Vlastimil Harapes

Acteur

Vlastimil Harapes is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Composers' Specials: Bizet's Dream

1995 | Biografie, Muziek, Experimenteel

Verenigde Staten 1995. Biografie van David Devine. Met o.a. Maurice Godin, Brittany Madgett, Catherine Barroll, Yseult Lendvai en Sally Cahill.

Producenten Richard Mozer en David Devine kwamen na BEETHOVEN LIVES UPSTAIRS (1993) met een film over het ontstaan van de opera [KL]Carmen[KLE] van Georges Bizet (Godin) gezien door de ogen van een dertien-jarig meisje, Michelle (Madgett), dat haar eigen problemen vergelijkt met die van Don Jos[KA1]e - dit lijkt ons voor een wicht van die leeftijd wel wat overdreven. Bizet, die leefde van 1838-75, wordt magertjes afgeschilderd en Godin`s spel is gebrekkig onder inadequate regie van Devine. De dialogen zijn stijf, Madgett heeft er moeite mee en klinkt ongeloofwaardig. De eerste opvoering van [KL]Carmen[KLE] (1875) wordt in de film gevierd als een triomf, hetgeen historisch onjuist is. Pas na Bizet's dood werd de opera een succes. Muziekliefhebbers zullen er niet zoveel aan hebben en het is een lachertje dat deze film werd opgedragen aan de beeldhouwer Auguste Rodin, de kunstschilder Claude Monet, de regisseur van musicals Vincente Minelli en last, but not least Georges Bizet. Het scenario is van Heather Conkie. Op de soundtrack zijn behalve 'Carmen' ook te horen de suite 'L'Arlesianne' en 'Symfonie in C'.

Panna a netvor

1978 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1978. Familiefilm van Juraj Herz. Met o.a. Zdena Studenkova, Vlastimil Harapes, Vaclav Voska, Jana Brejchová en Zuzana Kocurikova.

Om haar vader van de dood te redden gaat een jong meisje bij een monster in een vervallen kasteel wonen. Een minder sprookjesachtige maar fascinerende versie van het La Belle et la Bête-verhaal, dat in 1945 al door Jean Cocteau werd verfilmd.

Tio moo Lásko

1976 | Drama

Servië en Montenegro 1976. Drama van Juraj Herz. Met o.a. Marta Van[KA8]curov[KA8]a en Vlastimil Harapes.

Het dochtertje van een student en een fotografe sterft vrij plotseling aan een ernstige ziekte. Terwijl zij rondzwemt in haar verdriet, probeert hij het aan te leggen met een mede-studente. Beiden komen gelukkig op tijd tot inkeer en hun nieuwe geluk wordt bekroond met de geboorte van een zoon. Het is plaatjes kijken zonder echt geroerd te worden. Camerawerk van Jiri Machane.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vlastimil Harapes op televisie komt.

Reageer