Claude Jutra

Regisseur, Acteur

Claude Jutra is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Surfacing

1984 | Avonturenfilm

Canada 1984. Avonturenfilm van Claude Jutra. Met o.a. Joseph Bottoms, Kathleen Beller, R.H. Thompson en Margaret Dragu.

Een jonge vrouw onderneemt een barre tocht door de wildernis van Noord-Canada op zoek naar haar vermiste vader. Een nogal middelmatig werkje van de regisseur die in 1971 zo aardig begon met MON ONCLE ANTOINE.

By Design

1981 | Drama

Canada 1981. Drama van Claude Jutra. Met o.a. Patty Duke Astin, Sara Botsford, Saul Rubinek en Sonia Zimmer.

De lesbische mode-ontwerpster Astin besluit dat ze een kind wil. In aanleg interessant materiaal wordt onhandig uitgewerkt; een van de weinige slechte rollen van Astin.

My Uncle Antoine

1971 |

1971. Claude Jutra. Met o.a. Jacques Gagnon, Claude Jutra, Jean Duceppe en Olivette Thibault.

De lesbische mode-ontwerpster Astin besluit dat ze een kind wil. In aanleg interessant materiaal wordt onhandig uitgewerkt; een van de weinige slechte rollen van Astin.

Mon oncle Antoine

1971 | Familiefilm

Canada 1971. Familiefilm van Claude Jutra. Met o.a. Jean Duceppe, Lyne Champagne, Jacques Gagnon, Lionel Villeneuve en Hélène Loiselle.

Een sympathieke, gemoedelijke kroniek over het dagelijkse leven van oom Antoine, die een kruidenierszaak annex winkel van Sinkel heeft, en bij gelegenheid begrafenisondernemer is. De gebeurtenissen worden gezien door de ogen van puber Benoit (Duceppe), de vijftien-jarige neef van Antoine, en krijgen zo een dromerige charme en milde ironie over volwassenen die voor een keertje pauze maken in hun povere bestaan omdat het Kerst wordt. Misschien een tikje te lang, maar mooi en gevoelig. De film speelt zich af in een klein mijnstadje in de Canadese provincie Québec omstreeks 1940. De film werd 21 maal bekroond en uitgeroepen tot beste Canadese film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claude Jutra op televisie komt.

Reageer