Roberto Camardiel is acteur.
Er zijn 52 films gevonden.

Lad isbjønene danse

1990 | Familiefilm, Komedie

Denemarken 1990. Familiefilm van Birger Larsen. Met o.a. Anders Schoubye, Tommy Kentner, Birthe Neumann, Paul Hüttel en Roberto Camardiel.

Lasse is twaalf jaar. Zijn vader is een Elvis Presley-fan. Zijn moeder is in verwachting van een andere man. Als mama bij haar nieuwe vriend gaat wonen, moet Lasse mee. Erg tegen zijn zin, want hij kan het goed vinden met zijn vader. Eerst doet Lasse zijn best om een modelzoontje te worden, zoals zijn nieuwe 'vader' dat wil. Langzamerhand leert hij echter zijn eigen wil door te drijven. Hij kan niet goed meer meekomen opschool. Hij beleeft een opwindend avontuur in de vrije natuur. Een bijzonder knap gespeelde film, met een flinke dosis humor, over vaders en zonen. Jonas Cornell en regisseur Larsen bewerkten het boek van Ulf Stark tot scenario.

La Ocasión

1978 | Erotiek, Drama

Spanje 1978. Erotiek van José Ramón Larraz. Met o.a. Teresa Gimpera, Javier Escrivá, Félix Dafauce en Roberto Camardiel.

Een groep losbandige hippies doet een inval in een chalet en verkracht een vrouw. Een kopie van de op zich al tamelijk erbarmelijke vroege films van Wes Craven.

Un Hombre llamado Flor de Oto[KA4]no

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Pedro Olea. Met o.a. José Sacristian, Carmen Carbonell, Paco Algora, Carlos Pineiro en Francisco Algora.

Een jong academicus leidt een vermoeiend dubbelleven. Overdag is hij een vooraanstaand advocaat, s' avonds een overtuigd artiest in een travestietencabaret. Uit onvrede met deze onleefbare situatie wendt hij zich tot het anarchisme en komt tot daden die hem tenslotte naar de ondergang voeren. De film slaagt er op voortreffelijke wijze in een betrekkelijk controversieel onderwerp goed te bespreken.

Guerreras verde

1976 | Avonturenfilm

Spanje 1976. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Carmen Sevilla, Sancho Gracia, Roberto Camardiel, Daniel Martín en Rafael Hernández.

In Cordoba bestrijdt de Guardia Civil enige misdadigers. Een smadelijk propagandistisch knoeiwerk.

El Extraño amor de los vampiros

1974 | Horror

Spanje 1974. Horror van Leon Klimovsky. Met o.a. Emma Cohen, Carlos Ballesteros, Bartha Barry, Lucky Lusson en Luis Robles.

De onverwoestbare Graaf Dracula is weer actief, ditmaal op het Spaanse platteland. Mysterieuze sterfgevallen, grafschendingen en al die andere afschrikwekkende zaken, die bij het repertoire van de edelman-vampier horen, doen zich voor. Een zeldzaam sfeerloze Spaanse horror-variant op het klassieke gegeven wordt ondermijnd door hopeloos incongruente lokaties en statisch acteerwerk. Ook bekend als STRANGE LOVE OF THE VAMPIRES en THE NIGHT OF THE WALKING DEAD.

El Endemoniada

1974 | Horror

Spanje 1974. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Julian Mateos, Marian Salgado, Fernando Sancho, Lone Fleming en Tota Alba.

Een Spaanse variant op THE EXORCIST. De geest van een oude zigeunerin, die door de politie gedood is, neemt bezit van het dochtertje van de politie-commissaris. In dit zeer zwakke werkje, wordt de duivelse bezetenheid op bedenkelijke wijze geëxploiteerd. Engelse titels: THE POSSESSED en DEMON WITCH CHILD.

Tequila

1973 | Western

Italië/Spanje 1973. Western van Tulio Demichelli. Met o.a. Anthony Steffen, Roberto Camardiel, Eduardo Fajardo, Mirko Ellis en John Barthe.

Steffen speelt zijn gebruikelijke rol. Ditmaal rijdt hij met een halve idioot door de prairie. Vanwege de grappen, waar je het zuur van krijgt, is deze western nauwelijks verteerbaar, ook al komen de meer gebruikelijke ingrediënten er óók in voor.

Testa t'ammazzo, croce...sei morte...mi chiamano Alleluja

1971 | Western

Italië 1971. Western van Giuliano Carmineo. Met o.a. George Hilton, Charles Southwood, Agata Flori, Roberto Camardiel en Paolo Gozlino.

