Arturo de Córdova

Acteur

Arturo de Córdova is acteur.
Er zijn 50 films gevonden.

Qué haremos con papá?

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, César Costa en Marís Elena Marqués.

Na een aanval van geheugenverlies gaat een getrouwde man een nieuw huwelijk aan. Als hij zich ervan bewust wordt, besluit hij van beide vrouwen te scheiden en dan definitief voor een van hen te kiezen. Maar dan krijgt hij weer een aanval. Een zeer zwakke komedie over bigamie, een thema dat de regisseur al eerder behandelde in ESTA NOCHE NO.

Los perversos

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Fanny Cano en Fernando Luján.

Een jonge pastoor wordt lastig gevallen door een meisje dat beweert hopeloos verliefd op hem te zijn. Een afgrijselijke, moralistische film.

Juventud sin ley

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Marga López, Arturo de Córdova, Kitty de Hoyos en José Elías Moreno.

Het tragische verhaal van twee jongeren, leiders van twee rivaliserende bendes. Een afschuwelijke, hypocriete film.

El pecador

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Kitty de Hoyos en Pina Pellicer.

Een hoogleraar in de rechtswetenschappen wordt verliefd op een cabaretzangeres die de geliefde is van een drugshandelaar. Hij raakt betrokken bij een aantal verwikkelingen. Ondanks de sterbezetting een belachelijk melodrama.

El gángster

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Luis Alcoriza. Met o.a. Arturo de Córdova, Ana Luisa Peluffo, Angélica María en Sofía Alvarez.

Een gangster die zijn omzwervingen zat is, keert terug naar zijn vaderland Mexico om een rustig leven te leiden bij zijn familie. Zijn familie denkt daar echter anders over. Genietbaar dankzij de humor waarmee het verhaal verfilmd is.

El amor no es pecado

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Arturo de Córdova, David Reynoso en Evangelina Elizondo.

Nadat haar zoon is gestorven en haar man is verdwenen, sticht een vrouw een tehuis voor invalide kinderen en treedt vervolgens in een klooster. Dan komt haar doodgewaande man terug. De ene na de andere ramp overkomt de heldin van dit buitengewoon vervelende melodrama. Ook bekend als EL CIELO ES DE LOS POBRES.

Cuando acaba la noche

1964 | Misdaad

Mexico/Puerto Rico 1964. Misdaad van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Marta Romero en Miguel Angel Alvarez.

De politie poogt een grote drugslijn op te rollen. In deze film wilde men de werkelijkheid weergeven van de drugshandel in Puerto Rico, destijds sterk in opkomst. Goed gemaakt en zelfs geloofwaardig.

El Esqueleto de la señora Morales

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Arturo de Córdova, Amparo Rivelles, Elda Peralta en Guillermo Orea.

Een maniakale vrouw maakt haar man en de mensen die haar omringen het leven onmogelijk. Gebaseerd op een vrij onbekende roman van Arthur Machen, waar González een schitterende zwarte komedie van wist te maken, die nogal wat gelijkenissen vertoont met EL van Buñuel. Een zeer goede film, niet alleen vanwege de humor, maar ook om de satirische aspecten.

Miercoles de ceniza

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. María Félix, Arturo de Córdova, Víctor Junco en Rodolfo Landa.

Een meisje wordt verkracht door een priester. Jaren later, als zij een bordeel exploiteert, wordt zij verliefd op een man die ook een priester blijkt te zijn. Een dermate hypocriete film tref je maar zelden.

La Cigüeña dijo sí

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Julio Alemán en Adriana Roel.

Na duizend-en-een problemen te hebben overwonnen, kunnen een weduwe en een weduwnaar, die ieder een kind hebben, eindelijk trouwen. Een uitermate geforceerde komedie.

Isla para dos

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Tito Davison. Met o.a. Arturo de Córdova, Yolanda Varela, María Douglas en Eva Calvo.

