre, Asuncion Balaguer en Fernando Ulloa.

Een door een ongeval blind geworden man weigert in zijn conditie te berusten, ondanks zijn huwelijk met een blind geboren vrouw. De ontmoeting met een derde blinde die zich niet als gehandicapte wil laten behandelen, zal beider leven veranderen. De blinde mannen vertegenwoordigen elk een maatschappij-segment -bourgeoisie die heil verwacht van eigen, economische middelen en progressie die inperking en etikettering verwerpt. Het boeiende gegeven komt in haar uitwerking niet boven zinnige ideeën uit, omdat de acteurs weinig overtuigend 'blind spelen' en de regie al te nadrukkelijk is en daardoor het doel mist.

Medias y calcetines

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Antonio Ribas. Met o.a. Elena María Tejeiro, Jesús Guzmán, Julián Navarro en Mari Angeles Lledó.

Een gehuwde textielfabrikant wordt verliefd op een van zijn medewerksters en weet niet hoe hij dat verborgen moet houden. Een bezienswaardige komedie met een sociale achtergrond; het werk van een regisseur die zeer snel in verval is geraakt.

Las Salvajes en Puente San Gil

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Antonio Ribas. Met o.a. Adolfo Marsillach, María Silva', Rossana Yanni en Nuria Torray.

De inspanningen die een vrouwelijk toneelgezelschap zich getroost om zijn slechte faam kwijt te krijgen. Een komedie met kritische accenten, die in Spanje terecht beroemd werd en nu als de enige film van de regisseur Antonio Ribas geldt die de moeite waard is.