Keizer Maximilian van Mexico wil wapens kopen en die betalen met diamanten die dan gelijk het land uitgesmokkeld kunnen worden. Hilton wil graag in bezit komen van de edelstenen, en de wapenhandelaar betaalt met valse diamanten. Tito Carpi schreef deze onzin. Er wordt veel geschoten, en ook andere gebruikelijke rauwheden zijn te zien.

La venganza del Doctor Mabuse

1971 | Horror, Komedie, Thriller

Spanje/Duitsland 1971. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Fred Williams, Jack Taylor en Roberto Camardiel.

Dr. Frankow alias dr. Mabuse krijgt van een misdaadorganisatie opdracht om de plannen voor een geheim wapen te stelen. Zonder problemen slaagt hij er in de uitvinder van het wapen, von Orloff, te ontvoeren en hem de plannen te ontfutselen. Vervolgens moet hij achter de beveiligingscode komen, en hij stuurt zijn medewerkers, waaronder het monster Andros, op pad

La Venganza del Dr. Mabuse

1970 | Sciencefiction

Spanje/Duitsland 1970. Sciencefiction van Jesús Franco. Met o.a. Fred Williams, Jack Taylor, Ewa Strömberg, Roberto Camardiel en Friedrich Joloff.

Dr. Mabuse wil enige maanstenen gebruiken om de menselijke wil onder controle te brengen. E[KA1]en van de slechtste films van Franco, die deze keer een van zijn oude verhalen (GRITOS EN LA NOCHE) opnieuw gebruikt. Het enige positieve punt in de film is Taylor die de rol van Mabuse vertolkt. Jess Frank regisseerde deze film onder de naam van Jesús Franco. Ook bekend als DR. M. SCHLÄGT ZURŸCK.

Dio in cielo... Arizona in terra

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Juan Bosch. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Maria Pia Conte, Roberto Camardiel, Franco Brana en Carlo Gaddi.

Een grensstadje lijdt onder de terreur van een grootgrondbezitter die op punt van trouwen staat met een erfgename van mijnconcessies. De aankomst van Garringo leidt tot geweldsconflicten en legt intriges bloot, zodat de vrouw nog tijdig van de ondeugdelijkheid van aanstaande overtuigd wordt. Een traditionele spaghetti-western met het nodige melodrama en vooral veel schietpartijen.

Arizona Colt si scateno e li fece fuori tutti

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Sergio Martino. Met o.a. Anthony Steffen, Erika Blanc, Aldo Sambrell, Roberto Camardiel en Rosalba Neri.

Twee premiejagers zoeken rust. Maar zoals het in een spaghetti-western hoort, wordt die rust verstoord door een voormalig slachtoffer.

Quinto non ammazzare

1969 | Western

Spanje/Italië 1969. Western van Leon Klimovsky. Met o.a. Steven Tedd, Germán Cobos, Sarah Ross, Alfonso Rojas en Diana Sorel.

Een westernstadje wordt door een bende getiranniseerd. Eén man gaat daar een einde aan maken. Dit doorsnee-niemendalletje heeft de bekende spaghetti-ingrediënten.

Prisionero en la ciudad

1969 | Misdaad

Spanje 1969. Misdaad van Antonio de Jaén. Met o.a. Joselito, Chonet Lauret, Manolo Zarzo en Roberto Camardiel.

Een jongen uit de provincie raakt verstrikt in een Madrileens misdadigersnet. De ondergang van Joselito, in een film die ter meerdere eer en glorie van zijn veronderstelde dramatische kwaliteiten door hemzelf geproduceerd werd.

La Sfida dei Mackenna

1969 | Western

Italië/Spanje 1969. Western van Leon Klimovsky. Met o.a. John Ireland, Robert Woods, Annabella Incontrera, Roberto Camardiel en Daniela Giordano.

In deze armetierige western verbiedt een rancher zijn beide dochters te trouwen. Een jonge vrijer laat hij gewoon opknopen. De man krijgt een begrafenis van een vreemdeling. De rancher wil dat hij het lijk weer opgraaft in ruil voor een job op de ranch. De man weigert. Dan breekt de hel los. Het heeft allemaal niets om het lijf en Ireland is zeker geen sympathieke held.

Quel caldo maledetto giorno di fuoco

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Paolo Bianchini. Met o.a. Robert Woods, John Ireland, Roberto Camardiel, Tiziano Cortini en Gérard Herter.

