Jean Derome

Componist

Jean Derome is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

L'âge de braise

1997 | Drama, Romantiek

Canada/Frankrijk 1997. Drama van Jacques Leduc. Met o.a. Annie Girardot, France Castel, Michel Ghorayeb, Sheila-Rose en Domini Blythe.

VV.

Strand Under the Dark Cloth

1989 | Documentaire, Biografie

Canada 1989. Documentaire van John Walker.

De belangwekkende documentaire over het leven en het werk van de schoolmakende en invloedrijke fotograaf Paul Strand, die rond 1900 o.a. Manhattan vastlegde op de gevoelige plaat. Het script werd verzorgd door Seaton Findlay.

Trois pommes à côté du sommeil

1988 | Misdaad

Frankrijk/Canada 1988. Misdaad van Jacques Leduc. Met o.a. Normand Chouinard, Paule Baillargeon, Paule Marier, Hubert Reeves en Josée Chaboillez.

Er gebeurt niets in deze film, waarin feitelijk maar twee personages voorkomen. De hoofdpersoon houdt zich van 's morgens tot 's avonds bezig met zijn dagelijkse beslommeringen, maar nu hij veertig is, komt zijn verleden weer bovendrijven en met zijn vriend praat hij dan over allerlei dingen. De regisseur gaat te werk op basis van gedachten- en gevoelsassociaties om liefde, eenzaamheid, hartstocht, kennis, en het mysterie van leven en dood aanschouwelijk te maken. Onder de ogenschijnlijk simpele buitenkant gaat een intens verwarrende en zeer vernuftig opgezette film schuil. De vriendschap tussen de twee mannen is schitterend in beeld gebracht door Pierre Letarte. Deze film werd in 1990 tijdens de Achtste Ontmoetingsdagen in Montréal bekroond met de prijs van de vereniging van filmcritici uit Quebec.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Derome op televisie komt.

Reageer