Een jongen en een meisje ontmoeten elkaar tijdens een treinreis. Zij gaat in de stad wonen, hij is op vakantie. Beiden worden verliefd, totdat zij achter zijn verleden komt. Een zeer goede film met magistrale rollen van de Córdova en Varela.

El Hombre que me gusta

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Arturo de Córdova, Silvia Pinal, Prudencia Grifell en Oscar Ortíz de Pinedo.

Omdat hij geen lening krijgt, besluit een getrouwde man een eind aan zijn leven te maken. Hij stuurt een brief aan zijn vrouw, maar haar grootmoeder denkt dat hij haar wil vermoorden omdat hij haar een sta-in-de-weg vindt. Een luchtige en innemende film, hoewel een tikkeltje warrig.

Mi esposa me comprende

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Marta Mijares en Armando Calvo.

De goedheid van een professor in de literatuur is zo groot, dat hij niet wil dat het huwelijk van de vrouw van wie hij houdt mislukt. Een typisch Mexicaans, onuitstaanbaar melodrama.

La Ciudad de los niños

1956 |

Mexico 1956. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Sara García en Carlos Rivas.

Een priester richt een Kinderdorp op voor arme weeskindertjes. Een uitermate stichtelijk maar dodelijk vervelend melodrama, ook met de Spaanse acteur Eduardo Fajardo (die zo graag jankt).

Feliz año, amor mío

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Dalia Iñíguez en Manuel Zozaya.

Een beroemd violist besluit zelfmoord te plegen omdat zijn vrouw niet de minste aandacht aan hem besteedt. Mexicaanse versie van LETTER FROM AN UNKNOWN WOMAN uit 1948 van de grote Max Ophüls. Kwaliteit en techniek laten veel te wensen over.

Un Extraño en la escalera

1954 | Drama

Cuba/Mexico 1954. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Arturo de Córdova, Silvia Pinal, José María Linares en Andrés Soler.

Een jonge werknemer besluit zijn baas te vermoorden, maar als het zover is, komt een oude vreemdeling tussenbeide. Zoveel gruwel werkte het publiek van Cannes van dat jaar danig op de lachspieren. In Mexico had de film echter veel succes.

La Entrega

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Enrique Rambal en Andrea Palma.

Een meisje moet met een rijkaard trouwen om haar familie van een dreigend bankroet te redden. Gebaseerd op de roman Nada menos que todo un hombre van Miguel de Unamuno, die reeds in 1943 in Argentinië door Pierre Chenal was verfilmd onder de titel TODO UN HOMBRE. In het Mexicaanse geval was het resultaat middelmatig.

Amor en cuatro tiempos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Luis Spota. Met o.a. Arturo de Córdova, Ariadna Welter, Marga López en Carlos Rivas.

Vier verschillende liefdesverhalen in een film die de stupiditeit en aanstellerigheid ten top voert.

Reportaje

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Arturo de Córdova, Dolores del Río, Jorge Negrete en María Félix.

De eigenaar van een dagblad looft 10.000 dollar uit voor degeen die hem ter publicatie op oudjaar een sensationeel bericht bezorgt. Bijeengeraapte melodramatische verhalen, met een journalistieke noot. 's Lands populairste acteurs doen mee, evenals de Spaanse Carmen Sevilla.

El Valor de vivir

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Tito Davison. Met o.a. Arturo de Córdova, Rosita Quintana, María Douglas en Julio Villarreal.

Een musicus wordt in de gevangenis gezet, omdat zijn melodieën geheime codes voor de vijand zouden zijn. Een aanstellerige en vulgaire film met een abominabele regie.

Las Tres perfectas casadas

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Arturo de Córdova, Laura Hidalgo, Miroslava en José María Linares.