Woods wordt ervan beschuldigd gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog als agent voor de Noordelijken verraad te hebben gepleegd. Een commissie werd totaal uitgemoord en de uitvinder van het machinegeweer, Gatlin, werd met zijn uitvinding ontvoerd. Woods krijgt echter de kans zijn onschuld te bewijzen door Gatlin en zijn uitvinding terug te brengen. Onderhoudend, maar meer ook niet.

Un Treno per Durango

1967 | Western

Italië/Spanje 1967. Western van Mario Caiano. Met o.a. Anthony Steffen, Enrico Maria Salerno, Mark Damon, Dominique Boschero en Roberto Camardiel.

In deze onderhoudende spaghetti-western draait alles om een goudzending voor een Mexicaanse generaal. Het komt in handen van de avonturiers Steffen en Salerno en al gauw zijn er kapers op de kust: een Franse journaliste, Boschero, en een geheimzinnige Amerikaan, Damon. Caiano schreef het scenario met Duccio Tessari. Enzo Barboni (de latere regisseur van de Trinity-films) was de cameraman. Caiano regisseerde als William Hawkins. Ook bekend als TREN PARA DURANGO.

Se sei vivo spara

1967 | Western

Spanje/Italië/Verenigd Koninkrijk 1967. Western van Giulio Questi. Met o.a. Roberto Camardiel, Marilù Tolo, Milo Quesada, Piero Lulli en Paco Sanz.

Deze goede spaghetti-western is origineel en heeft een heel aparte sfeer. Milian en zijn bende die uit Mexicanen bestaat en Lulli met zijn gespuis overvallen een goudtransport. Lulli laat dan alle Mexicanen doodschieten om de buit voor zich te houden en er vandoor te kunnen gaan. Hij ziet over het hoofd dat Milian niet dood is. Indianen knappen hem weer op en zien iets goddelijks in hem. Regisseur Questi zei in een interview dat hij wat homofilie in de film wilde brengen, en dat is hem redelijk gelukt. Milian en de Indianen groeperen zich om de bedriegers te grazen te nemen. Op video werd de film als DJANGO KILL uitgebracht en is meestal bekort.

Hamelin

1967 | Familiefilm, Fantasy

Spanje 1967. Familiefilm van Luis María Delgado. Met o.a. Miguel Ríos, Margaret Peters, Roberto Camardiel en Luchy Soto.

In een dorp dat door een muizenplaag wordt geteisterd, komt een muzikant die beweert een einde aan dit onheil te kunnen maken. Een bewerking van het beroemde verhaal Hamelin, ter ere van de Spaanse rockster Ríos, waardoor de hoofdpersoon in plaats van fluitist gitarist is.

Arizona Colt

1967 | Western

Frankrijk/Italië 1967. Western van Michele Lupo. Met o.a. Giuliano Gemma, Corinne Marchand, Fernando Sancho, Roberto Camardiel en Gérard Lartigau.

Een bende outlaws, waarvan alle leden getatoeëerd zijn met de 'S' van Schorpioen, belegert een gevangenis en brandmerkt de bevrijde gestraften ook met een 'S' om ze tot loyaliteit te dwingen. Een scherpschutter onder hen laat zich later door een bankier engageren, die de moord op zijn dochter wil laten wreken, en komt zo in conflict met zijn bevrijders.Deze traditionele spaghetti-western vol geweld en met een uiterst ingewikkeld scenario is met vlotte vaart in beeld gebracht, al zijn helden en schurken nauwelijks nog uit elkaar te houden.

Adios, Hombre

1967 | Western

Italië/Spanje 1967. Western van Mario Caiano. Met o.a. Craig Hill, Giulia Rubini, Eduardo Fajardo, Pierro Lulli en Roberto Camardiel.

In deze routine-western heeft de ex-gevangene Hill onschuldig gezeten door een valse getuigenis. Hij komt in een stadje dat pal daarna door een bende wordt bezet. Eén van de leden van die bende blijkt de man te zijn die destijds de valse getuigenverklaring heeft afgelegd. Hill ontvoert de man en geeft de bende lik op stuk.

Sette donne per i MacGregor

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van Franco Giraldi. Met o.a. David Bailey, Agata Flori, Leo Anchoriz, Roberto Camardiel en Cole (Alberto) Kitosh (Dell'Acqua).

