Tone Brulin

Regisseur, Acteur

Tone Brulin is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Het Zilveren Hoekske

1989 | Komedie

België 1989. Komedie van André Van de Vijver. Met o.a. Tone Brulin, Jo De Meyere, Yvonne Colinet en Ben Rottiers.

Brulin, inwoner van een bejaardentehuis, trekt er op een mooie zomeravond op uit op zoek naar de plek waar hij zijn sinds lang overleden vrouw leerde kennen. Trage, nostalgische jeugdherinneringen van een oude man. Puike sfeerweergave van het bejaardentehuis.

De sluipschutter

1962 | Oorlogsfilm

België 1962. Oorlogsfilm van Tone Brulin. Met o.a. Wolgang Hepp en Robert Maes.

Een oorlogsverhaal dat met te weinig middelen is verfilmd en daardoor weinig geloofwaardig overkomt. Bovendien wordt het onderwerp onvoldoende uitgewerkt, zodat de gebeurtenissen en de personages evenmin weinig geloofwaardig lijken.

Rendez-vous in het paradijs

1957 | Komedie

België 1957. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Magda Lausanne, Theo van den Bosch, René Bertal, Frieda Linzi en Paula Geerts.

Antwerpse volksklucht met weduwnaar-cafébaas van den Bosch op zoek naar een vrouw, terwijl ook zijn buurvrouw Lausanne, eigenares van een pasteibakkerij en weduwe, wil hertrouwen. De dochter van Lausanne, Linzi, wil intussen carrière maken als zangeres. Aan het eind komt alles voor mekaar. Lausanne en Van den Bosch trouwen en Linzi vindt het huwelijksgeluk bij vlot acterende Buyl, zowat het enige lichtpunt in de film. Het leukste zijn nog de ernstig bedoelde dramatische scènes.

Meeuwen Sterven in de Haven

1955 | Drama

België 1955. Drama van Roland Verhavert, Rik Kuypers en Ivo Michiels. Met o.a. Julien Schoenaerts, Tine Balder, Tone Brulin, Alice De Graaf en Piet Frison.

De filmcriticus (en latere BRT-medewerker) Verhavert wilde zich afzetten tegen de middelmatigheid van de Belgische film en ensceneerde, met de grote Amerikaanse B-films als voorbeeld, samen met zijn vrienden Michiels en Kuypers een drama over jaloezie in de Antwerpse onderwereld. Een goedkope produktie die nog steeds bewondering opwekt, vooral door het fraaie camerawerk van Jan Blansjaar, alsof de Nouvelle Vague in België begon, in plaats van in Frankrijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tone Brulin op televisie komt.

Reageer