Drie echtparen vieren samen hun 18-jarig huwelijksfeest. Onverwachts krijgen zij een brief van de getuige waarin hij de echtgenoten opbiecht dat hij overspel heeft gepleegd met hun bruiden. Gebaseerd op het werk van Alejandro Casona. Gavaldón slaagde er niet in om er meer van te maken dan een zeldzaam ridicuul melodrama.

Fruto prohibido

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Irasema Dilián, Jorge Reyes en María Douglas.

Het pasgeboren dochtertje van een uitgever krijgt de naam van de titel van een roman: Minú. Alle inspanningen van regisseur en acteurs om een komedie te maken ten spijt, kwamen zij niet verder dan dit misbaksel.

El Rebozo de Soledad

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Arturo de Córdova, Pedro Armendáriz, Estela Inda en Domingo Soler.

Anders dan zijn collega, die rijk is geworden door abortussen, heeft de arts Alberto een welhaast religieuze opvatting van zijn beroep; hij leeft daardoor in armoede. Een bewonderenswaardige film met indrukwekkende beelden.

Cuando levanta la niebla

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Arturo de Córdova, María Elena Marqués, Columba Domínguez en Tito Junco.

Een geesteszieke vermoordt zijn kamergenoot om diens plaats in te nemen bij een rijke oom. Veel te kil en doorspekt met technische en fotografische hoogstandjes, om nog maar te zwijgen over de afgrijselijke muziek.

Te sigo esperando

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Víctor Junco en Lilia del Valle.

Een ex-zangeres hoopt door een kind te krijgen de liefde van haar overspelige man te herwinnen. Inderdaad slaagt zij daarin, maar slechts voor korte duur. Een sympathiek en goed gemaakt melodrama van de meester in het vak.

Paraíso robado

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Arturo de Córdova, Irasema Dilián, María Douglas en Charles Rooner.

Een meisje wordt gek als haar vriend sterft. Een ex-minnaar, thans psychiater, probeert haar te genezen. Een bespottelijke film vol onnodig hellende vlakken.

Mi esposa y la otra

1951 | Komedie, Drama

Mexico 1951. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Ramón Gay en Alma Delia Fùentes.

Een man wiens vrouw ernstig ziek is moet zorgen voor de drie kinderen die hij bij zijn minnares heeft en alle mogelijke uitvluchten verzinnen om te voorkomen dat zijn ontrouw uitkomt. Een film die helemaal in dienst staat van het meest hechte duo uit de Mexicaanse film: De Córdova en López. Verder niets bijzonders.

La Ausente

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Arturo de Córdova, Rosita Quintana, Andrea Palma en María Douglas.

Na de dood van zijn vrouw trouwt een weduwnaar met de instructrice van zijn dochter, daarmee de afgunst opwekkend van de zuster van de overledene die op hem verliefd is. Overduidelijk plagiaat van REBECCA, vol stompzinnige verwikkelingen.

En la palma de tu mano

1950 | Horror, Misdaad

Mexico 1950. Horror van Roberto Gavaldón. Met o.a. Arturo de Córdova, Leticia Palma, Carmen Montejo en Ramón Gay.

Een occultist ontdekt de moord op een miljonair. Een zeer zorgvuldig gemaakte film, maar zonder kracht. Al met al een redelijke film.

El Hombre sin rostro

1950 | Horror, Mysterie

Mexico 1950. Horror van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Arturo de Córdova, Carmen Molina, Miguel Angel Ferriz en Matilde Palou.

Een lijkschouwer legt het werk neer na de gruwelijke aanblik van een paar door een onbekende moordenaar vreselijk verminkte vrouwenlijken. Een opmerkelijke en goed uitgewerkte film, die destijds niet voldoende werd gewaardeerd.

La Selva de fuego

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Dolores del Rio, Arturo de Córdova, Miguel Inclán, Gilberto González en Arturo De Cordova.

Een mooie vrouw wekt de hartstocht op van de arbeiders op een veehouderij. Kille regie volledig ondergeschikt gemaakt aan twee destijds zeer populaire acteurs, die voor het eerst in een film samenspelen.