Dit is een amusante en onderhoudende spaghetti-western rond zeven broers en zeven bruiden (in welke Amerikaanse film is dat thema ook al weer te vinden?). De eersten zijn Schotten, de meisjes komen uit Ierland. Maar er wordt ook heel wat afgeschoten, daar zorgt de bende van Anchoriz voor die de meisjes wil ontvoeren. De leider heeft daarnaast voortdurend kiespijn en dat levert ook complicaties op. Kortom het is dolle pret. Ulloa was tevens de cameraman van de film en de muziek was in de vertrouwde handen van Ennio Morricone.

Cabezas quemadas

1966 | Avonturenfilm

Spanje/Frankrijk 1966. Avonturenfilm van Willy Rozier. Met o.a. Lang Jeffries, Estella Blain, Philippe Clay, Roberto Camardiel en Jacques Dufilho.

Een groep desperado's vervoert wapens door de Afrikaanse woestijn. Een middelmatige maar sympathieke avonturenfilm, een co-produktie die gedeeltelijk geïnspireerd is door LE SALAIRE DE LA PEUR.

Solo contro tutti

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Antonio Del Amo. Met o.a. Robert Hundar, Mercedes Alonso, Adrian Hoven, Roberto Camardiel en Raf Baldassarre.

In dit onzinnige westernverhaal zou Hundar de zoon zijn van de befaamde bandiet Jesse James die door Bob Ford in de rug werd geschoten. Twintig jaar later zou Hundar dan zijn vader wreken, na eerst geprobeerd te hebben in alle rust te leven onder een andere naam.

Las Ultimas horas

1965 | Drama, Historische film

Spanje 1965. Drama van Santos Alcocer. Met o.a. Angel Picazo, María José Alfonso, Roberto Camardiel en Sancho Gracia.

De dagen voorafgaande aan de afkondiging van de Republiek worden geïllustreerd door het verhaal van twee families met verschillende ideologieën. Een film met een duidelijk politieke signatuur die ook door de regisseur werd geschreven en geproduceerd.

La vida privada de Fulano de Tal

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van José María Forn. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Susana Campos, Guadalupe Muñoz Sampedro en Roberto Camardiel.

Op de eerste verjaardag van hun huwelijksdag voelt een man zich verplicht om zijn vrouw een dure ring te geven die hij in der haast gekocht heeft. De vrouw negeert het geschenk, zodat de man een dief inhuurt om het te stelen. Deze redelijke film is vrij goed uitgewerkt.

Johnny West il macino

1965 | Western

Italië/Spanje/Frankrijk 1965. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Dick Palmer (Mimmo Palmara), Adriano Micantoni, Mara Cruz, Roberto Camardiel en Roger Delaporte.

De held, onschuldig gevangen, weet uit te breken en een postkoetsoverval te doen mislukken. Hij roeit uit wraak een bende outlaws uit. Een typische spaghetti-western. Niet erg boeiend.

I Quattro inesorabili

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Primo Zeglio. Met o.a. Adam West, Robert Hundar, Renato Rossini, Roberto Camardiel en Raf Baldassarre.

West komt te laat (door toedoen van vier premiejagers) om een onschuldig veroordeelde man mee te delen dat zijn onschuld is bewezen. Wel zorgt hij ervoor dat de vier hun premie niet kunnen opstrijken. Bij een kaartspel wordt een rancher doodgeschoten en West krijgt de schuld. De vier zetten de achtervolging in, in deze redelijk spannende spaghetti-western.

El Ultimo verano

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Juan Bosch. Met o.a. Jeanne Valerie, Arturo Fernández, María Asquerino, La Chunga en Roberto Camardiel.

Een jonge Franse vrouw gaat in Spanje bij haar moeder wonen en komt erachter dat die een relatie met een jongeman heeft. Een nietszeggende film.

Adios, gringo

1965 | Western

Frankrijk/Italië/Spanje 1965. Western van Giorgio Stegani. Met o.a. Giuliano Gemma, Ida Galli, Germano Longo, Massimo Righi en Roberto Camardiel.

De cowboy Brent (Gemma) wordt ten onrechte beschuldigd van veediefstal en moet vluchten om lynchers te ontkomen. Hij rehabiliteert zich na vele moeilijkheden. Harde spaghetti-western boordevol actie en naar sadisme neigende inslag. Goed maar vertrouwd verhaal; sympathieke hoofdrol van Gemma. Medewerkers benutten weer allerhande pseudoniemen: Stegani staat op de titelrol als George Finley, Gemma als Montgomery Wood, Galli als Evelyn Stewart, Longo als Grant Laramy en Righi als Max Dean.

