Hans Erik Philip

Componist

Hans Erik Philip is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Hrafinn flýgur

1984 | Avonturenfilm, Historische film

IJsland/Zweden 1984. Avonturenfilm van Hrafn Gunnlaugsson. Met o.a. Jacob Thór Einarsson, Egill Ólafsson, Edda Björgvinsdóttir, Helgi Skúlason en Sveinn M. Eidsson.

Gunnlaugssons derde avondvullende speelfilm gooide hoge ogen: hij werd ingezonden door IJsland voor de Oscar als Beste Buitenlandse Film van 1984, maar het heeft niet zo mogen zijn. Het verhaal gaat over een Ier, die de afslachting van zijn ouders en zijn stiefbroers en de maagdenroof van zijn zuster door Noorse Vikingen wil gaan wreken. Hij spoort de woeste barbaren op in IJsland en wil zijn zuster bevrijden. Zij heeft echter een innige relatie aangeknoopt met een Noorman en heeft een kind van haar aanrander, dat ze beschermen wil. Goed in zijn soort, maar je moet ervan willen genieten. Kreeg een vervolg in 1988 dat Í SKUGGA HRAFNSINS heet en in 1991 HVÍTI VÍKINGURINN, zodat er een trilogie is ontstaan. Het scenario is van de regisseur, die tevens coproducent was. Voor de export werden er een Engelstalige, Franstalige en Spaanstalige versie gemaakt.

Ingenioer Andrées luftfaerd

1982 | Drama, Avonturenfilm, Biografie

Duitsland/Noorwegen/Zweden 1982. Drama van Jan Troell. Met o.a. Max von Sydow, Goeran Stangertz, Sverre Anker Ousdal, Clément Harari en Cornelis Vreeswijk.

Tegen pessimistische voorspellingen in vertrekt een ingenieur met twee partners in 1897 met een luchtballon vanaf Spitsbergen. Na drie dagen stranden ze op het poolijs, waar ze de winterse ontberingen nog enige maanden weten te doorstaan. De opmerkelijke fotografie en de inzet van de acteurs worden bijna teniet gedaan door de in dramatisch opzicht zwakke scenariobewerking en de onnodige flash-backs over het liefdeleven van de tragische helden. De wetenschap dat het waar gebeurd is, helpt de toeschouwer misschien over de dode punten heen en maakt hem ontvankelijker voor de boeiende of aangrijpende momenten. (Er bestaat ook een TV-serie van in totaal 180 minuten.)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Erik Philip op televisie komt.

Reageer