Michail Romm

Regisseur, Scenarist

Michail Romm is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Obyknovennyi fashizm

1965 | Documentaire

SU 1965. Documentaire van Michail Romm.

Een uit documentair materiaal samengestelde film, waarin geprobeerd wordt na te gaan waarom het nazi-fascisme zoveel miljoenen Duitsers kon meeslepen in een van de verschrikkelijkste avonturen in de geschiedenis van de mensheid. Deze inmiddels klassiek geworden film heeft een sterk ironische werking en het schaamteloze karakter van het nazi-regime wordt aangetoond door de film op te bouwen tegen de achtergrond van de onbedorven wereld van het kind. Scenario van de regisseur, Maja Turovskaya en J. Chanyutin. Camerawerk van S. Minervin en German Lavrov.

Tsjevolek no. 217

1944 | Drama

SU 1944. Drama van Michail Romm. Met o.a. Jelena Koezmina, Anna Lisyanskaya en Vasili Zaichikov.

Een jong Russisch meisje wordt naar Duitsland gedeporteerd om als keukenslaaf te dienen. Een grimmige film waarin geen dramatisch of cinematografisch middel ongebruikt wordt gelaten om de menselijke tragedie en vernedering in oorlogstijd in beeld te brengen. In de stilering zijn invloeden van Brecht te ontdekken. Deze schematische, anti-Duitse film wordt als een der beste 'oorlogsfilms' beschouwd en is een Stalinprijs-winnaar.

Lenin v 1918 godu

1939 | Biografie

SU 1939. Biografie van Michail Romm. Met o.a. Boris Sjtsjoekin, Michail Gelovani, Nikolai Tsjerkasov, Nikolai Bogolyubov en Nikolai Okhlopkov.

Het vervolg op LENIN V OKTYABRE, waarin de problemen worden gedramatiseerd die Lenin en de Bolsjewieken ondervonden in hun eerste en meest kritische jaar van politieke macht. Gemaakt onder controle en supervisie van Beria (hoofd staatpolitie) om Stalins historische rol in de film te verfraaien. Bij de hermontage in 1965 werden vele historisch onjuiste sequenties verwijderd. De Lenin-vertolker Sjtsjoekin overleed kort na het gereed komen van de film, terwijl een derde Lenin-film in voorbereiding was. Een van Romms beste films. Gelovani was de vaste Stalin-vertolker van zijn tijd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michail Romm op televisie komt.

Reageer