Tzvetana Maneva

Acteur

Tzvetana Maneva is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Porwanie

1985 | Familiefilm, Avonturenfilm

Bulgarije/Polen 1985. Familiefilm van Stanisław J[KA10]edryka. Met o.a. Dyoko Rosič, Tzvetana Maneva, Kosta Tzonev, Dosio Dosyev en Janusz Bukowski.

Avonturenfilm over een internationale groep kinderen die hun vakantie doorbrengen aan de Zwarte Zee. Zij proberen een oud schip te redden en achtervolgen de dief van een kostbare ikoon. Het is jammer dat de film iets van zijn naïeve charme verliest door het ingewikkelde plot.

Zabravete tozi sluchay

1984 | Drama, Mysterie

Bulgarije 1984. Drama van Krasimir Spasov. Met o.a. Filip Trifonov, Boris Lukanov, Lubomir Kabakchiyev, Tzvetana Maneva en Dorotea Toncheva.

Een sociaal drama, waarin de jonge onderzoeksrechter Andreyev uitzoekt waarom zijn voorganger vroegtijdig gepensioneerd werd en vervolgens op corruptie van de plaatselijke autoriteiten stuit. Ondanks het nogal conventionele plot van het toneelstuk van Georgi Danailov, is de film in zoverre geslaagd te noemen dat hij een waarheidsgetrouw beeld geeft van het provinciale leven in Bulgarije in het begin van de jaren tachtig.

Za edna troyka

1983 | Familiefilm, Avonturenfilm

Bulgarije 1983. Familiefilm van Liliana Pencheva. Met o.a. Tzvetana Maneva, Velko Kynev, Lili Mitova en Dorota Lanton.

Een kinderfilm, geschreven en geregisseerd door vrouwen, hetgeen niet ongewoon is in de Bulgaarse cinema. Het verhaal gaat over vijf schoolkinderen die een toneelvoorstelling geven van Andersens sprookje, waarbij een ruimtevaarder wordt geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de politieke eisen van de leraar. Het verhaal wordt verteld met een sympathieke dosis zelfspot.

Mera spored mera

1981 | Historische film, Drama

Bulgarije 1981. Historische film van Georgi Dyulgherov. Met o.a. Russy Chanev, Stephan Mavrodiyev, Grigor Vatchokov, Katya Ivanova en Tzvetana Maneva.

Een mooie weergave van de Macedonische oorlog tegen de Turken van 1901-1912 d.m.v. het levensverhaal van Tanas de herder. Deze simpele bergbewoner voegt zich bij de guerillastrijders en eindigt als een van de leiders van de Macedonische opstand. Na zijn huwelijk wordt hij een braaf burger die verraad pleegt aan de grote idealen. Hij beleeft een morele en fysieke wedergeboorte wanneer zijn vrouw de Dood overwint. Zijn levensverhaal wordt tot een legende in deze buitengewone en indrukwekkende film, die uit drie avondvullende delen bestaat van resp 101m, 98m en 112m.

Dami kanyat

1981 | Komedie

Bulgarije 1981. Komedie van Ivan Andonov. Met o.a. Stefan Danailov, Nevena Kokanova, Tzvetana Maneva, Mariya Statulova en Mariana Dimitrova.

Deze satirische komedie brengt de morele corruptie aan het licht in verschillende sociale groepen die worden bezocht door de knappe rij-instructeur Yaki die zijn vrouwelijke leerlingen verleidt. Zijn ontsnapping aan het feestje ter ere van het einde van de lessen wordt een nachtmerrie wanneer hij, onopgemerkt door de zich amuserende vrouwen, bijna verdrinkt. Vaak dolkomisch verhaal, met een vleugje eigenzinnige ironie in beeld gebracht door acteur/regisseur Andonov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tzvetana Maneva op televisie komt.

Reageer