Crepúsculo

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Arturo de Córdova, Gloria Marín en Lilia Michel.

Een uitstekend chirurg besluit zijn beroep niet meer uit te oefenen als gevolg van een psychose, die heeft geleid tot zijn eerste fatale fout tijdens een operatie. Een onbeschrijflijk aanstellerige film die destijds echter nogal succesvol was.

El conde de Montecristo

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Mapy Cortés, Consuelo Frank en Julio Villarreal.

De beroemde klassieker van Alexander Dumas door Urueta op het scherm gebracht. Een van de beste Mexicaanse films.

Cinco minutos de amor

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Arturo de Córdova, Mapy Cortés en Carlos Orellana.

Een aantal personen komt bijeen om de hand van hun respectieve geliefden te vragen, zonder dat iemand van hen op de hoogte is van de verschijning van de ander. Een film met alleen binnenopnames, ontzaglijk pover en bovendien overladen met dialogen. Zeer smakeloos geregisseerd.

Ay, qué tiempos, señor don Simón!

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Joaquín Pardavé, Arturo de Córdova en Mapy Cortés.

Een jonge weduwe gaat optreden in een theaterstuk dat alleen voor mannen is bestemd. Hierdoor wordt zij uit het 'Verbond van Goede Zeden' gezet. Grove komedie waarin de vroegere zeden over de hekel worden gehaald. De film is grotendeels op deze 'plot' gebaseerd.

Alejandra

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Arturo de Córdova, Susana Guízar, Sara García en Anita Blanch.

Een schrijver vindt voor de deur van zijn huis een baby die zijn dochter blijkt te zijn. Ze groeit op zonder dat haar vader iets weet. Belachelijk, onuitstaanbaar melodrama dat zich verlustigt aan het onderwerp incest, dat in die tijd nogal beladen was.

Hombre o demonio

1940 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1940. Avonturenfilm van Manuel Contreras Torres. Met o.a. Medea de Novara, Arturo de Córdova en Julio Villarreal.

Een losgeslagen 'gentleman' die dol is op vrouwen, trouwt door gebruik te maken van bedrog met de verloofde van zijn neef. Een soort doorsnee avonturentragedie. Zeer slecht geschreven en nog slechter in scène gezet.

El Secreto del sacerdote

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Arturo de Córdova, Alicia de Phillips, Pedro Armendáriz en René Cardona.

Een biechtgeheim brengt verdeeldheid onder drie onafscheidelijke vrienden. Het debuut van deze regisseur, die aan het zo afgezaagde Mexicaanse melodrama niets nieuws heeft bijgedragen.

El Milagro de Cristo

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Arturo de Córdova, María Luisa Zea en Linda Gorráez.

Een blinde jongeman wordt verzorgd door het jonge meisje dat hem te hulp kwam bij het ongeluk dat hem blind maakte. Hij heeft de belofte gedaan dat als hij zou genezen, hij monnik zou worden. Een ongelooflijk wreed melodrama, slecht geregisseerd en nog slechter vertolkt.

Odio

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van William Rowland. Met o.a. Fernando Soler, Arturo de Córdova, Magda Haller en Domingo Soler.

Een man voelt zich gerechtigd een kennis die hem een hak heeft gezet, gemeen te behandelen. Gebaseerd op een bekend werk van George Elliott, op magistrale wijze ten tonele gebracht.

La Noche de los mayas

1939 | Romantiek, Fantasy

Mexico 1939. Romantiek van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Estela Inda, Isabela Corona en Luis Aldás.

In een Mayadorp verschijnt een blanke man die verliefd wordt op een inboorlinge; vanaf dat moment breekt er een droogteperiode aan. Om de weergoden gunstig te stemmen moeten de inboorlingen het lichaam van het jonge meisje offeren. Een zeer belangrijke produktie die een nieuw gezicht heeft gegeven aan de Mexicaanse film, die in die tijd bol stond van de huilerige melodrama's.

