Peter Bräker

Componist

Peter Bräker is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Skinhead Attitude

2003 | Documentaire, Drama

Zwitserland/Duitsland/Frankrijk 2003. Documentaire van Daniel Schweizer. Met o.a. Karole, Laurel Aitken, Jimmy Pursey, Del O'Connor en Gavin Watson.

Een boeiend portret over de skinhead-beweging, die zijn oorsprong heeft in de beginjaren 1960 onder invloed van reggae toen een Jamaicaans musicus voor het eerst het woord skinhead bezigde. De beweging kwam toen uit een sociale stroming van de arbeidersklasse en was vooral anti-racistisch. Door muzikale invloeden van anarchistische punkgroepen zoals Sham 69 en ska- muziek van Laurel Aitken ontstonden er scheuringen en afscheidingen. In de jaren 1990 namen extreem rechtse groeperingen in Engeland en Duitsland het beeld over en associeerden de beweging met racisme en fascisme. De Zwitserse maker van documentaires Schweizer begaf zich met de 22-jarige Franse punker Karole, een innemende verschijning met androgyne trekken, op weg van Zwitserland naar Duitsland, Engeland, Zweden, Canada en Amerika om een kijkje te nemen in diverse punkbewegingen. Zo komen de extreme beweging Combat 18 en Red Necks uit Texas voor het voetlicht. Buitenstaanders krijgen een goed beeld over de skinheads, maar de betrokkenen zelf, afhankelijk in welke groepering zij zich bevinden, hebben nauwelijks een goed woord over voor rivale bewegingen. Het scenario is van regisseur Schweizer. Het camerawerk is van Denis Jutzeler en Schweizer. MiniDV-to-35mm. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Ich möchte Teil einer Jugendbewegung sein.

Happiness Is a Warm Gun

2001 | Drama, Fantasy

Zwitserland 2001. Drama van Thomas Imbach. Met o.a. Linda Olsansky, Herbert Fritsch, Claudia Cimaschi en Alois Kunz.

In 1992 werd de Duitse politica Petra Kelly, mede-oprichter van Die Grünen, doodgeschoten door haar vriend en partijgenoot Gert Bastian, die vervolgens de hand aan zichzelf sloeg. Zwitser Imbach begint zijn semi-fictieve reconstructie op het moment dat Kelly en Gert in een vagevuurachtige luchthaven aankomen, waar ze hun aardse levens bespreken en nagaan wat er allemaal is misgegaan. De aanpak is inventief en regelmatig fascinerend, maar voor een geschiedenisles ben je bij Imbach aan het verkeerde adres; zijn ambities liggen vooral op het artistieke front.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Bräker op televisie komt.

Reageer