Isabelle Pierson

Regisseur, Acteur

Isabelle Pierson is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Petits nuages d'été

1998 | Romantiek

België/Hongarije/Frankrijk 1998. Romantiek van Olivier Langlois. Met o.a. Marie Matheron, Odette Laure, Yves Robert, Jean-Paul Roussillon en Giulia Demont.

Walter (Benedict) en Maria Mueller (Matheron) arriveren met hun elfjarig dochtertje Christina (Demont) in hun riante vakantiewoning in M[KA3]unchen. Ze hopen hier te redden wat nog rest van hun huwelijk. Maria is een fanatieke eco-militante en tijdens haar kruistochten voor een beter leefmilieu heeft ze haar gezin verwaarloosd. Hierdoor heeft ze Walter in de armen van andere vrouwen gedreven. Hun rust is echter van korte duur, want Maria verneemt dat er zich een kartonfabriek in de buurt zal komen vestigen en die zal ongetwijfeld de omgeving vervuilen. Walter op zijn beurt valt voor de charmes van de mooie Marl[KA2]ene (Arnold), secretaresse van het gemeentehuis. Onder het mom van een milieufilm wordt hier een stationsrommannetje opgeklopt tot een militant pamflet. De jonge Demont als Christina levert nog de beste prestatie van de hele cast: ze is natuurlijk en spontaan en steelt het hart van de kijkers. De rest komt, ondanks alle goede bedoelingen, geforçeerd en vooral gemanipuleerd over. Claude d'Anna en Laure Bonin baseerden het scenario op een verhaal van Jean-Louis Magnon. Gefilmd in Hongarije door Bruno Privat.

Carré blanc

1985 | Documentaire

Frankrijk/Canada 1985. Documentaire van Isabelle Pierson en Gilles Delannoy. Met o.a. Jacques Paoli, Alain Hamon, Alain Stanké, Estelle Ghouzi en Marc Menant.

Zes journalisten onderzoeken op de sensatiebeluste manier van Jacopetti en consorten vooral in Canada, Miami en New York verschillende onderwerpen: Action Directe, illegale spelen, reconstructie van verminkte lijken, 'de best bewaakte man van Canada', enz. Alle reportages zijn authentiek behalve die van Action Directe: dat is storend. Nog storender zijn de willekeurig toegevoegde ondersteunende effecten en de rommelige aanblik. Origineel is dat de verslaggevers van de reportage ook de acteurs in de film zijn, waardoor de film een egotrip wordt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Isabelle Pierson op televisie komt.

Reageer