Ryszarda Hanin

Acteur

Ryszarda Hanin is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kobieta z prowincji

1985 | Drama

Polen 1985. Drama van Andrzej Bara[KA1]nski. Met o.a. Ewa Dałkowska, Ryszarda Hanin, Bozena Dykiel, Maciej Góraj en Kazimierz Wichniarz.

Een opmerkelijk portret van een vrouw uit een klein stadje in de provincie, die met schier onuitputtelijke energie strijdt voor een menswaardig bestaan voor haar kinderen en zo wordt geconfronteerd met de stormachtige naoorlogse Poolse geschiedenis. De film getuigt van een grote liefde voor het detail en van veel inzicht in de condition humaine. Sterk spel van Ewa D[KA13]alkowska.

Wedle wyroków Twoich...

1984 | Oorlogsfilm

Polen/Duitsland/Portugal 1984. Oorlogsfilm van Jerzy Hoffman. Met o.a. Sharon Brauner, Anna Dymna, Günter Lamprecht, Mathieu Carrière en Henryk Bista.

Een joods meisje ontsnapt tijdens een transport naar Auschwitz, ziet het lijden in de ghetto's van Warschau en wordt door de nazi's gevonden in een klein stadje. Ze zet haar eenzame en hopeloze vlucht voort. Dit protest tegen de oorlog, hoe nobel ook, mist geloofwaardigheid en is sentimenteel. Het maakt het meisje tot niet meer dan een oorlogsmartelares.

Rys

1981 | Drama

Polen 1981. Drama van Stanisław Rózewicz. Met o.a. Jerzy Radziwiłowicz, Franciszek Pieczka, Piotr Bajor en Ryszarda Hanin.

Existenti[KA3]ele film van de veteraan R[KA1]ozewicz naar het verhaal van de ook buiten Polen bekende schrijver Jaros[KA13]law Iwaszkiewicz (andere verfilmingen: MOEDER JOHANNA VAN DE ENGELEN, LES DEMOISELLES DE WILKO, HET BERKENWOUD). Tegen de achtergrond van WO II en met het uitgangspunt dat een collaborateur moet worden geliquideerd, wordt gereflecteerd over de grens tussen goed en kwaad. Jerzy Radziwi[KA13]lowicz (bekend van DE MENS VAN MARMER, DE MAN VAN IJZER) als pater is niet overtuigend.

Zofia

1976 | Drama

Polen 1976. Drama van Ryszard Czekała. Met o.a. Ryszarda Hanin, Zdzisław Mrozewski, Alicja Jachiewicz, Stefan Schmidt en Halina Buyno-Łoza.

Eén van de weinige Poolse films over bejaarden. Het enige levensdoel van een enigszins vereenzaamde dame is geld bijeen te schrapen door het verzamelen van lege flessen en als model te poseren, om gewapend met een tas vol cadeaus bij haar dochter Kerstmis te kunnen vieren. Haar verwachtingen worden echter de grond ingeboord. Het is niet zozeer het 'plot' dat de film interessant maakt, het is veeleer de simpele en suggestieve tekening van een sfeer van eenzaamheid en wanhoop die de film het aankijken waard maakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ryszarda Hanin op televisie komt.

Reageer