Guilherme de Almeida Prado

1954 Regisseur, Scenarist, Producer

Guilherme de Almeida Prado (1954) is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Perfume de Gardenias

1995 |

Brazilië 1995. Guilherme de Almeida Prado. Met o.a. Raul Gazolla, José Lewgoy, Betty Faria, Claudio arzo en Walter Quiroz.

Wanneer het land zich in economisch moeizame tijden bevindt begint de stuurloze pleger van 'de perfecte misdaad', een taxi- chauffeur, schuld te bekennen aan misdaden die hij nooit gepleegd heeft.

A Dama do Cine Shanghai

1987 | Mysterie, Misdaad, Thriller, Romantiek, Film noir, Komedie

Brazilië 1987. Mysterie van Guilherme de Almeida Prado. Met o.a. Maitê Proença, Antônio Fagundes, José Lewgoy, Jorge Dória en José Mayer.

Onroerendgoedmakelaar Lucas (Fagundes) gaat op een drukkende zomeravond naar de bioscoop om aan de hitte te ontsnappen. Tijdens de voorstelling ontdekt hij dat hij naast de dubbelgangster (Proença) zit van de beeldschone heldin op het witte doek. Dat is ook toevallig! Als een kennis van haar ook nog geïnteresseerd blijkt in een pand dat hij wil verkopen ziet hij zijn kans schoon en maakt hij een afspraakje met de vrouw. Maar dan volgen bedrog en intriges, en uiteindelijk wordt hij van moord verdacht. Aardige, sfeervolle misdaadfilm met een stevige knipoog naar jaren veertig gangsterfilms.

Flor do desejo

1983 | Komedie, Erotiek

Brazilië 1983. Komedie van Guilherme de Almeida Prado. Met o.a. Imara Reis, Caïque Ferreira en Tamara Taxman.

Een havenarbeider en een prostituée beginnen een nogal diepgaande verhouding. Een soort van parodie op erotische komedies met zinspelingen op de maatschappelijke problemen in Brazilië. Goed spel met een goed tempo.

op televisie
1 uitzending

A Dama do Cine Shanghai (1987) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 11 november
ZDF
03:50 - 05:40

Reageer