Échappement libre

1964 | Komedie, Actiefilm

Spanje/Italië/Frankrijk/Duitsland 1964. Komedie van Jean Becker. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg, Gert Fröbe, Renate Ewert en Wolfgang Preiss.

Een smokkelaar krijgt de opdracht om als journalist goud van Barcelona naar Beiroet te brengen, met een fotografe als reisgezelschap. Het goud is omgegoten tot de carrosserie van een sportwagen, een Triumph TR4. De contactpersoon in Beiroet is gearresteerd en een smokkelaar probeert voor zijn eigen rekening de auto te verkopen. De misdaadorganisatie zet Fröbe in om de wagen te recupereren. Het avontuur speelt in Italië, Griekenland en Duitsland, maar de locaties en internationale rolbezetting rond het duo uit A BOUT DE SOUFFLE weten de film niet van eentonigheid te redden. Vijf schrijvers konden van het misdaadromannetje geen onderhoudend scenario maken en de regisseur heeft geen gevoel voor ritme of dynamiek.

Rueda de sospechosos

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Ramón Fernández. Met o.a. José Suárez, Susana Campos, Helga Liné en Roberto Camardiel.

Na een verjaardagsfeest wordt een rijke erfgename vermoordt. Een eerlijke poging om een intrige-film op te bouwen die echter door de gebrekkige kwaliteit van het script en van de regie de mist inging.

Platero y yo

1964 | Biografie

Spanje 1964. Biografie van Alfredo Castellón. Met o.a. Simón Martín, María Cuadra, Elisa Ramírez, Roberto Camardiel en Carlos Casaravilla.

Het levensverhaal van de dichter Juan Ramón Jiménez aan de hand van de anekdotes die ten grondslag lagen aan zijn beroemdste werk: Platero y yo . Een nietszeggende film.

El Señor de LaSalle

1964 | Avonturenfilm

Spanje 1964. Avonturenfilm van Luis César Amadori. Met o.a. Mel Ferrer, Tomás Blanco, Fernando Rey, Roberto Camardiel en Nuria Torray.

In het Frankrijk van de zeventiende eeuw stelt de heer De La Salle zich ten doel om de armoede van het volk te verhelpen. Een eenvoudige film, zonder veel belang maar toch met zekere kwaliteiten.

Rocío de la Mancha

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Rocío Dúrcal, Carlos Estrada, Helga Liné en Roberto Camardiel.

Een jong meisje wil de heldendaden van de fabelachtige Don Quichotte nadoen. Onuitstaanbaar.

Piedra de toque

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Julio Buchs. Met o.a. Arturo Fernández, Susana Campos, Angela Bravo en Roberto Camardiel.

Een Spanjaard komt voor zijn werk in Guinea terecht, waar hij met tegenzin onder de negerbevolking moet leven. Eerste film van Julio Buchs, zonder enig belang.

Isidro el labrador

1963 | Biografie

Spanje 1963. Biografie van Rafael Salvia. Met o.a. Javier Escrivá, María Mahor, Roberto Camardiel en Rafael Durán.

Het leven van St.Isidro Labrador, schutspatroon van Madrid en zijn echtgenote María de la Cabeza. Een vrome, gevoelige film, zoals zovele andere Spaanse films uit die tijd.

El Llanero

1963 | Western

Spanje 1963. Western van Jesús Franco. Met o.a. José Suárez, Silvia Sorrente, Georges Rollin, Roberto Camardiel en Manolo Zarzo.

In de Pampa duikt een held op die bereid is de onrechtvaardigheid te bestrijden. Een sympathieke maar toch mislukte poging om een Amerikaanse western naar het Argentinië uit het begin van de eeuw te verplaatsen.

Tombola

1962 | Komedie, Musical

Spanje 1962. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Marisol, Rafael Alonso, Roberto Camardiel en Guillermo Marín.

Een lieftallig meisje wordt ontvoerd. De derde uit de reeks onuitstaanbare films met het 'wonderkind' Marisol.

Teresa de Jesús

1962 | Biografie

Spanje 1962. Biografie van Juan de Orduña. Met o.a. Aurora Bautista, Eugenia Zuffoli, José Bódalo en Roberto Camardiel.

De levensgeschiedenis van de latere heilige Theresia van Jesus. De ondergang van de historische films in de tijd van Franco, hier samengaand met het religieuze genre dat destijds in de mode was.