Refugiados en Madrid

1938 | Drama

Spanje 1938. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. María Conesa, Fernando Soler, Vilma Vidal en Arturo de Córdova.

Het oponthoud van een groep vluchtelingen in een Zuid-Amerikaanse ambassade. Een sociaal-politiek drama en tevens een co-produktie tussen het republikeinse Spanje en Mexico, dat verontwaardigd was over de muiterij van de generaal Franco.

Mientras México duerme

1938 | Misdaad

Mexico 1938. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Arturo de Córdova, Gloria Morel, Miguel Arenas en Alberto Martí.

Een bende drugshandelaars komt in beweging als een van hun dealers door de politie wordt gegrepen. Een produktie waarbij de gangsterfilms van Von Sternberg, Howard Hawks en Mervyn Le Roy tot lering hebben gestrekt. Galindo heeft zijn opleiding niet tevergeefs in Hollywood genoten. Met goede smaak en gevoel voor stijl geregisseerd.

La Casa del ogro

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Fernando de Fuentes. Met o.a. Fernando Soler, Arturo de Córdova, Gloria Marín en Elena D'Orgaz.

In een flatgebouw woont een aantal zeer uiteenlopende mensen. Gebaseerd op een verhaal van Del Corral. Een goed uitgevoerde film waarin een sterk beeld wordt getoond van de zeden en gewoonten van Mexico.

La Bestia negra

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Gabriel Soria. Met o.a. Fernando Soler, Mary López, Arturo de Córdova en Carlos López Moctezuma.

Een meisje raakt, door haar spitsvondigheid, bevriend met het personeel van een circus. Walgelijk, huilerig melodrama.

Hombres de mar

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Vilma Vidal, Arturo de Córdova, Esther Fernández en Domingo Soler.

Een jonge weduwe verhuist naar het dorp van haar overleden echtgenoot, waar verscheidene mannen verliefd op haar worden. Niets bijzonders, behalve dat de 'Indiaanse' Fernández regisseur Urueta beschuldigde van plagiaat.

La Paloma

1937 | Romantiek

Mexico 1937. Romantiek van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Medea de Novara, Arturo de Córdova, Alfredo del Diestro en Josefina Escobedo.

Keizerin Charlotte regeert uit zuivere en enthousiaste liefde voor haar echtgenoot. Een soort vervolg op JUÁREZ Y MAXIMILIANO, maar niet van hetzelfde niveau, hoewel de film door dezelfde man is geregisseerd.

Ave sin rumbo

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Roberto O'Quigley. Met o.a. Andrea Palma, Arturo de Córdova, Carlos Villarías en Angel T. Salas.

Een onmogelijke liefdesgeschiedenis tussen een ex-prostituée die zich wil bevrijden en een decadente aan alcohol verslaafde arts die zich verborgen houdt voor de politie voor een misdrijf dat hij niet heeft gepleegd. Nogal middelmatig, zoals bijna alles van deze regisseur.

Esos hombres!

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Adriana Lamar, Arturo de Córdova, Marina Tamayo en Emma Roldán.

Azucena, een jonge gescheiden vrouw, probeert haar geliefde over te halen zijn loopbaan als advocaat op te geven. Hij bedriegt haar echter met een jong rijk meisje. Door de grijze, niet- aanwezige regie van Aguilar heeft deze film niets opmerkelijks, zelfs niets schilderachtigs.

Cielito lindo

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Roberto O'Quingley. Met o.a. Pepe Ortiz, Lupita Gallardo, Arturo de Córdova en Carlos López 'Chaflán'.

Een gevoelig conflict tussen twee moedige mensen die liever wat opofferen dan zich te verlagen tot kleingeestig gedoe. De film deed destijds nogal wat stof opwaaien. Op gepaste wijze geregisseerd en goed vertolkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arturo de Córdova op televisie komt.

Reageer