Marc Smerling

Scenarist, Producer

Marc Smerling is scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Catfish

2010 | Documentaire

Verenigde Staten 2010. Documentaire van Ariel Schulman en Henry Joost. Met o.a. Yaniv Schulman, Ariel Schulman, Melody C. Roscher en Megan Faccio.

De hippe New Yorkse fotograaf Nev Schulman correspondeert via internet met een ongewoon getalenteerd achtjarig meisje, dat van zijn foto's mooie schilderijen maakt. Ze heeft een grote zus, die ook al zo kunstzinnig is, en bovendien razend knap en duidelijk geïnteresseerd in Nev. Zijn broer en een vriend besluiten een documentaire over de opbloeiende relatie te maken. Catfish is een verrassende, intrigerende en meeslepende vertelling, die werd gefilmd met alles wat voorhanden was, van videocamera's tot mobieltjes. Groot succes, en onderwerp van verhitte discussies, op het Sundance festival.

All Good Things

2010 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2010. Misdaad van Andrew Jarecki. Met o.a. Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella, Philip Baker Hall en Lily Rabe.

Op een dag ontmoet David (Gosling), een rijke erfgenaam uit een vastgoedfamilie, de mooie Katie (Dunst). Het klikt, Katie gaat mee naar een feestje, van het een komt het ander en de twee beginnen een relatie. Davids vader is een opmerkelijk kille man, maar David gaat toch in het familiebedrijf werken. Daarna verslechtert zijn relatie met Katie in hoog tempo. Op ware gebeurtenissen gebaseerd misdaaddrama, gemaakt door de regisseur van de fameuze documentaire Capturing the Friedmans, met een fantastische cast. Intrigerend, maar op het eind wel erg barok.

Capturing the Friedmans

2003 | Documentaire

Verenigde Staten 2003. Documentaire van Andrew Jarecki.

Capturing the Friedmans is een ingenieus gemonteerde zoektocht naar het ware verhaal van de Amerikaanse familie Friedman waarvan de vader en de oudste zoon in de jaren tachtig werden veroordeeld voor pedofilie. Openingsdocumentaire tijdens het IDFA 2003.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marc Smerling op televisie komt.

Reageer