Pachín almirante

1962 | Drama

Spanje 1962. Drama van Santos Alcocer. Met o.a. Angelito Gómez, Sun de Sanders, Roberto Camardiel en Julio Núñez.

De wees Pachín besluit bij de marine te gaan. Het vervolg op PACHÍN, een eveneens slechte film. Bovendien wordt de militaristische visie van de Spaanse film van meer dan drie decennia terug duidelijk naar voren gebracht in deze film.

Salto mortal

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Roberto Camardiel, Antonio Ozores, Diana Lorys en Elisa Montés.

De artiesten van een goedkoop circus zetten een plan op teneinde hun financiële situatie beter te maken. Een slechte film van Ozores maar toch iets beter dan de films die hij tegenwoordig regisseert.

Pachín

1961 | Familiefilm

Spanje 1961. Familiefilm van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Angelito Gómez, Roberto Camardiel, Jorge Vico en María Arias.

Een wees wil hoe dan ook slagen in het leven... Een typische Spaanse kinderfilm, die gemaakt werd op een moment waarop dit genre zeer in trek was. Op deze film is een vervolg gemaakt, PACHÍN ALMIRANTE.

El Hombre del expreso de Oriente

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Francisco García. Met o.a. Germán Cobos, Roberto Camardiel, Manuel Zarzo en Erasmo Pascual.

Tijdens een kerstfeest stemmen drie zwervers er in toe in een dorpje voor Driekoningen te spelen. Een overgevoelige huilfilm die van geen enkel belang is.

Bello recuerdo

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Libertad Lamarque, Roberto Camardiel en Sara Carcía.

Een wees wordt opgenomen in het huis van zijn lerares. De film is in één opzicht klassiek: de immens slechte smaak. De voornaamste acteur is de reeds vergeten Joselito.

Un Angel tuvo la culpa

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Luis Lucía. Met o.a. José Luis Ozores, Emma Penella, Amparo Rivelles, Roberto Camardiel en Alfredo Mayo.

Een dwaas, op wiens naam een groot bedrag op de bank is gestort, besluit uiteindelijk de bankbiljetten te verdelen onder de behoeftigen. Deze onduidelijke sociale komedie wordt bevolkt door in Spanje bekende acteurs en werd gemaakt door een populaire hoewel middelmatige regisseur.

Mi calle

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Edgar Neville. Met o.a. Roberto Camardiel, Adolfo Marsillach, Pedro Porcel, Jorge Rigaud en Conchita Montes.

Het verhaal van een Madrileense straat en haar bewoners. Een folkloristische komedie van goede cinematografische kwaliteit, ondanks de wat theatrale constructie. Het is de laatste film van Edgar Neville.

Molokai

1959 | Biografie

Spanje 1959. Biografie van Luis Lucia. Met o.a. Javier Escrivá, Roberto Camardiel en Angel Aranda.

Dit is het verhaal van vader Damián, apostel van de melaatsen. Een sentimentele, domme film, kenmerkend voor het Spanje van de vijftiger jaren.

La Encrucijada

1959 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1959. Romantiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. Analía Gadé, Jean-Claude Pascal, Jaime Avellán en Roberto Camardiel.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog aarzelt een vrouw tussen twee bewonderaars: een Franse gids en haar eigen echtgenoot. De eerste film van Balcázar. Even slecht als zijn daarop volgende films.

Bajo el cielo andaluz

1959 | Drama, Komedie

Spanje 1959. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Marifé de Triana, Roberto Camardiel, Antonio Casas, Maria Arias en Marifa de Triana.

Tussen twee families uit verschillende sociale klassen ontstaat rivaliteit in deze zwakke en onbetekenende film.

El Ruiseñor de las cumbres

1958 | Musical

Spanje 1958. Musical van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Roberto Camardiel, Lolita Villaespesa en Antonio Casas.

Een weeskind ontdekt dat hij talent heeft om te zingen. De derde film van Joselito die volledig overeenkomt met de overige films uit de serie. Het scenario is van Jaime G. Herranz.

El Hombre que viajaba despacito

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Gila, Licia Calderón, Julio Riscal en Roberto Camardiel.

De uitzonderlijke reis die door een soldaat naar zijn dorp ondernomen wordt om zijn pasgeboren zoon te zien. Een film met een onderhoudende inslag die echter verpest wordt door de middelmatige regie. De muziek werd door de toekomstige regisseur Jesús Franco gecomponeerd.